Αναβαθμίζετε η Hyundai για να μη χάσει το τρένο…

Η Hyundai προγραμματίζει μεγάλες αναβαθμίσεις για το i20 Coupe στο μέσο της σεζόν με στόχο να μη χάσει το τρένο για το πρωτάθλημα, καθώς ήδη οι Toyota και Citroen ξεκίνησαν δυνατά.
Ο Thierry Neuville ήταν στη μάχη του τίτλου πέρυσι μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, όμως υπάρχουν φόβοι ότι η Hyundai έμεινε πίσω σε απόδοση εν συγκρίσει με τους αντιπάλους της. Ο αγώνας στο Μεξικό δεν ήταν και ο καλύτερος για τη Hyundai καθώς ο Thierry Neuville το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει τέταρτος.


Ο Dani Sordo ήταν στη μάχη για την πρωτοπορία όμως αποχώρησε με ηλεκτρικό πρόβλημα, ενώ ο Andreas Mikkelsen κτύπησε σε πέτρα και αποχώρησε την Παρασκευή καθώς κατάστρεψε την ανάρτηση του αυτοκινήτου.
Η Citroen κέρδισε τους δυο από τους τρείς αγώνες που έγιναν με τον Sebastien Ogier, ενώ η Toyota κέρδισε στη Σουηδία με τον Ott Tanak. Η Hyundai εργάζεται ούτως ώστε να χρησιμοποιήσει δυο homologation jockers στο ράλι Φιλανδίας. Παρά το γεγονός ότι το Rally Mexico δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας της ομάδας, εντούτοις ο αγωνιστικός διευθυντής της Huyndai Andrea Adamo παρέμεινε αισιόδοξος.


«Από την πρώτη στιγμή που μου ζητήθηκε να αναλάβω την ευθύνη γνώριζα ότι είχα να διαχειριστώ κάτι πολύ σκληρό. Μέχρι τον Ιούλιο θα έχουμε τις νέες αναβαθμίσεις και δουλειά μας είναι να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Στη φετινή έκθεση στο Birmingham είπα ότι δεν είμαι ο Χριστός και δεν πρόκειται να κάνω θαύματα. Τα θαύματα δε χρειάζονται και αυτό σας το επιβεβαιώνω. Αυτό που χεριάζετε είναι μια πραγματική προσέγγιση και σωστή δουλειά».
«Θα κάνουμε δοκιμές καθώς έχουμε νέα εξαρτήματα για να δοκιμάσουμε ενώ παράλληλα θα εργαστούμε αγώνα με αγώνα καθώς θέλουμε οι οδηγοί μας να νοιώθουν άνετα στα τεστ κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του αυτοκινήτου, τόσο για φέτος όσο και για του χρόνου. Σε αυτό θα εργαστώ.»


Μετά τη νίκη του Neuville στην Κορσική το 2017, ένα αγώνα όπου κυριάρχησε ο Kris Meeke με το Citroen C3 WRC πριν αποχωρήσει με διαρροή λαδιού, το i20 Coupe WRC έδειξε να δυσκολεύετε σε καθαρά ασφάλτινους αγώνες. Θα τοποθετηθούν ορισμένα καινούργια εξαρτήματα για την Κορσική, επόμενο γύρο του WRC, και ο Adamo τόνισε ότι η προσέγγιση της ομάδας θα είναι εξίσου σημαντική.
«Είμαι στο μηχανοκίνητο αθλητισμό από το 1989. Δε φοβήθηκα ποτέ και δεν πάω σε αγώνα λέγοντας ότι θα χάσω. Πάω στους αγώνες με τους ανθρώπους μου και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σκληρά. Δεν ανησυχώ για την Κορσική. Αν ξεκινήσω έτσι σημαίνει ότι είμαι ηττοπαθής. Συγνώμη αλλά είμαι νικητής. Θα πάμε εκεί και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε. Αν πάμε εκεί και νομίζουμε ότι είμαστε υπεράνω, τότε είμαστε ηλίθιοι. Το ίδιο ισχύει αν πάμε εκεί και νομίζουμε ότι είμαστε στον πάτο.»


Η Hyundai έχει πλεονέκτημα καθώς έχει στις τάξεις της δυο οδηγούς που κέρδισαν στην Κορσική σε προηγούμενους αγώνες. Ο Neuville έφυγε νικητής το 2011 και 2017 ενω ο Sebastien Loeb κέρδισε τέσσερις συνεχόμενες φορές, από το 2005 μέχρι το 2008. Ο Dani Sordo θα συμπληρώσει το τρίο των οδηγών που θα τρέξουν μετά που έμεινε εκτός ο Andreas Mikkelsen.

Πηγή: autosport.com