Έτοιμο το Hyundai i20 Coupe WRC για το Μόντε Κάρλο

Η ομάδα της Hyundai είναι πανέτοιμη νε ξεκινήσει την τέταρτη σεζόν της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτή τη βδομάδα στο Μόντε Κάρλο. Στον πρώτο από τους 13 αγώνες που θα διεξαχθούν το 2017 θα κάνει το ντεμπούτο του το νέο i20 Coupe WRC το οποίο κατασκευάστηκε για να πλήρη τους καινούργιους κανονισμούς για το 2017.

Μετά από 6000 χιλιόμετρα δοκιμών το καινούργιο αγωνιστικό παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόνζα. Οι τροποποιήσεις που έγιναν στο αυτοκίνητο αποσκοπούν σε περισσότερο θέαμα, με την όψη του  i20 Coupe WRC να δείχνει πιο επιθετική από τους προκάτοχους του. Οι αλλαγές επικεντρώθηκαν στη βελτίωση των αεροδυναμικών για καλύτερη πρόσφυση, αυξήθηκε η ιπποδύναμη στους 380 ίππους, μειώθηκε το βάρος και έγινε επανεισαγωγή του ενεργού κεντρικού διαφορικού.

Η ομάδα της Hyundai στον πρώτο αγώνα στο Μόντε Κάρλο όπως και στο υπόλοιπο πρωτάθλημα θα συμμετάσχει με τρία αυτοκίνητα, έχοντας σαν κύριο σπόνσορα τη Shell Mobis World Rally Team. Hayden Paddon/John Kennard, Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul και Dani Sordo/Marc Martí θα τρέχουν με τους αριθμούς 4,5 και 6 αντίστοιχα. Το 2016 ήταν η καλύτερη σεζόν για την ομάδα, καθώς κατάφερε να πετύχει δυο νίκες και θέλει να το επαναλάβει με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Αναμένετε να γίνουν μεγάλες μάχες με τις Citroen, Ford και ΤΟΥΟΤΑ, οι οποίες θέλουν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το Μόντε Κάρλο είναι το πρώτο τεστ για την ομάδα της Hyundai με τον αγώνα να είναι πανομοιότυπος με πέρσι. Πολλές ειδικές είναι οι ίδιες όπως η κλασσική Col de Turini και αυτό διατηρεί στα ύψη τον ενθουσιασμό για τον αγώνα. Η προετοιμασία της ομάδας για το Μόντε Κάρλο ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο και συνεχίστηκε αυτή τη βδομάδα στις Γαλλικές Άλπεις όπου συμμετείχαν και τα τρία πληρώματα.

2016 World Rally Championship / Round 01 / Rally Monte Carlo // 21st – 24th January, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

 

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nadan είπε: Το φετινό Μόντε Κάρλο θα είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς και απρόβλεπτους αγώνες. Αναθεωρημένοι κανονισμοί, καινούργια αυτοκίνητα και νέος κατασκευαστής κάνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2017 ένα από τα πλέον αναμενόμενα. Είμαστε ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε σε αυτό και ανυπομονούμε να δούμε το νέο Hyundai i20 Coupe WRC στις ειδικές διαδρομές. Κουβαλήσαμε όλες μας τις εμπειρίες από τις τρείς προηγούμενες χρονιές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να παλέψουμε για την πρώτη θέση. Οι δοκιμές του  αυτοκινήτου ξεκίνησαν τον  περασμένο Απρίλιο σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη και καλύψαμε 6000 χιλιόμετρα. Και τα τρία μας πληρώματα ανυπομονούν να ξεκινήσει η σεζόν και πιστεύουν ότι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη χρονιά. Το Μόντε θα είναι το πρώτο τεστ ενάντια στον ανταγωνισμό και είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Ο πρώτος οδηγός της ομάδας Thierry Neuville δήλωσε: Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν. Οι εμπειρίες μου από το Μόντε Κάρλο είναι ανάμεικτες όμως κατάφερα να τερματίσω στο βάθρο την τελευταία χρονιά. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός το οποίο είναι θεαματικότατο για τους οπαδούς των ράλι. Είναι αγώνας ο οποίος απαιτεί πολύ και καλή στρατηγική και αυτό το κάνει ενδιαφέρων καθώς όλοι η ομάδα συμμετέχει. Με τα νέα αυτοκίνητα τα οποία έχουν αυξημένη ιπποδύναμη είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους αντιπάλους μας.      

Ο αγώνας του Μόντε Κάρλο είναι από τους πιο παλιούς στο θεσμό και μετρά πάνω από 100 ζωής, καθώς η πρώτη φορά που διοργανώθηκε ήταν το 1911. Το 85o Μόντε Κάρλο αποτελείτε από 382.65 χιλιόμετρα και 17 ειδικές διαδρομές, με το 85% του αγώνα να είναι διαφορετικό σε σχέση πέρσι. Είναι γνωστός για τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και τα πληρώματα συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν συνθήκες  χιονιού, πάγου και στεγνής ασφάλτου στις ειδικές διαδρομές και σε ορισμένες περιπτώσεις όλα μαζί είναι σε μια ειδική διαδρομή.

Αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα στην πλατεία του καζίνο, τα πληρώματα περιμένουν δυο νυκτερινές ειδικές διαδρομές στις Γαλλικές Άλπεις όπου μετά ακολουθεί ανασυγκρότηση στο Gap λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η Παρασκευή είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα καθώς αποτελείτε από 160.40 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Το Σάββατο η δράση μεταφέρετε στην περιοχή νοτιοδυτικά του Gap με δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές και η μέρα ολοκληρώνετε με την ειδική Bayons-Bréziers η οποία θα διεξαχθεί και την Πέμπτη το βράδυ. Ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή με δυο περάσματα από την ειδική Luceran – Col St. Roch μήκους 5.50 km, με το δεύτερο πέρασμα να είναι σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση. Στο ενδιάμεσο αυτών των ειδικών τα πληρώματα θα περάσουν από την κλασική Bollène Vésubie – Peira Cava μήκους 21.36 km.