Ανασκόπηση αγώνων ταχύτητας 2018: Πρωταθλητής για τελευταία φορά… μέχρι την επόμενη

Οι αγώνες ταχύτητας ανέκαθεν μαγνήτιζαν το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού μηχανοκινήτων στην Κύπρο. Οι αγώνες αποτελούνται από δυο χρονομετρημένες διαδρομές και οι οδηγοί δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους, κάποτε και περισσότερο με στόχο φυσικά τον καλύτερο χρόνο.

Ο Chips Junior ήταν για ακόμα μια χρονιά ασυναγώνιστος και με εμφαντικό τρόπο πρόσθεσε ακόμα ένα πρωτάθλημα στο παλμαρές του, το οποίο ήταν το δεύτερο συνεχόμενο και τέταρτο συνολικά.

Η φετινή χρονιά των αγώνων ταχύτητας πέρασε από χίλια μύρια κύματα καθώς με το καλημέρα ο εναρκτήριος αγώνας, το Ο.Φ.Α Auto/Rallysprint, αναβλήθηκε λόγο προβλήματος με τα χρονόμετρα.

Ο επόμενος αγώνας ήταν το LAA Auto/Rally sprint με διοργανωτή το Σωματείο Αυτοκινήτου Λάρνακας. Σε μια γρήγορη και θεαματική διαδρομή ο Chips Junior δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου παρά τους δυνατούς αντίπαλους που είχε απέναντι του.

Ο Χρίστος Δημοσθένους ήταν ο οδηγός που τερμάτισε δεύτερος τον αγώνα ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Πέτρος Πέτρου μετά από αρκετά καλή εμφάνιση.

Μετά τον αγώνα της Λάρνακας ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας της Λεμεσού, το Limassol Auto/Rally sprint. Κάπου εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα με τη μη ασφάλιση των αγώνων το οποίο ανάγκασε τους διοργανωτές να αναβάλουν τον αγώνα. Με την παρέλευση δυο περίπου μηνών και με συζητήσεις εκατέρωθεν μεταξύ Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου αι ασφαλιστικής εταιρίας αποφασίστηκε όπως ξαναξεκινήσουν οι αγώνες ταχύτητας.

 

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου διοργάνωσε τον δεύτερο αγώνα (όπως εξελίχθηκε) του προγράμματος, το F.M.S.C Auto/Rally sprint. Ο Chips Junior ήταν για ακόμα μια φορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καταφέρνοντας να ζευγαρώσει τις νίκες στη σεζόν.

 

Ο Pepsis Junior πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση με τον Δημήτρη Πιερή να τερματίζει τρίτος.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού διοργάνωσε τελικά τον τρίτο αγώνα, το Limassol Auto/Rally sprint, το οποίο διεξήχθη στο χωριό Ανώγυρα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν διαφορετικό από τους προηγούμενους αγώνες καθώς ο Chips Junior συνέχισε το σερί νικών πλησιάζοντας σε ακόμα ένα τίτλο.

Σε αυτό τον αγώνα πέραν από τον νικητή ξεχώρισε με την απόδοση του και ο Δημήτρης Πιερή ο οποίος κατάφερε να τερματίσει δεύτερος γενικής. Την τρίτη θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Pepsis Junior ενώ τέταρτος ολοκλήρωσε ο Πέτρος Πέτρου.

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν ήταν το Πάφος Auto/Rallysprintκαι διεξήχθη στη περιοχή Μανδριά, με τη διαδρομή να είναι σε όλο το μήκος της παράλληλα με τη θάλασσα. Ο Chips Junior ‘’βολευόταν’’ και με την τέταρτη θέση για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Οδηγώντας μυαλωμένα δεν πίεσε για τη νίκη παρα μόνο για τη θέση που θα τον έχριζε πρωταθλητή ολοκληρώνοντας τον αγώνα τέταρτος.

Η μάχες που δόθηκαν για τη νίκη μεταξύ των Πέτρου Πέτρου και Pepsi Junior ήταν μεγάλες με τον πρώτο τελικά να επικρατεί με πολύ μικρή διαφορά. Στο βάθρο ανέβηκε για ακόμα μια φορά στη σεζόν ο Δημήτρης Πιερή τερματίζοντας τρίτος τον αγώνα.

Έτσι πίσω από τον Chips Junior στην τελική βαθμολογία δεύτερος ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Πέτρος Πέτρου με 64 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον τρίτο Δημήτρη Πιερή. Η μάχη για τη δεύτερη θέση ήταν κλειστή αφού ο τέταρτος Pepsis Junior ολοκλήρωσε τη χρονιά έχοντας 59 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον δεύτερο Πέτρο Πέτρου και ένα από τον Πιερή.

Η λήξη του τελευταίου αγώνα σήμανε ταυτόχρονα και την αποχώρηση του πρωταθλητή Chips Junior από τους αγώνες ταχύτητας, αφού όπως ο ίδιος αποφάσισε δε θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά.

Εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή στη γενική κατάταξη ο Chips Junior κέρδισε το πρωτάθλημα και στην κατηγορία RC2. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Pepsis Junior, τρίτος ο Pepsis, τέταρτος ο Σταύρος Αντωνίου και πέμπτος ο Μάριος Παναγιώτου.

Ο Zoli, γνωστός περισσότερο για τα ‘’συνοδηγικά’’ του καθήκοντα αποφάσισε φέτος να αγωνιστεί από τη θέση του οδηγού. Έτρεξε στην κατηγορία RC4 και στην παρθενική του εμφάνιση κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, αφήνωντας δεύτερο τον Leo. Τον τίτλο κατέκτησε επίσης και στην κατηγορία 2WD.

Πολύ ανταγωνιστική ήταν η κατηγορία RCS1. Ο Μιχάλης Σοφοκλέους ξεκίνησε με νίκη τη σεζόν όμως η ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας και αυτός που έκλεψε την παράσταση φέτος δεν ήταν άλλος από τον Θωμά Θεοφάνους. Ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από το δεύτερο αγώνα και έχοντας ένα σερί 3/3 κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα μαζεύοντας 75 βαθμούς.

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να σταματήσει αυτή τη ξέφρενη πορεία μένοντας δεύτερος γενικής με 71 βαθμούς. Τρίτος, δέκα βαθμούς πιο πίσω από τον Σοφοκλέους ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα ο Χάρης Ιωάννου με τον Γιώργο Ασπρή να τερματίζει τέταρτος. Οι ίδιοι οδηγοί κατέλαβαν τις ίδιες θέσεις και στην κατηγορία 2WD S όπου επίσης συμμετέχουν.

Τέλος στην κατηγορία RCS 2 οι Πέτρος Πέτρου και Δημήτρης Πιερή ισοβάθμησαν στην κορυφή έχοντας και οι δυο από δυο νίκες και δυο δεύτερες θέσεις. Ο τίτλος με αυτό το αποτέλεσμα κατέληξε στον Πέτρου ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Αγώνα με αγώνα ανεβαίνει ο Γιώργος Πολυκάρπου και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Ξεκίνησε κάπως νωθρά τη σεζόν ολοκληρώνοντας τον πρώτο αγώνα μόλις έκτος όμως στη συνέχεια βελτιώθηκε, ανέβασε την απόδοση του και με τρείς συνεχόμενους τερματισμούς στην τρίτη θέση του βάθρου ολοκλήρωσε τη σεζόν τρίτος γενικής,

Νέες προκλήσεις περιμένουν τους πρωταγωνιστές στους αγώνες ταχύτητας το 2019 σε όλες τις κατηγορίες. Η προσθήκη του Αλέξανδρου Τσουλόφτα θα δώσει νέο χρώμα στους αγώνες καθώς οι μνηστήρες για τη νίκη θα αυξηθούν.