Αρχιμανδρίτα Rally Sprint 2020: Η τελευταία μάχη

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου πέφτει η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας με τον αγώνα Αρχιμανδρίτα RallySprint. Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου επέλεξε για ακόμα μια φορά την πολύ ωραία διαδρομή στην Αρχιμανδρίτα η οποία είναι μήκους 2.3 χιλιομέτρων και σε αυτή θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή, τον οποίο διεκδικούν με αξιώσεις τρείς οδηγοί.

Για την κυριακάτικη συνάντηση δήλωσαν συμμετοχή 15 οδηγοί. Οι έντεκα θα αγωνιστούν με τετρακίνητα αυτοκίνητα και οι τέσσερις με δικίνητα.

Με το συντελεστή στη βαθμολογία να είναι στο 1.25, ο πρωτοπόρος Γιώργος Πολυκάρπου, ο δεύτερος στη βαθμολογία Δημήτρης Πιερή και ο τρίτος Πέτρος Πέτρου, θα επιδιώξουν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς να στεφθούν για πρώτη φορά πρωταθλητές αγώνων ταχύτητας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, από τους πέντε αγώνες του ημερολογίου οι διαγωνιζόμενοι σε περίπτωση που τρέξουν σε όλους πρέπει να αφαιρέσουν το χειρότερο τους αποτέλεσμα. Έτσι στον αγώνα της Πάφου, εν συντομία, εάν ο Πολυκάρπου κερδίσει είναι αυτόματα και πρωταθλητής. Σε άλλη περίπτωση, Πέτρου για να κερδίσει το πρωτάθλημα χρειάζεται νίκη και ο Πολυκάρπου να τερματίσει τρίτος, οποταν με αυτά τα δεδομένα ο αγώνας θεωρείται ύψιστης σημασίας για τους φετινούς πρωταγωνιστές.

Σε πιο μειονεκτική θέση είναι ο Πιερή καθώς το χειρότερο του αποτέλεσμα είναι οι 17 βαθμοί από το ΟΦΑ Rallysprint. Για να στεφθεί πρωταθλητής πρέπει στην καλύτερη περίπτωση να κερδίσει και οι Πολυκάρπου και Πέτρου να τερματίσουν από την πέμπτη θέση και κάτω.

Πέραν από τους διεκδικητές του τίτλου στον αγώνα τις δικές τους πιθανότητες διάκρισης θα κυνηγήσουν οδηγοί ικανοί για δυνατά αποτελέσματα. Ο Χρίστος Χριστοδούλου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε αγώνα ταχύτητας με το νέο του απόκτημα, ένα SubaruImpreza, έχοντας σαν στόχο μετά τα καλά αποτελέσματα σε CyprusRally και Tour of Cyprus, να έχει ανάλογη συνέχεια και στον αγώνα ταχύτητας.

Οι έμπειροι Σταύρος Αντωνίου και Ιάκωβος Πενταράς θα κυνηγήσουν ένα καλό πλασάρισμα ψηλά στη γενική κατάταξη, ενώ υπολογίσιμος αντίπαλος θεωρείται και ο ταχύτατος Σωκράτης Σωκράτους. Μια θέση ψηλά στη γενική κατάταξη της κατηγορίας RCS2 θα επιδιώξουν οι Στέφανος Γεωργίου, Γιώργος Ιορδάνου, Κώστας Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνος Ζάκος.

Με τον τίτλο στη δικήνητη κατηγορία να έχει κριθεί υπερ του Θωμά Θεοφάνους, οι τέσσερις συμμετέχοντες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για μια θέση στο βάθρο.

Αναμφίβολα μεγάλο φαβορί για τη νίκη είναι ο Μιχάλης Σοφοκλέους, με τους Μάριο Ζάκο και Ερμή και Μιχάλη Παναγιώτου να διεκδικούν επίσης μια θέση στην τριάδα.

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία μετρούμε πέντε διαφορετικούς νικητές στον αγώνα της Πάφου, εκ των οποίων οι τέσσερις θα αγωνιστούν και την Κυριακή.

Το 2015 ο Χρίστος Δημοσθένους κέρδισε στην Πάφο και παράλληλα ήταν και ο πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν. Από κει και πέρα ακολούθησαν τρείς διαδοχικοί τίτλοι για τον Chips Junior, τις χρονιές 2016, 2017 και 2018. Νικητές στον αγώνα της Πάφου σε αυτές τις τρείς περιόδους αναδείχθηκαν κατά σειρά οι Ιάκωβος Πενταράς, Δημήτρης Πιερή και Πέτρος Πέτρου.

Την περσινή περίοδο ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου είχε την ευθύνη διοργάνωσης δυο αγώνων, οι οποίοι έγιναν και στις δυο περιπτώσεις στην Αρχιμανδρίτα. Τον πρώτο αγώνα κέρδισε ο Πέτρος Πέτρου και το δεύτερο ο Γιώργος Πολυκάρπου, όμως αυτός που κέρδισε το πρωτάθλημα το 2019 ήταν ο Χρίστος Δημοσθένους.

Ο τελευταίος αγώνας του φετινού ημερολογίου είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 10:10 με τη δοκιμαστική διαδρομή, ενώ θα ακολουθήσουν οι δυο χρονομετρημένες οι οποίες θα κρίνουν και το φετινό πρωταθλητή.