Ανάβαση Λευκάρων 2021: “Ιπτάμενος” ο Γιάννης Καπετάνιος

Πρεμιέρα έκανε σήμερα Κυριακή 25 Απριλίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Συνολικά 26 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή εκ των οποίων οι 23 ολοκλήρωσαν τον αγώνα, δυο εγκατέλειψαν και ένας δεν εκκίνησε.

Στο αγωνιστικό μέρος, η μήκους 2,8 χιλιομέτρων διαδρομή θα έκρινε τον πρώτο νικητή στη φετινή σεζόν και πριν από την εκκίνηση η αγωνία για την έκβαση του αγώνα ήταν μεγάλη μεταξύ των διαγωνιζομένων αλλά και των θεατών.

Με φόρα από το 2019 κατέβηκε στον αγώνα ο πρωταθλητής Γιάννης Καπετάνιος και ήταν πραγματικά “ιπτάμενος”. Οδήγησε στο όριο το Mitsubishi Lancer EVO7 στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή και όντας ταχύτερος κατά σχεδόν 11!!! δευτερόλεπτα από το δεύτερο έβαλε από νωρίς δύσκολα στους αντιπάλους του.

Το 1:38.500 από την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή δεν κατάφερε κανένας να το πλησιάσει και έτσι δε χρειάστηκε να αγωνιστεί στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα, με τη νίκη να έρχεται φυσιολογικά στον πρωταθλητή.

Οι Φαίδωνας Ιάσωνος και Στέλιος Σάββα ξεχώρισαν στον αγώνα με τη μεταξύ τους μάχη για τη δεύτερη θέση.

 

Ο Σάββα με το Mazda MX5 ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Στη δεύτερη ο Ιάσωνος πίεσε το Nissan Silvia και με χρόνο 1:46.460 κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, με τον Σάββα να είναι πέντε δέκατα πιο αργός (1:46.970) και να ανεβαίνει στο τέλος στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Σαφώς βελτιωμένος παρουσιάστηκε στη φετινή πρεμιέρα ο Χρίστος Πεγιάζης. Πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer EVO6 σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της ημέρας ενώ παράλληλα κέρδισε και την κατηγορία RCS2.

Πέμπτος γενικής ολοκλήρωσε ο Νικόλας Κωνσταντίνου ο οποίος οδήγησε ταχύτατα το γερασμένο Mitsubishi Galant VR4. Πέραν από την τέταρτη θέση, ο Κωνσταντίνου αναδείχθηκε νικητής και στην κατηγορία RCE2 στην οποία αγωνίζεται.

Παρά την αποχή που είχε από τους αγώνες αναβάσεων ο Χρίστος Πολυκάρπου παρουσιάστηκε κεφάτος, ανεβάζοντας το BMW E36 M3 στην έκτη θέση γενικής ενώ ήταν συνάμα δεύτερος στην κατηγορία RCS2 και πρώτος στην κατηγορία 2WD S.

Ο Νίκος Σπύρου είναι πάντα γρήγορος με το Honda Civic και το απέδειξε ακόμα μια φορά στην ανάβαση Λευκάρων. Κατάφερε να πλασαριστεί στην έβδομη θέση γενικής, κέρδισε την κατηγορία RCS1 ενώ ήταν μόλις ένα δέκατο πιο αργός από τον Πολυκάρπου.

Ο Γιώργος Ορφανού με νέα χρώματα στην Porsche 911 Carrera τερμάτισε όγδοος γενικής όντας τέσσερα δέκατα πιο αργός από τον Σπύρου ενώ ήταν τρίτος στην κατηγορία RCS2. Στην ένατη θέση ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μήνα με Subaru Impreza και την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Harut Khachatrian με Mitsubishi Lancer EVO6.

 

Τερματισμό στον αγώνα είχαν επίσης οι , Μηνάς Μηνά, Αργύρης Σταύρου, Δημήτρης Καρανικόλας, Άδωνης Σπύρου, Κυριάκος Κουδούνιας, Ρογήρος Λιασίδης (νικητής στην κατηγορία RC2), Λούκας Λιασίδης, Γιάννος Καδής (νικητής στην κατηγορία RCE1), Μάριος Κωνσταντινίδης, Στέλιος Κυθρεώτης και Χρίστος Κάττος.

Συναρπαστικές μάχες περιλάμβανε ο πρώτος αγώνας αναβάσεων για το 2021 όπως επίσης και απρόοπτα με ατυχήματα τα οποία ευτυχώς είχαν μόνο υλικές ζημιές.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil είναι προγραμματισμένος στις 20 Ιουνίου.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης/Joshua Infanti