Έπος – Η Εθνική Ομάδα Drift νικήτρια στο Nations Cup!!

Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν όσοι βράχηκαν στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των Κύπριων οδηγών στο Drift kings International την Παρασκευή και το Σάββατο και τον νεοσύστατο θεσμό Nations Cup, όπου αγωνίστηκαν εθνικές ομάδες από οκτώ χώρες.

Μετά την μέτρια ομολογουμένως χθεσινή εμφάνιση από τους κύπριους οδηγούς, σήμερα παρουσιάστηκαν πολύ ανταγωνιστικοί και δεν άφησαν περιθώριο σε όποιον αντίπαλο βρέθηκε μπροστά τους.

Η αρχή έγινε από τον Σίμο Τίκκη ο οποίος πήρε το πρώτο μονό βαθμολογημένο μετά από εξαιρετική απόδοση, μαζεύοντας 97.50 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 136km.

Ψηλές πτήσεις και για τον Γιώργο Χριστοφόρου ο οποίος πήρε την τέταρτη θέση με βαθμολογία 96 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 141km.

Στην έβδομη θέση ολοκλήρωσε ο Πάμπος Χαραλάμπους που πήρε 94 βαθμούς με 140km εισόδου και έτσι οι τρείς οδηγοί ήταν αυτοί που θα αγωνίζονταν, με τους υπόλοιπους να είναι αναπληρωματικοί. O David David μετά το μηχανικό πρόβλημα έμεινε 17ος με 84.50 βαθμούς και Χρήστος Λοΐζου 19ος με 83.75 βαθμούς.

Ο πρώτος αντίπαλος για την Εθνική Κύπρου ήταν η Βουλγαρία την οποία οι οδηγοί μας άφησαν εκτός. Το ζευγάρι που θα αγωνιζόταν στους ημιτελικούς η Κύπρος ήταν ο νικητής μεταξύ της Τσεχίας και της Λιθουανίας, δυο χωρών με πολύ καλούς και ανταγωνιστικούς οδηγούς.

Τελικά η Λιθουανία ήταν αυτή που θα αντιμετώπιζαν οι οδηγοί μας όπου και σε αυτή την περίπτωση τους άφησαν εκτός, περιμένοντας έτσι στον τελικό τον νικητή του ζευγαριού Ελλάδα-Ρουμανία.

Η Ελλάδα ήταν αυτή που πέρασε στον τελικό όμως πρώτα διεξήχθη ο μικρός τελικός όπου κέρδισε η Λιθουανία την Ρουμανία παίρνοντας την τελευταία θέση στο βάθρο.

Ο μεγάλος τελικός ήταν αντάξιος δυο ομάδων που είχαν πού καλές επιδόσεις στον αγώνα, ειδικότερα από Ελληνικής πλευράς αφού οι οδηγοί της ήταν ανταγωνιστικοί σε όλες τις μάχες που έδωσαν.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα στο τελικό (1-1) ανέβασε την αγωνία στα ύψη και ο στον Πάμπο Χαραλάμπους έπεσε το βάρος για να κερδίσει η Κύπρος. Ο έμπειρος οδηγός αντιμετώπισε τον πολύ καλό AlexKokkoni και μετά από one more time ο Taliban κέρδισε και έφερε το πρώτο Nations Cup στην Κύπρο.

«Ήταν ένας αγώνα όπου αυτό το συναίσθημα δεν έχουμε ξαναζήσει», ανέφερε ο Γιώργος Χριστοφόρου. «Ήμασταν όλοι μια οικογένεια και ο κόσμος που ήρθε να μας δει ήταν πάρα πολύς και τον ευχαριστούμε. Εμείς αποδείξαμε ότι η Κύπρος τα τελευταία χρόνια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Ευρώπη. Σήμερα πήραμε πρωτείο στα βαθμολογημένα, πρωτείο στα διπλά κερδίζοντας τους αντιπάλους μας και είμαι πολύ χαρούμενος.

Στον τελικό αντιμετωπίσαμε την Ελλάδα και οι φίλοι Έλληνες είναι οδηγάρες, και το έργο μα ς ήταν δύσκολο αφού όπως είδατε χθες ο Ιωάννης Βερνίκος ανέβηκε στο βάθρο. Είναι δυνατοί παίκτες, αγωνίστηκαν σπίτι τους σε μια πίστα που κάνουν προπόνηση και άξια βρεθήκαμε τελικό μαζί τους και το χαρήκαμε καθώς ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος και για τους δυο.

Όσον αφορά το δικό μου κομμάτι έκανα λάθος χθες το οποίο πλήρωσα ευτυχώς φτηνά αφού και οι αντίπαλοι μου έχασαν στο ίδιο σημείο με εμένα. Διατήρησα τη διαφορά στην βαθμολογία και πλέον πάμε στην Κύπρο όπου ευελπιστώ να το σηκώσουμε στο σπίτι μας», πρόσθεσε.

«Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και ξεκινήσαμε το τετραήμερο δυναμικά. Μια ατυχία χθες με το νίτρο μας στέρησε ίσως ένα καλύτερο αποτέλεσμα, όμως σήμερα αφού μάθαμε από τα λάθη μας φέραμε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα».

Ο Σίμος Τίκης ήταν σήμερα σεληνιασμένος αφού χθες μετά το μηχανικό πρόβλημα δεν κατάφερε να αγωνιστεί. «Δυστυχώς ναι, δεν τα καταφέραμε χθες και παρόλο που επιδιορθώσαμε το πρόβλημα εντούτοις λόγω κανονισμών μείναμε εκτός. Σήμερα δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και πήρα το πρώτο βαθμολογημένο. Παρόλα τα προβλήματα που είχαμε μεταξύ των μαχών, εντούτοις κερδίσαμε σχεδόν όλες τις μάχες φέρνοντας αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα για την Κύπρο».