Έσβησε το όνειρο της 10αδας στα water splash της Κένυας για τον Ιορδάνη Σερδερίδη

Ένα πρόβλημα με τον κινητήρα του Ford Puma Rally1 που προήλθε από πέρασμα σε ένα από τα πολλά watersplashes του Ράλλυ Σαφάρι Κένυας ανάγκασε τον Ιορδάνη Σερδερίδη σε εγκατάλειψη στο σκέλος του Σαββάτου. Ο Έλληνας οδηγός θα επανέλθει την Κυριακή, σε περίπτωση που επισκευαστεί το αγωνιστικό, υπό το καθεστώς του superally, όντας στην 16η θέση της κατάταξης.

«Οι διαδρομές του Σαββάτου ήταν αρκετά γλιστερές εξαιτίας της βροχόπτωσης», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος συνέχισε: «Στην τρίτη διαδρομή της ημέρας γλιστρήσαμε, με αποτέλεσμα να έχουμε επαφή με δέντρο, χωρίς ευτυχώς περαιτέρω αρνητικές συνέπειες για το Ford Puma Rally1. Δυσκολευτήκαμε στις πρωινές διαδρομές, όμως φτάσαμε στο service χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα»

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Καβαλιώτη οδηγό, καθώς στην πρώτη απογευματινή ειδική διαδρομή, μήκους 29 χιλιομέτρων, ο κινητήρας του Ford Puma Rally1 αντιμετώπισε πρόβλημα έπειτα από πέρασμα σε νερά, με αποτέλεσμα ο Σερδερίδης να τεθεί εκτός συνέχειας του Σαββάτου: «Δυστυχώς οι προσδοκίες μας για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Κένυα εξανεμίστηκαν στην 11η ειδική του αγώνα. Το πέρασμα από τα νερά δημιούργησε πρόβλημα στον κινητήρα του αγωνιστικού και μας ανάγκασε να σταματήσουμε την προσπάθειά μας. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, υποχωρήσαμε πέντε θέσεις στην κατάταξη, αλλά ευελπιστούμε το Puma να επισκευαστεί και να επιστρέψουμε την Κυριακή, κάνοντας χρήση του κανονισμού Superally. Μας έμεινε μια πικρία, καθώς οι χρόνοι μας δεν ήταν άσχημοι το πρωί, κάτω υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στόχος μας την Κυριακή, εφόσον επιστρέψουμε, είναι να οδηγήσουμε συγκεντρωμένα και να ανεβούμε στη ράμπα του τερματισμού στο Ναϊρόμπι», δήλωσε ο οδηγός.

Το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας ολοκληρώνεται την Κυριακή με 6 ειδικές διαδρομές και 74 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans