Ανανεώνουν Vettel και Raikkonen με τη Ferrari

Με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Scuderia Ferrari Sergio Marchionne κατά τη διάρκεια του Ουγγρικού Grand prix, άφησε να νοηθεί ότι η Farrari προτίθεται να κρατήσει και τους δυο πιλότους και την επόμενη χρονιά.

Τα συμβόλαια και των δύο λήγουν φέτος και υπήρχαν διάφορες φήμες που ήθελαν και τον Γερμανό, και τον Φινλανδό, εκτός ομάδας.

Αυτό που μετέδωσε πριν μερικές εβδομάδες η γαλλική Auto Hebdo ήταν πως στον Vettel προσφέρθηκε ένα τριετές συμβόλαιο με απολαβές που αγγίζουν τα 120 εκ. ευρώ, ενώ για τον Raikkonen έγινε πρόταση μονοετούς ανανέωση για περίπου 5 εκ. ευρώ. Παρόλα αυτά, κανείς εκ των δύο δεν είχε απαντήσει ακόμη.

Βέβαια, όλες τις εικασίες ήρθε να διαψεύσει εμμέσως πλην σαφώς ο ισχυρός άντρας της ομάδας, που τόνισε ότι είναι σχεδόν βέβαιος πως και οι δύο οδηγοί του θα μείνουν στο Maranello και την ερχόμενη χρονιά:

«Πιστεύω πως έχω πει δημόσια τι συμβαίνει με τον Sebastian, αν θέλει να μείνει, είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος. 

«Και για την περίπτωση του Kimi, είμαι αρκετά σίγουροι… ξέρουμε ότι θέλει να μείνει. Ελπίζουμε να ανανεώσουμε μαζί τους σύντομα.»

Όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσο σίγουρος είναι ότι θα βρίσκεται στην ομάδα ο Raikkonen και το 2018, ο Marchionne αποκρίθηκε: «Ίσως περισσότερο από 50%. Θα δούμε…»

Τέλος, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση αναμένεται κοντά στο Ιταλικό Grand Prix:

«Αυτό έχω ακούσει. Άκουσα ότι κάτι τέτοιο θα κάνει ο Maurizio. Δεν έχω κάποια ορισμένη ημερομηνία, είναι νωρίς όμως. Είμαστε στο 11ο από τους 20 αγώνες, οπότε έχουμε ακόμα αρκετούς αγώνες.»