Ανώγυρα Rallysprint 2021: Παρθενική νίκη για τον Ευαγόρα Κούλλουρο

Το HONDA/GALATARIOTIS – ENI Πρωτάθλημα ταχύτητας συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή 4 Ιουλίου στο χωριό Ανώγυρα με τον ομόνυμο αγώνα το Ανώγυρα Rallyprint. Διοργανωτής ήταν η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και ο αγώνας τελούσε υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Αναμφίβολα το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το πρωτάθλημα των ανατροπών καθώς στον δεύτερο από τρείς αγώνες μέχρι τώρα έγιναν σούπερ εκπλήξεις αφού παραδοσιακοί οδηγοί και φαβορί για τη νίκη δεν κατάφεραν να φέρουν το αποτέλεσμα που θα ήθελαν. Για μια ακόμα φορά το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν ψηλό και αυτό καταδεικνύουν οι χρόνοι των οδηγών.

Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη φέτος μετά την πρεμιέρα έγινε στην Ανώγυρα όπου ο Ευαγόρας Κούλλουρος (Mitsubishi Lancer EVO3) ο οποίος συνήθως πρωταγωνιστεί στην κατηγορία RCS2, κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του αγώνα ταχύτητας. Στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή έγραψε χρόνο 01:45.71 ο οποίος αποδείχτηκε αρκετός για να τον ανεβάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Ηλίας Πιερή κινήθηκε στο όριο με το Mitsubishi Lancer EVO6 και έχασε την πρώτη θέση για μόλις 27 εκατοστά του δευτερολέπτου (01:45.98). Εντούτοις, η δεύτερη θέση τον έφερε δεύτερο στη βαθμολογία με 58 βαθμούς και δικαιούται να κάνει όνειρα για τον τίτλο.

Ακόμα μια δυνατή εμφάνιση, ακόμα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ο Νίκος Θωμά ήταν χάρμα οφθαλμών και στην Ανώγυρα. Πίσω από το τιμόνι του Semog Bravo Sport πρόσφερε ακόμα μια παράσταση υψηλού επιπέδου και με χρόνο μόνο στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή (01:46.36) τερμάτισε τρίτος στον αγώνα. Με αυτό το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι πρώτος στη βαθμολογία με 60 βαθμούς και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Οι επαναπατρισθέντες Φοίβος Νικολάου/Σάββας Ζάκος (Mitsubishi Lancer EVO9), μετά τη συμμετοχή τους στην πρεμιέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι αγωνίστηκαν και στον εντός έδρας για αυτούς αγώνα στην Ανώγυρα. Η πολύ καλή τους απόδοση έφερε και το πολύ θετικό αποτέλεσμα που ήθελαν αφού ολοκλήρωσαν στην τέταρτη θέση γενικής ενώ ήταν και πρώτοι στην κατηγορία RC2.

Στο ίδιο δευτερόλεπτο με τους Νικολάου/Ζάκο τερμάτισαν οι Σωκράτης Σωκράτους/Ανδρέου Ανδρέας με Subaru Impreza. Όντας όμως 3 δέκατα πιο αργοί συμβιβάστηκαν με την πέμπτη θέση ενώ παράλληλα κέρδισαν την κατηγορία RCS2.

Οι Σταύρος Αντωνίου/Στέφανος Γεωργίου (Mitsubishi Lancer EVO10 R4) είναι το πλήρωμα που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα και παράλληλα τερμάτισαν δεύτεροι στην κατηγορία RC2.

Οι Μάριος Παναγιώτου/Μηνάς Μηνά (Mitsubishi Lancer EVO9) τερμάτισαν στην έβδομη θέση και τρίτοι στην κατηγορία RC2, με τον Γιώργο Γεωργίου να πραγματοποιεί για ακόμα μια φορά εντυπωσιακά περάσματα και να ολοκληρώνει στην όγδοη θέση κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία Krosscart.

Ο περσινός πρωταθλητής Shocks Lab Γιώργος Πολυκάρπου (Mitsubishi Lancer EVO3) τα βρήκε σκούρα στην Ανώγυρα. Το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή τον ταλαιπώρησε και στη δεύτερη με αποτέλεσμα να τερματίσει στην ένατη θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο εκπληκτικός για ακόμα μια φορά Θωμάς Θεοφάνους ο οποίος ήταν και ο ταχύτερος δικίνητος της ημέρας. Ο οδηγός του Peugeot 106 διέλυσε τον ανταγωνισμό στην κατηγορία κερδίζοντας παράλληλα και την πρώτη θέση στην κατηγορία RCS 1.

Οι Μάριος Ζάκος και Μιχάλης Σοφοκλέους, αμφότεροι με VW Golf GTI κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στην κατηγορία.

Ανεβαίνει αγωνιστικά ο Chris Ανδρέου με το Peugeot 208 R4. Με συνοδηγό τον Γιώργο Αλεξάνδρου έκαναν ακόμα ένα αγώνα εξοικείωσης με το νέο αγωνιστικό και κέρδισαν την κατηγορία RC4, με τους Αργύρη Σταύρου/Μαρία Χ¨Μιχαήλ (Suzuki Swift) και Κωνσταντίνο Ζάκο (Ford Fiesta) να συμπληρώνουν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου της κατηγορίας.

Οι Νίκος και Στέφανος Φράγκου κέρδισαν την κατηγορία RCT1 ενώ οι Κλεάνθης Έλληνας/Μιχαλάκης Μιχαήλ έτρεξαν για πρώτη φορά με το νέο τους απόκτημα, ένα Ford Fiesta Dytco, καταλαμβάνοντας τη 13η θέση γενικής ενώ κέρδισαν και την RCL1.

Οι εκ των διεκδικητών για τον τίτλο Δημήτρης Πιερή και Πέτρος Πέτρου φάνηκαν άτυχοι στον αγώνα αφού δεν σκόραραν καθόλου βαθμούς.

Ο Πιερή είχε έξοδο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή και ο Πέτρου αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα από την δοκιμαστική διαδρομή το οποίο δεν του επέτρεψε να συνεχίσει.

Τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν επίσης οι Μάριος Tilley, Χρυσόστομος Παντελή και Ανδρέας Γεωργίου.

Ο τέταρτος αγώνας του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ταχύτητας θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου με διοργανωτή το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

Anogira 2021 Official Final Results 2