Ανάβαση Κάτω Δρυ: Από νίκη σε νίκη ο Καπετάνιος

Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας διοργάνωσε τον τρίτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων byPsaltis/ENEOS, την Ανάβαση Κάτω Δρυ, η οποία τελούσε υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και ήταν εις μνήμη του Άθου Νικηφόρου.

Στη συγκεκριμένη διαδρομή έγινε για πρώτη φορά αγώνας ανάβασης και ομολογουμένως ήταν πολύ γρήγορη, γεγονός που βοήθησε τους οδηγούς να κινηθούν στο όριο προσφέροντας αρκετό θέαμα στους παρευρισκόμενους.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 20 οδηγοί και κατάφεραν να τον ολοκληρώσουν οι 15. Τα απρόοπτα δεν έλειψαν όμως οι διοργανωτές κατάφεραν να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα του αγώνα.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Γιάννης Καπετάνιος (Mitsubishi Lancer EVO9) ήταν για ακόμα μια φορά ασυναγώνιστος. Έκανε το 3 στα 3 και έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς τον φετινό τίτλο.

Όντας ο ταχύτερος οδηγός από την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, το 01:12.120 ήταν όπως φάνηκε στο τέλος μακράν η καλύτερη επίδοση στον αγώνα. Στην ανάβαση Κάτω Δρυ ο Καπετάνιος έτρεξε και στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή κάνοντας όμως πιο αργό χρόνο τον οποίο και πάλι κανένας δεν μπόρεσε να πλησιάσει.

Ο Ιάσωνας Φαίδωνος (Nissan Silvia) είχε ένα απροβλημάτιστο αγώνα στον Κάτω Δρυ και αυτή τη φορά κατάφερε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους με τον καλύτερο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή (01:16.790) ο οποίος του χάρισε την δεύτερη θέση γενικής.

Τέσσερα δέκατα πιο αργός από τον Φαίδωνος ήταν ο Στέλιος Σάββα (Mazda MX-5). Ο καλύτερος του χρόνος ήταν στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή (01:17.190) και το αποτέλεσμα ήταν να ολοκληρώσει τρίτος στην γενικής κατάταξη.

Ο εκ των πρωταγωνιστών στον προηγούμενο αγώνα Αβραάμ Αβραάμ ((Nissan Pulsar GTI) έμεινε τέταρτος με χρόνο 01:17.630 ενώ τον ακολούθησαν οι Φώτος Φωτιάδης (Mitsubishi Lancer EVO3) και Χρήστος Πολυκάρπου (BMWE36 M3) με χρόνο 01:19.770 και 01:20.500 αντίστοιχα.

Στην πρώτη του φετινή παρουσία στους αγώνες ανάβασης ο Κώστας Νικηφόρου (Subaru Impreza) ολοκλήρωσε στην έκτη θέση, σε ένα αγώνα ο οποίος όπως προαναφέραμε ήταν εις μνήμη του πατέρα του, Άθου.

Ο Κώστας στο ενδιάμεσο μεταξύ πρώτης και δεύτερης χρονομετρημένης διαδρομής έκανε διέλευση με το θρυλικό Ford Escort, αγωνιστικό με το οποίο έτρεχε ο αείμνηστος Άθως Νικηφόρου.

Τις κατηγορίες που απαρτίζουν το φετινό πρωτάθλημα αναβάσεων είχαμε τα εξής αποτελέσματα. Στην κατηγορία RCS 1 ο Νίκος Σπύρου σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη πίσω από το τιμόνι του Honda Civic και παρόλο που απομένουν δυο αγώνες είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μηνάς Μηνά (Mazda MX-5) και την τριάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Κωνσταντινίδης (VW GOLF II).

Νικητής στην κατηγορία RCS 2 αναδείχθηκε ο Φώτος Φωτιάδης (Mitsubishi Lancer EVO3), με τους Χρήστο Πολυκάρπου (BMW E36 M3) και Χρήστο Κάττο (BMW E36 M3) να ολοκληρώνουν στην δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Μετά και από αυτά τα αποτελέσματα ο Πολυκάρπου εξακολουθεί να προηγείται στην βαθμολογία με 72 βαθμούς έναντι 60 του δεύτερου πλέον Φωτιάδη και 57 του τρίτου Κάττου.

Ο Πολυκάρπου κέρδισε την κατηγορία 2WD S μπροστά από τους Νίκο Σπύρου και Μηνά Μηνά (MX-5) όπου και σε αυτήν επίσης προηγείται στην βαθμολογία με 90 βαθμούς. Δεύτερος εξακολουθεί να είναι ο Νίκος Σπύρου με 72 βαθμούς ενώ τρίτος ανέβηκε ο Μηνάς Μηνά με 42 βαθμούς.

Δυο οδηγοί αγωνίστηκαν στην κατηγορία RC E1. Ο Αβραάμ Αβραάμ κέρδισε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα τον Γιάννο Καδή (Honda Civic) μειώνοντας περεταίρω τη μεταξύ τους διαφορά. Ο Καδής προηγείται με 78 βαθμούς έναντι 60 του Αβραάμ.

Νικητής στην κατηγορία RCE 2WD νικητής αναδείχθηκε ο Ιάσωνας Φαίδωνας, με τους Στέλιο Σάββα και Αβραάμ Αβραάμ να συμπληρώνουν τις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου.

Τέλος, στην κατηγορία RC E2, ο Γιάννης Καπετάνιος ήταν ο μεγάλος νικητής, με τους Φαίδωνα Ιάσωνος και Στέλιο Σάββα να ολοκληρώνουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο Καπετάνιος έλαβε επίσης βραβείο από τον κοινοτάρχη Κάτω Δρυ καθώς πέτυχε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Από κει και πέρα οι οδηγοί που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα είναι οι Νικόλας Κωνσταντίνου, ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, καθώς και ο Κυριάκος Κουδούνιας, επίσης με μηχανικό πρόβλημα. Μετά από έξοδο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ο Γιώργος Ορφανού τέθηκε επίσης εκτός αγώνα ενώ οι Αργύρης Σταύρου και Νικόλας Ευγενίου αποκλείστηκαν από τους αγωνοδίκες.

Ο προτελευταίος αγώνας για το πρωτάθλημα αναβάσεων είναι στις 19 Σεπτεμβρίου σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου, Κούλλης Κυριάκου, Ανδρέας Χριστοδούλου