Αποκαλυπτήρια της Citroen C3 WRC

Στο Abu Dabi επέλεξε η Citroen να παρουσιάσει το καινούργιο C3 WRC με το οποίο θα επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2017. Από τον Απρίλιο η ομάδα συμπλήρωσε 6000 μίλια σε δοκιμές και η αποκάλυψη του καινούργιου αγωνιστικού έγινε στη χώρα των Αραβικών Εμιράτων, καθώς το Abu Dabi είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Yves Matton είπε σχετικά: Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του αυτοκινήτου ταίριαξε απόλυτα με τις περιστάσεις και μπορώ να πω ότι ήταν ο καλύτερος προγραμματισμός που είχαμε μέχρι τώρα. Η εμπειρία της ομάδας μας βοήθησε να γράψουμε μίλια στο αυτοκίνητο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Χωρίς αυτή την εμπειρία θα ήταν αδύνατο να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα.

Το C3 WRC θα κάνει το ντεμπούτο του τον ερχόμενο μήνα στο Μόντε Κάρλο και η πίεση είναι μεγάλη καθώς θέλουν στην ομάδα να παραμείνουν στα χνάρια των προηγούμενων επιτυχημένων αυτοκινήτων που δεν ήταν άλλα από τα Xsara WRC, C4 WRC και DS3 WRC, τα οποία όλα έχουν  κατακτήσει τίτλους.

Ο Matton επεσήμανε ότι το πρωτάθλημα είναι μέσα στους στόχους αλλά όχι απαραίτητα από το 2017, καθώς είναι δοκιμαστική περίοδος. Πρώτιστος στόχος είναι να κερδίσουν μερικούς αγώνες και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα το 2018. Διαβάζοντας διάφορα σχόλια βλέπω ότι αρκετοί περιμένουν το καινούργιο αυτοκίνητο να είναι γρήγορο από την αρχή και αυτό αυξάνει την πίεση προς εμάς. Για όλους μας το πρωτάθλημα του 2017 είναι καινούργιο και σίγουρα η ομάδα θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να εγκλιματιστεί πλήρως. Δεν θα παρασυρθούμε και θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση με το σεβασμό που της αξίζει.

Πρώτος οδηγός της ομάδας είναι ο Kris Meeke, από τον οποίο η ομάδα περιμένει ότι θα κερδίσει αγώνες και θα πλαισιώνετε από τους νεαρούς Craig Breen και Stephane Lefebvre. Από τον Kris αναμένουμε να κερδίσει αγώνες, όσο για τους άλλους δυο έχουμε δυο επιλογές: είτε θα οδηγήσουν για να μαζέψουν εμπειρίες η θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σύμφωνα με το όραμα της μάρκας, το οποίο είναι να αναδεικνύουμε  ταλαντούχους νέους οδηγούς. Τα αποτελέσματα τους μέχρι τώρα δείχνουν ότι είναι και οι δύο πολύ ταλαντούχοι. Με αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε να τους δώσουμε την ευκαιρία καθώς είναι το μέλλον του αθλήματος.