Αποκαλυπτήρια για το Veloster N ETCR

Η Hyundai motorsport αποκάλυψε σήμερα στο International Motor Show στην Φρανκφούρτη το Veloster N ETCR, το πρώτο της ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Βασισμένο στο αυτοκίνητο παραγωγής Veloster N, το αγωνιστικό σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη νέα κατηγορία, την ETCR, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της το 2020.

Το Veloster N ETCR αναγγέλλει μια νέα συναρπαστική εποχή για την Hyundai Motorsport, όπου οι ηλεκτρικοί αγώνες Θα γίνουν οι πυλώνες της εταιρίας.

Το όχημα αξιοποιεί την τεχνογνωσία της Hyundai Motorsport από τους αγώνες touring και ακολουθεί την επιτυχία των ανταγωνιστικών i30 N TCR και Veloster N TCR. Η ανάπτυξη του ETCR αντικατοπτρίζει την ευρύτερη στρατηγική της Hyundai για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και υπογραμμίζει περαιτέρω τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεων της Hyundai Motorsport.

Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στο αρχηγείο της Hyundai στο Alzenau, το Veloster N TCR είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό πισωκίνητο αυτοκίνητο, με τον κινητήρα του να βρίσκετε στη μέση και να τοποθετείτε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Hyundai Motorsport, όπου επίσης είναι συμβατό και με τους κανονισμούς του ETCR.

Ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 2018 και η πρώτη φορά που έτρεξε το πρωτότυπο ήταν τον Αύγουστο του 2019. Ένα πλήρες πρόγραμμα δοκιμών θα ξεκινήσει αυτό το μήνα, υποστηριζόμενο από τους εκπαιδευμένους και έμπειρους μηχανικούς της Hyundai Motorsport.

Το project θα τρέχει παράλληλα με τη δέσμευση της εταιρίας η οποία αγωνίζεται σαν κατασκευαστής στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς και με τις προσπάθειες των πελατών της οι οποίοι αγωνίζονται με τα i20 R5, i30 N TCR και Veloster N TCR. Στο πλαίσιο του ρόλου της Hyundai Motorsport ως αναπτυξιακού κέντρου για αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης, όλα τα δεδομένα από το Veloster N ETCR θα τα μοιραστούν με την παγκόσμια εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης της Hyundai που βρίσκετε στο Namyang της Νότιας Κορέας.