Ανάβαση Κακοπετριάς 2019: Άπιαστος ο Μιχάλης Σοφοκλέους

Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου (ΟΦΑ) την Κυριακή 17 Μαρτίου ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκύπριο πρωτάθλημα αναβάσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.


Πρώτος σταθμός της χρονιάς η πανέμορφη περιοχή Κακοπετριάς σε μια κατά γενική ομολογία εξαιρετική διαδρομή που απόλαυσαν τόσο οι διαγωνιζόμενοι αλλά και οι θεατές που έδωσαν μαζικά το παρών τους, απολαμβάνοντας θέαμα πολύ ψηλών προδιαγραφών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είδαμε τον Μιχάλη Σοφοκλέους με το τερατώδες Lancer να είναι πραγματικά άπιαστος αφού η συγκεκριμένη ειδική λόγω της φύσης του σχεδιασμού της ευνοούσε τα αγωνιστικά με μεγάλη ιπποδύναμη. Ο Μιχάλης Σοφοκλέους ξεκίνησε από τα δοκιμαστικά να δείχνει ότι δύσκολα θα έχανε από τον οποιοδήποτε. Στο πρώτο του χρονομετρημένο πέρασμα έγραψε ένα απλησίαστο χρόνο (1.56.586) ο οποίος του χάρισε την πρώτη θέση αλλά και το βραβείο του ταχύτερου χρόνου.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα Μιχάλης Σοφοκλέους μας ανάφερε: “ Ο αγώνας ήταν πολύ καλός, όπως επίσης και η διοργάνωση, μακάρι να υπάρχουν πάντα αυτές οι ωραίες διαδρομές για να μπορείς να αναδείξεις το αγωνιστικό σου. Ήταν πολύ γρήγορη ειδική, όπως αρμόζει στο άθλημα.  Μακάρι να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο.” Σε ερώτηση μας αν φετινός στόχος είναι το πρωτάθλημα μας απάντησε: “Νικήσαμε σήμερα, στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από το πρωτάθλημα.’’

Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τους Pepsi (Κυριάκο Ιωαννίδη) και Pepsi Junior (Λάμπρο Ιωαννίδη) με ένα χρόνο 1:59.768, δείχνοντας ότι πατέρας και γιος μπορούν να μπουν σφήνα στους πρωτοπόρους και να διεκδικήσουν ακόμη και την νίκη.

Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Αντώνης Χρίστου με Mitsubishi Colt και χρόνο 2.03.052. Το πανέμορφο αγωνιστικό της Αντώνης και Σταύρος ήταν για ακόμη ένα αγώνα χάρμα οφθαλμών. Προσπάθησε να πιέσει αν και δεν κατάφερε να πλησιάσει τους χρόνους των δύο πρώτων αρκούμενος στην τρίτη θέση γενικής.


Στην τέταρτη θέση γενικής ολοκλήρωσε ο Νικόλας Ευγενίου, με χρόνο 2.04.331. Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτος στην δικήνητη κατηγορία τερμάτισε ο Αβράμης Αβραάμ με χρόνο 2.05.340, ο οποίος για ακόμα ένα αγώνα ήταν εντυπωσιακότατος πιέζοντας στο όριο.

Στην έκτη θέση γενικής βρίσκουμε το δεύτερο Subaru Impreza και τον Γιάννο Χριστοφή με χρόνο 02.07.486. Στην επόμενη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία S2 οι GSΟ και Στέλιος Ηλία με το Porsche Carrera 911.
Στην 8η θέση ολοκλήρωσε ο Μηνάς Μηνά με το κόκκινο Mazda MΧ5 και ένα χρόνο 02.10.453. Στην 9η θέση γενικής με χρόνο 02.11.897 βρίσκουμε το πρώτο Honda Civic και τον Νίκο Σπύρου. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ηλίας και Στέφανος Αυγουστή με χρόνο 02.12.503 με ένα VW Golf 2 το οποίο μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τόσο για την παρουσία του αλλά και τον πολύ δυατό του ήχο.

Στην 11η θέση τερμάτισε ο Άδωνης Σπύρου με το Honda Civic και χρόνο 02.15.495 ο οποίος ήταν ο χαμένος στην οικογενειακή μάχη με τον Νίκο Σπύρου.
Στην 12 και 13 θέση είχαμε ακόμη μια οικογενειακή μάχη με πατέρα και υιό Αντρέου να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κατηγορία RC2 με τελικό νικητή και πρώτο στην κατηγορία τον υιό Κρίς Αντρέου να γράφει χρόνο 02.16.386 και να επικρατεί του πατέρα του Αντρέα Αντρέου ο οποίος έγραψε χρόνο 02.20.372.


Στην 14η θέση βρίσκουμε τον Φώτο Φωτιάδη ο οποίος ήταν άτυχος στο πρώτο του χρονομετρημένο πέρασμα αφού μια έξοδος δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το πέρασμα του. Στο δεύτερο πέρασμα έγραψε χρόνο 02.21.072.
Στην 15η θέση γενικής και τρίτοι στην κατηγορία RC2 οι Οδυσσέας Οδυσσέως και Αντρέας Νέστωρος, ένα πλήρωμα το οποίο συνηθίσαμε να βλέπουμε κυρίως σε αγώνες Ράλι. Τα πήγανε καλά γράφοντας ένα χρόνο 02.22.069. Στις επόμενες δύο θέσεις βρίσκουμε το πλήρωμα των Χρίστου Κάττου/ Νικόλα Ψάλτη και Νικόλα Χαραλάμπους.

Μεγάλος άτυχος του αγώνα Γιάννης Καπετάνιος ο οποίος δεν κατάφερε να γράψει χρόνο αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με το κεντρικό διαφορικό το οποίο δεν κατάφερε να επισκευάσει. Ελπίζουμε να τον δούμε στον επόμενο αγώνα ακόμη πιο δυνατό.
Με την ολοκλήρωση του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των τροπαίων στους πρωτεύσαντες σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Επόμενος αγώνας είναι στις 19 Μαΐου με διοργανωτή το Σωματείο Αυτοκινήτου Αμμοχώστου.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης/Νικόλας Ψύλλος