Ακυρώθηκε το WORLD RX Γερμανίας, ο Johan Kristoffersson και η ομάδα KYB JC Πρωταθλητές FIA WORLD RALLYCROSS 2020

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σε θέματα υγείας και την πανδημεία του COVID-19, ο διοργανωτής του Rallycross της Γερμανίας, που ήταν προγραμματισμένος για τις 12-13 Δεκεμβρίου, αποφάσισε να ακυρώσει τον τελικό αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross 2020.

Καθώς το World RX of Germany ήταν ο τελευταίος προγραμματισμένος αγώνας της σεζόν, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Johan Kristoffersson έχει ανακηρυχθεί και επίσημα πρωταθλητής FIA World Rallycross2020, με την ομάδα της KYB JC να κερδίζει το πρωτάθλημα ομάδων FIA World Rallycross 2020.

Εξετάστηκαν ορισμένες επιλογές με την ελπίδα να προχωρήσουν με αυτό το αγώνα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατό εφικτό.

Ανυπομονούσαμε όλοι για αυτήν την πρεμιέρα στην πίστα μας”, δήλωσε ο επικεφαλής του Nürburgring, Mirco Markfort. “Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA World Rallycross είναι διασκεδαστικό και γεμάτο δράση που εμπλουτίζει περαιτέρω το πορτοφόλιο μας. Ωστόσο, αυτή η απόφαση είναι απαραίτητη για όφελος όλων των εμπλεκόμενων και της υγείας τους.

Παρόλο που το Nürburgring απέδειξε με επιτυχία κατά τη διάρκεια των μηνών ότι σε αγώνες με θεατές λειτουργεί επίσης στο πλαίσιο της προστασίας κατά της πανδημίας, η κατάσταση είναι τώρα διαφορετική λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων. Ανυπομονούμε τώρα για το World RX στο Nürburgring του 2021.

“Τα θερμότερα συγχαρητήριά μας στον Johan και στην ομάδα KYB JC για την πανάξια κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος”, δήλωσε ο Paul Bellamy, Αντιπρόεδρος της Motorsports Events στο IMG. “Είμαστε απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τον τελευταίο μας αγώνα στη Γερμανία, αλλά είμαστε πολύ περήφανοι για τη σεζόν που καταφέραμε να έχουμε σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Είμαστε ευγνώμων σε όλους τους διοργανωτές, τους συνεργάτες και τους οπαδούς μας για την υπομονή και συνέχόμενη υποστήριξη τους.”