Έβδομος αγώνας motocross: Preview

Στην καινούργια πίστα στο Παραλίμνι θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του motocross, όπου την Κυριακή 23 Απριλίου θα διεξαχθεί ο προτελευταίος αγώνας του παγκυπρίου πρωταθλήματος. Η αγωνία για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή στην κατηγορία ΜΧ1 όσο πάει μεγαλώνει, καθώς τους Γιώργο Παπαλοΐζου και Λάμπρο Τσαγγαρά χωρίζουν πέντε βαθμοί και τα πάντα είναι ρευστά δυο αγώνες πριν το τέλος.

Ο τρίτος της βαθμολογίας Χρίστος Τσαγγαράς, έχει τις λιγότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα από τους δυο πρώτους, όμως μετά και τη νίκη στον προηγούμενο αγώνα βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για επικράτηση και στο Παραλίμνι.

Στην κατηγορία ΜΧ2, ο Μιχάλης Πάμπουκκας έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα, καθώς προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 31 βαθμών από τον δεύτερο Αντρέα Γεωργίου. Φυσικά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα καθώς ο Γεωργίου είναι ακόμα στο  κόλπο και ώθηση για ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα του δίνει η νίκη στον προηγούμενο αγώνα. Ανοικτή παραμένει η μάχη και για την τρίτη θέση με τους Μάριο Πάμπουκκα και Γιώργο Βαρνάβα να χωρίζονται απο μόλις έξι βαθμούς.

Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και στην κατηγορία ΜΧ3. Ο Μάριος Μούσκου έχοντας το απόλυτο μέχρι στιγμής, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Διανύει περίοδο μεγάλου φορμαρίσματος και κατεβαίνει στον αγώνα με πλεονέκτημα 31 βαθμών από τον δεύτερο Νεόφυτο Κανάρη. Ενδιαφέρων παρουσιάζει και η τρίτη θέση με τον Ντίνο Θεοδώρου να έχει προβάδισμα 26 βαθμών έναντι του τέταρτου Μαρίνου Ζιντίλη.

Στην κατηγορία MX3 OVER ο πρωτοπόρος Νικηφόρος Κούρρης θέλει να διαχειριστεί σωστά το πλεονέκτημα των 23 βαθμών που έχει από τον δεύτερο Αρτέμη Καρατσιόλη. Στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος όμως θέλει να ξαναμπεί και ο Γιώργος Σιδερένιος ο οποίος μετά την επικράτηση του στην Ποταμιά μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους 26 βαθμούς.

Ο Άριστος Γεωργίου είναι αυτός που προηγείται στην κατηγορία ΜΧ4 και με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχει στη σεζόν φαντάζει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Δεύτερος στη βαθμολογία είναι ο Νεόφυτος Τσαγγαράς ο οποίος απέχει 18 βαθμούς από την κορυφή και θα προσπαθήσει με νίκη να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά και να κτυπήσει τα ρέστα του στον τελευταίο αγώνα. Τρίτος στη βαθμολογία βρίσκετε ο Αδάμος Μανώλη με εφτά βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση και στο Παραλίμνι αναμένονται μάχες.

Ακόμα μια μάχη μεταξύ των Βίκτωρα Ζαχαρία και Χρίστου Κιμήτρη αναμένετε στην κατηγορία ΜΧ85. Τους δυο χωρίζουν 19 βαθμοί και σε αυτή την περίπτωση όλα είναι ανοικτά όσον αφορά το πρωτάθλημα. Τρίτος στη βαθμολογία είναι ο Γιώργος Τσαγγαράς ο οποίος είναι έξι βαθμούς μπροστά από τον τέταρτο Αριστόδημο Έλληνα.

Τέλος στην κατηγορία ΜΧ65 η επικράτηση του Dominic Κολοκάση έφερε νέα δεδομένα στη βαθμολογία. Πρώτος εξακολουθεί να είναι ο Αντώνης Γεωργίου ο οποίος όμως είδε  το προβάδισμα του να μειώνετε από τον Κολοκάση στους 11 βαθμούς. Όλα είναι αμφίρροπα και οι μικροί αναμένετε να προσφέρουν συγκινήσεις για ακόμα ένα αγώνα. Τρίτος στη βαθμολογία είναι ο Σπρύρος Γιάγκου και τέταρτος ο Κωσταντίνος Χρυσοστόμου.