Ανάβαση Άγιος Τύχων-Αρμενοχώρι: Άξιος πρωταθλητής ο Γιάννης Καπετάνιος

Το σωματείο CYDRA διοργάνωσε την ανάβαση Άγιος Τύχων-Αρμανοχώρι, τέταρτο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος αναβάσεων, by Psaltis Autoparts & eneos Motor Oli, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ωραίες μάχες με τα χρονόμετρα και θεαματικά περάσματα από τους συμμετέχοντες ήταν στο σημερινό μενού, με το Καπετάνιο να ξεχωρίζει για ακόμα μια φορά όντας ταχύτερος της ημέρας.

Ο Γιάννης Καπετάνιος πριν από τον αγώνα γνώριζε ότι με νίκη θα εξασφάλιζε τον τίτλο. Από τη δοκιμαστική διαδρομή δεν είχε κανένα πρόβλημα να γράψει χρόνο 7 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τον δεύτερο (0:01:04.83) ενώ στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή οδήγησε και πάλι πολύ γρήγορα το Mitsubishi Lancer EVOIX, βελτίωσε σχεδόν κατά 2 δευτερόλεπτα το χρόνο του και στέφθηκε πρωταθλητής χωρίς να αγωνιστεί στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή στην RCE2.

Ο Στέλιος Σάββα με Mazda MX-5 ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση. Ήταν σε μεγάλη μάχη με τον Αβραάμ Αβραάμ (Nissan Pulsar GTI) και ο χρόνος 0:01:07.18 ήταν αυτός που τον ανέβασε στο βάθρο.

Από την πλευρά του ο Αβραάμ οριακά έμεινε τρίτος αφού ναι μεν βελτίωσε το χρόνο του στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή (0:01!07.23), όμως ήταν πιο αργό κατά μόλις 5 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Αβραάμ πέραν από την τρίτη θέση ήταν ο νικητής στην κατηγορία RCE1.

Ο Φαίδωνας Ιάσωνος (Nissan Silvia) τερμάτισε στην τέταρτη θέση και ο Φώτος Φωτιάδης Mitsubishi Lancer EVO III) ολοκλήρωσε πέμπτος κερδίζοντας παράλληλα και την κατηγορία RCS2.

Έκτοι πλασαρίστηκαν οι Νικόλας Κωνσταντίνου/Νικόλας Ψύλλος με Mitsubishi Galant VR4 και έβδομος ο Χρίστος Πεγιάζης MitsubishiLancer EVO VI. Ο Χρίστος Πολυκάρπου (BMW E36 M3) τερμάτισε στην όγδοη θέση και δεύτερος στην κατηγορία RCS2, αποτέλεσμα που τον διατηρεί στην πρώτη θέση ένα αγώνα πριν το τέλος της σεζόν, Ο Πολυκάρπου εξακολουθεί να προηγείται και στην κατηγορία 2WD S στην οποία επίσης αγωνίζεται.

Ένατος τερμάτισε ο Στέφανος Αυγουστή με VW GOLF GTI, με τον Νίκο Σπύρου να πραγματοποιεί ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση, να τερματίζει 10ος γενικής και να εξασφαλίζει το πρωτάθλημα στην κατηγορία RCS1.

Ο Γιάννος Καδής (Honda Civic) τερμάτισε στην 11η θέση, 12ος ο Μηνάς Μηνά (Mazda MX-5) και 13ος ο Ανδρέας Μιχαήλ (MitsubishiLancer EVO VI). Ο Άδωνης Σπύρου (Honda Civic) ολοκλήρωσε 14οςμπροστά απο τον  Γιάννος Χριστοφή με Mitsubishi Mirage.

Στην 16η θέση τερμάτισε ο Στέλιος Κυθρεώτης με Mitsubishi Lancer EVO VII και ο Μάριος Κωνσταντινίδης με VW GOLF GTIστην 17η. Τον αγώνα ολοκλήρωσαν επίσης οι Ηλίας Αυγουστή (VWGOLF GTI), Δημήτρης Καρανικόλας (Mitsubishi Lancer EVO), Νίκος Φράγκου (Suzuki Vitara), ο οποίος κέρδισε και την κατηγορία RCT1 και οι Χρίστος Κάττος/Νικόλας Ψάλτης με BMW E36 M3).

Ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων by Psaltis Autoparts & eneos Motor Oliθα διεξαχθεί στις 28 Νοεμβρίου.

Φωτογραφίες: Κούλλης Κυριάκου / Γεωργία Κυριάκου / Χριστός Συμεωνίδης

Official Final Results