Αρχιμανδρίτα Rallysprint 2019: Ένας φανταστικός Πέτρος Πέτρου

Εκπληκτικός ήταν ο δεύτερος αγώνας ταχύτητας, το Αρχιμανδρίτα Rallysprint, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου. Η νέα και άγνωστη διαδρομή προς τους διαγωνιζόμενους ανάγκασε αρκετούς οδηγούς να υποπέσουν σε λάθος και παράλληλα τα τελικά αποτελέσματα, αν και νωρίς ακόμα στη σεζόν, περιέπλεξαν αρκετά τα δεδομένα.


Ο Πέτρος Πέτρου στην Αρχιμανδρίτα ήταν πραγματικά φανταστικός. Έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ σκληρό ανταγωνισμό κατάφερε να ανταπεξέλθει με βαθμό το άριστα. Ήταν ο ταχύτερος στη δοκιμαστική χρονομετρημένη διαδρομή (0.01:20.473) και σφράγισε τη νίκη στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της μέρας (0.01:17.698) και φεύγοντας παράλληλα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικητής από την Πάφο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη μήκους 2.3km διαδρομή ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να κατεβάσει το χρόνο κάτω από το 0.01:18.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής μας ανέφερε: «Καταρχήν να πω ότι φανήκαμε τυχεροί σήμερα όλοι οι διαγωνιζόμενοι, καθώς υπήρχε ανησυχία από όλους ότι οι καιρικές συνθήκες δε θα ήταν καλές. Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, για μένα κύλησαν όλα ομαλά. Κάναμε με την ομάδα μια καλή στρατηγική, καθώς για πρώτη φορά έτρεχα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Κάναμε επίσης σωστή επιλογή ελαστικών και από την πρώτη διαδρομή είδαμε ότι ήμασταν κοντά στον ανταγωνισμό, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, δίνοντας μας δύναμη να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα. Ευτυχώς όλα κύλισαν ομαλά και συνεχίζουμε με στόχο το πρωτάθλημα. Σαυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου κάνοντας αρχή με το βασικό χορηγό μου ο οποίος είναι η εταιρία PSALTIS AUTO PARTS Λιπαντικά ENEOS. Να πω εδώ ότι χωρίς αυτή τη χορηγία δε θα έτρεχα καν φέτος στο πρωτάθλημα ταχύτητας. Επίσης θερμές ευχαριστίες θέλω να πω και στην εταιρία LACROME Traiding ελαστικά Yokohama, με την οποία ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε φέτος, την εταιρία Βαρναβίδης, με τις μπαταρίες Starter Batteries, τον Κώστα Πέτρου Motors και ειδικότερα το Χρύσο Παντελή καθώς είναι πάντα δίπλα μου, την RC SUSPENSION, την ALPINESTARS AUTO και φυσικά την ομάδα μου Antonis & Stavros.»

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Petrolina ENI Racing Team Χρίστος Δημοσθένους έμεινε δεύτερος. Ο Δημοσθένους ήταν εκ των φαβορί για τη νίκη και ήταν συνεχώς στην τετραπλή μάχη για την πρωτιά όπου ουσιαστικά έχασε στις λεπτομέρειες.

Η πρώτη παρουσία του Αλέξανδρου Τσουλόφτα στους αγώνες ταχύτητας, αύξησε τους μνηστήρες για τη νίκη κατά ένα. Αυτό επαληθεύτηκε και στον αγώνα, καθώς ο Λεμεσιανός οδηγός είχε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Δεν κατάφερε να τον βελτιώσει στη δεύτερη χρονομετρημένη και έτσι συμβιβάστηκε στην τρίτη θέση.


Αρκετά γρήγορος ήταν και ο Δημήτρης Πιερή ο οποίος σφράγισε την πολύ καλή του απόδοση με την τέταρτη θέση γενικής και την πρώτη στην κατηγορία RCS2. Ο νικητής της πρεμιέρας Πανίκος Πολυκάρπου δεν κατάφερε να σημειώσει το χρόνο που θα τον ανέβαζε στο βάθρο και έμεινε στην πέμπτη θέση. Ο Γιώργος Πολυκάρπου ολοκλήρωσε στην έκτη θέση, ενώ την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσαν οι Pieri Junior και Ιάκωβος Πενταράς-Νικόλας Ψύλλος.

Ο πρώτος φετινός αγώνας του Θωμά Θεοφάνους στη δικίνητη κατηγορία συνοδεύτηκε με νίκη. Σημείωσε του απόλυτο χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, τον οποίο δεν κατάφερε κανένας να κερδίσει, φεύγοντας παράλληλα με το πρωτείο της κατηγορία RCS1. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Χρυσόστομος Παντελή ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Ασπρή.

Για τον Σκεύο Γερολέμου ήταν επίσης ο φετινός πρώτος αγώνας και ο έμπειρος οδηγός δεν είχε κανένα πρόβλημα ν κερδίσει την κατηγορία RC4. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Leo και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Zoli. Μετά την περσυνή παρουσία στο Dakar με Κυπριακή σημαία, ο Roman Starikovich αποφάσισε να τρέξει φέτος στην Αρχιμανδρίτα, ολοκληρώνοντας στην 20η θέση.


Ένα εκ των φαβορί για νίκη στη δικίνητη κατηγορία ήταν ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα καθώς είχε έξοδο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν επίσης οι Pepsis Junior 1 λόγω μηχανικού προβλήματος και ο Pepsis Junior 2 λόγω εξόδου. Ο Χρίστος Χριστοδούλου δεν εκκίνησε σε καμία διαδρομή.

Μετά και τα αποτελέσματα του δεύτερου αγώνα, παρατηρείται συνωστισμός στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς πρώτος πέρασε ο Πέτρος Πέτρου με 40 βαθμούς, δεύτερος παρέμεινε ο Χρίστος Δημοσθένους με 36, τρίτος με 35 είναι ο Πανίκος Πολυκάρπου, τέταρτος ο Δημήτρης Πιερή με 22 και πέμπτος ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με 15 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας ταχύτητας είναι στη Λευκωσία στις 14 Απριλίου και την ευθύνη διοργάνωσης του έχει ο Ο.Φ.Α.

Μιχάλης Κοντογιώργης
Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου

Archimandrita Final Results