Βραβείο Red Dot 2021 για το CUPRA Formentor

Μετά την κατάταξη του στο βάθρο των νικητών στα φετινά βραβεία για το αυτοκίνητο της χρονιάς, το CUPRAFORMENTOR κατακτά και το βραβείο Red Dot 2021 για τον σχεδιασμό προϊόντων. Όλα αυτά για μια μάρκα που μετρά μόλις τρία χρόνια ζωής. Η κατάκτηση του βραβείου Red Dot είναι ακόμη ένα σημάδι ότι το Formentor προσφέρει μια μοναδική πρόταση στην κατηγορία του. Ταυτοχρόνως, αποτελεί τεράστια αναγνώριση και επιτυχία για ολόκληρη την ομάδα της CUPRA.

Το βραβείο Red Dot Award for Product Design, απονέμεται στο καλύτερο προϊόν της χρονιάς, που μέσα από διάφορα χαρακτηριστικά του, αναδεικνύει τον ιδιαίτερο του σχεδιασμό. Η ικανότητα του CUPRA Formentor να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των μεταβαλλόμενων τάσεων της αγοράς, της τεχνικής καινοτομίας, της ασφάλειας και της εισαγωγής της ηλεκτροδότησης σημαίνει ότι είναι ένα μοντέλο που καλύπτει όλες τις ανάγκες των αγοραστών. Με την υποστήριξη της πλατφόρμας MQB EVO, σε συνδυασμό με τον CUV χαρακτήρα, έχει την ικανότητα να προσφέρει το τέλειο πακέτο. Σπορ χαρακτήρας, δυναμισμός ενός hatchback και πρακτικότητα ενός SUV. Στοιχεία που βοήθησαν στην θετική αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής των βραβείων Red Dot.

Η κριτική επιτροπή του θεσμού αποτελείται από 50 διεθνείς εμπειρογνώμονες που εξετάζουν και αξιολογούν κάθε συμμετοχή ξεχωριστά. Η διαδικασία αξιολόγησης του βραβείου βασίζεται σε μια ποικιλία κριτηρίων που περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως η καινοτομία, λειτουργικότητα, εργονομία, οικολογική συμβατότητα και πολλά άλλα. Το CUPRA Formentor ανέβηκε στην κορυφή χάρη στην ικανότητα του να συνδυάζει τις ανάγκες της καθημερινότητας, με το πάθος και το συναίσθημα ενός οχήματος υψηλής απόδοσης. To συγκεκριμένο όχημα, προορίζεται να αποτελέσει σημαντικό ρόλο στη γκάμα της εταιρείας η οποία προβλέπει να διπλασιάσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Η βράβευση αυτή, αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της CUPRA και συγκεκριμένα του Formentor.