Έκτος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Preview

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου διεξάγεται στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά ο έκτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Με τρείς αγώνας να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, το πρωτάθλημα μπαίνει σε μια κρίσιμη καμπή όπου ο κάθε βαθμός μπορεί να χαρακτηριστεί χρυσός.

Στη μεγάλη κατηγορία, την ΜΧ1, η δεύτερη συνεχόμενη νίκη που πέτυχε ο Χρύσανθος Γεωργίου τον έφερε επικεφαλής στη βαθμολογία (226 βαθμούς). Ο περσινός πρωταθλητής Χρίστος Τσαγγαράς είναι δεύτερος με δυο βαθμούς διαφορά (224) ενώ ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου Μιχάλης Πάμπουκκας απέχει οκτώ βαθμούς από τον πρωτοπόρο 218). Με αυτά τα δεδομένα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά όσον αφορά τον τίτλο και ο αγώνας της Ποταμιάς μπορεί να χαρακτηριστεί κομβικής σημασίας για τους φετινούς πρωταγωνιστές.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου αναμένεται δύσκολα ή εύκολα να κερδίσει τον αγώνα. Μετρά το απόλυτο μέχρι στιγμής και είναι το φαβορί τόσο για τη νίκη όσο και για τον τίτλο. Κυριότερος του αντίπαλος είναι ο Χρίστος Κημήτρη ο οποίος αγώνα με αγώνα δείχνει σαφές σημάδια βελτίωσης στην παρθενική του συμμετοχή στην κατηγορία.

Στην κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ ο Αριστόδημος Έλληνας αποσπάστηκε κατά 16 βαθμούς από τον κυριότερο του αντίπαλο για τον τίτλο, τον Παντελή Αντωνίου. Στον έκτο αγώνα η μεταξύ τους μονομαχία αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς αν κερδίσει ο Έλληνας θα έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο Αντωνίου θα ελπίζει βάσιμα σε ανατροπή των δεδομένων.

Η κατηγορία MX3 OVER έχει φαβορί και ακούει στο όνομα Μαρίνος Τσαγγαράς. Ο πρωταθλητής κέρδισε μέχρι στιγμής όλες τις αγωνιστικές συναντήσεις και αναμφίβολα είναι φαβορί για ακόμα μια νίκη. Δυνατοί αντίπαλοι αναμένεται να είναι για ακόμα ένα αγώνα οι Γιώργος Σιδερένιος, Σπύρος Ηλία και Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Στην κατηγορία των νεαρών, την ΜΧ65, ο Χριστόφορος Κάρυος προηγείται στη βαθμολογία όμως δεν μπορεί να επαναπαυτεί καθώς δεύτερος με έξι βαθμούς διαφορά είναι ο Χρίστος Κλεόπα, οποίος στον προηγούμενο αγώνα έδειξε πολύ δυνατός κερδίζοντας μάλιστα και το ένα από τα δυο σκέλη της κατηγορίας. Τρίτος στη βαθμολογία είναι ο Λούκας Σοφοκλέους ο οποίος μπορεί να είναι 24 βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο, εξακολουθεί όμως να έχει τις μαθηματικές πιθανότητες για τον τίτλο.

Τέλος, στην κατηγορία MXOPEN FREE, η νίκη που πέτυχε ο Αντρέας Παναγή στον προηγούμενο αγώνα τον έφερε επικεφαλής στη βαθμολογία με 170 βαθμούς. Δεύτερος με μόλις ένα βαθμό διαφορά είναι ο Mustafa Sitki Dersev, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στον προηγούμενο αγώνα και τρίτος ο Mehmet Tan έχοντας 133 βαθμούς. Και σε αυτή την περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα για τον τίτλο εξακολουθούν να είναι ανοικτά καθώς οι δυο πρώτοι αναβάτες ουσιαστικά θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα τριών αγώνων το οποίο θα κρίνει το φετινό πρωταθλητή.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί με τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Θα ακολουθήσουν τα δυο σκέλη για την κάθε κατηγορία και γύρω στις 4 το απόγευμα θα γίνουν οι απονομές των βραβείων στους νικητές στο χώρο της πίστας.