Έβδομος αγώνας Motocross: Κοντά στον τίτλο ο Χρύσανθος Γεωργίου

Ολοκληρώθηκε αισίως ο έβδομος και προτελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross τον οποίο διοργάνωσε ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Δυο στροφές πριν το τέλος οι πρωταγωνιστές ήθελαν πάση θυσία τους βαθμούς που θα τους κρατούσαν σε τροχιά τίτλου. Για ακόμα μια αγωνιστική συνάντηση έγιναν δυνατές μονομαχίες σε όλες τις κατηγορίες όπου φυσικά ξεχώρισε η νίκη του Χρύσανθου Γεωργίου στην κατηγορία ΜΧ1.

ΜΧ1 – Προβάδισμα τίτλου για τον Apache

Χρύσανθος Γεωργίου

Εκπληκτική τροπή είχε το πρώτο σκέλος στη μεγάλη κατηγορία με πολλές μάχες για τις τρείς πρώτες θέσεις. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν ο αναβάτης που κατάφερε μετά την εκκίνηση να προηγηθεί, ακολουθούμενος από τους Χρύσανθο Γεωργίου και Χρήστο Τσαγγαρά.

Μιχάλης Πάμπουκκας

Το τρενάκι των τριών διεκδικητών του τίτλου είχε πολύ καλό τέμπο με τον Τσαγγαρά να καταφέρνει μετά την παρέλευση των πρώτων γύρων να περνά δεύτερος. Μια πτώση τον ανάγκασε να χάσει θέσεις ενώ μπροστά οι Πάμπουκκας και Γεωργίου έμειναν να παλεύουν για τη νίκη.

Χρήστος Τσαγγαράς

Πίσω, ο Τσαγγαράς κατάφερε να επανέλθει όμως είχε μπροστά του τον μαχητικό Σάββα Σάββα τον οποίο άργησε να περάσει χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Μπροστά οι Πάμπουκκας και Γεωργίου ήταν σε μεγάλη μάχη η οποία όμως δεν κράτησε πολύ καθώς ο Γεωργίου κατάφερε να περάσει πρώτος και από κει και πέρα να πορευτεί προς τη νίκη στο πρώτο σκέλος. Ο Πάμπουκκας έμεινε δεύτερος και ο Τσαγγαράς τρίτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργίου έκανε πολύ καλή εκκίνηση και προηγήθηκε, με τους Μιχάλη Πάμπουκκα, Σάββα Σάββα και Χρήστο Τσαγγαρά να ακολουθούν. Αυτή τη φορά ο Γεωργίου διευκόλυνε τον εαυτό του καθώς άνοιξε απόσταση ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας προσπάθησε να μείνει κοντά του όμως στο τέλος συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ ο Χρήστος Τσαγγαράς ολοκλήρωσε ξανά τρίτος. Με τερματισμούς 1-1 ο Χρύσανθος Γεωργίου αποσπάστηκε 14 βαθμούς στη βαθμολογία από το δεύτερο Μιχάλη Πάμπουκκα που είχε τερματισμούς 2-2. Ο Χρήστος Τσαγγαράς με τερματισμούς 3-3 απομακρύνθηκε περεταίρω από τον πρωτοπόρο και το έργο του για διατήρηση των κεκτημένων έγινε πολύ δύσκολο.

Μιχάλης Πάμπουκκας

Φαβορί για τον τίτλο είναι ο Χρύσανθος Γεωργίου όμως ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί καθώς και οι υπόλοιποι διεκδικητές έχουν ακόμα μαθηματικές πιθανότητες για να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Μιχάλης Πάμπουκκας – Χρύσανθος Γεωργίου

 

«Σήμερα κέρδισα ένα πολύ σημαντικό αγώνα. Με τις δυο πρώτες θέσεις που πέτυχα άνοιξα τη διαφορά στη βαθμολογία και είμαι πιο κοντά στον τίτλο. Πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος στον τελευταίο αγώνα που θα γίνει στο Παραλίμνι καθώς ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω στους μηχανικούς μου, τους γυμναστές μου, την οικογένεια μου, την ΚΤΜ Κύπρου που είναι πάντα δίπλα μου και με βοηθά να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα και φυσικά όλους μου τους χορηγούς.»

ΜΧ2 – Κέρδισε ο Άριστος όμως πλέον κοιτάζει και… πίσω!!

Άριστος Γεωργίου

Ωραίες μάχες έγιναν και στην κατηγορία ΜΧ2, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Χρήστο Κημήτρη, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος κέρδισε σκέλος και τον Άριστο Γεωργίου και δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Χρήστος Κημήτρη

Στο πρώτο σκέλος ο Κημήτρης κατάφερε να περάσει πρώτος έχοντας πολύ καλό ρυθμό. Η σταθερότητα που έδειξε τον βοήθησε να κερδίσει για πρώτη φορά φέτος το μεγάλο πρωταγωνιστή της κατηγορίας Άριστο Γεωργίου, οποίος έμεινε δεύτερος. Πολύ δυνατός σε αυτό τον αγώνα παρουσιάστηκε και ο Μάρκος Κιλές ο οποίος στο πρώτο σκέλος κατάφερε να τερματίσει τρίτος, ενώ μια πτώση στο δεύτερο δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει ανάλογο αποτέλεσμα καθώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Στο δεύτερο σκέλος ο Άριστος Γεωργίου ήταν αυτός που ήταν στην πρωτοπορία με τον Κημήτρη να ακολουθεί από πολύ κοντά. Ένα σβήσιμο της μοτοσυκλέτας ήταν αρκετό για τον Κημήτρη να περάσει πρώτος όμως ο Γεωργίου αντέδρασε σωστά και ξαναπέρασε πρώτος. Ο Κημήτρης παρέμεινε για μερικούς γύρους κοντά στον αντίπαλο του όμως στο τέλος ο Γεωργίου ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία, με τον Κημήτρη να ολοκληρώνει δεύτερος.  Τρίτος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Γιώργος Παουλλής.

Γιώργος Παουλλής

Το τέλος του αγώνα βρήκε ισόβαθμους τους Γεωργίου και Κημήτρη οι οποίοι μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση, με τη νίκη να πηγαίνει στον Γεωργίου καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Παουλλής με τερματισμούς 4-3.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Συνέχισε την αντεπίθεση ο Παντελής Αντωνίου

Παντελής Αντώνιου

Σε μια πίστα που πάντα αποδίδει καλά ο Παντελής Αντωνίου συνέχισε την αντεπίθεση που κάνει για τον τίτλο και στο τέλος ήταν ο κερδισμένος της ημέρας.

Στο πρώτο σκέλος ο ανεβασμένος Αντώνης Γεωργίου ήταν αυτός που προηγήθηκε και πάλεψε με τον Παντελή Αντωνίου για την πρωτοπορία. Μετά τους πρώτους γύρους ο Αντωνίου πέρασε πρώτος αρχίζοντας να ανοίγει απόσταση από τους διώκτες του. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Αριστόδημος Έλληνας έμεινε πίσω και προσπαθούσε να φτάσει τους προπορευόμενους του όμως πιο αργοί αναβάτες έκαναν το έργο του δύσκολο.

Αριστόδημος Έλληνας – Mehmet Altan

Ο Παντελής Αντωνίου ήταν ο αναβάτης που κέρδισε το πρώτο σκέλος, ενώ ο Αριστόδημος ΄Έλληνας μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να ολοκληρώσει δεύτερος μπροστά από τον Αντώνη Γεωργίου.

Στο δεύτερο σκέλος ο Παντελής Αντωνίου δεν είχε κανένα πρόβλημα να αντικρίσει ξανά πρώτος την καρό σημαία εν αντιθέσει με τον Αριστόδημο Έλληνα που είχε πτώση στην εκκίνηση και κατάφερε με υπερπροσπάθεια να τερματίσει ξανά δεύτερος. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Mehmet Altan ενώ ο εκ των πρωταγωνιστών του πρώτου σκέλους Αντώνης Γεωργίου έμεινε τελευταίος καθώς αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα.

Στη βαθμολογία ο Αριστόδημος Έλληνας εξακολουθεί να προηγείται όμως η νίκη που πέτυχε ο Παντελής Αντωνίου ψαλίδισε τη μεταξύ τους διαφορά στους 4 βαθμούς και όλα θα κριθούν στο φινάλε.

MX3 OVER – Επανήλθε δριμύτερος ο Τσαγγαράς

Μαρίνος Τσαγγαράς

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην MX3 OVER αφού έδειξε ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στον προηγούμενο αγώνα, όμως αυτοί που έδωσαν ωραίο χρώμα στην κατηγορία ήταν οι Άρης Κωνσταντίνου και Ντίνος Κωνσταντινίδης που επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση έχοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση.

Άρης Κωνσταντίνου

Καλύτερη εκκίνηση στο πρώτο σκέλος έκανε ο Μαρίνος Τσαγγαράς με τους Άρη Κωνσταντίνου και Ντίνο Κωνσταντινίδη να ακολουθούν. Μπροστά ο Τσαγγαράς άνοιξε απόσταση ασφαλείας και διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα του ολοκληρώνοντας πρώτος. Δεύτερος τερμάτισε μετά από μεγάλη προσπάθεια ο Γιώργος Σιδερένιος ο οποίος έκανε μεγάλη αντεπίθεση από τις πίσω θέσεις, με τον Άρη Κωνσταντίνου να ολοκληρώνει τρίτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Άρης Κωνσταντίνου ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση και οδήγησε στους πρώτους γύρους τον αγώνα, με τον Τσαγγαρά να ακολουθεί από κοντά. Ο τελευταίος κατάφερε να περάσει και να πορευτεί ξανά πρώτος προς την καρό σημαία με τον Γιώργο Σιδερένιο να κάνει ξανά αντεπίθεση από τις πιο πίσω θέσεις και να τερματίζει για ακόμα μια φορά δεύτερος, ενώ η πολύ καλή εμφάνιση του Άρη Κωνσταντίνου συνοδεύτηκε με ακόμα μια τρίτη θέση.

Γιώργος Σιδερένιος

Με τη νίκη που πέτυχε ο Μαρίνος Τσαγγαράς στην MXPRO είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Σιδερένιος με τερματισμούς 2-2 και στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Άρης Κωνσταντίνου με τερματισμούς 3-3.

ΜΧ 65 – Ο Χρήστος Κλεόπα έβαλε “φωτιά” στην κατηγορία

Χρήστος Κλεόπα

Νέα ενδιαφέρων δεδομένα δημιούργησε ο Χρήστος Κλεόπα στην κατηγορία ΜΧ65. Η νίκη που πέτυχε ο νεαρός έβαλε “φωτιά” στην κατηγορία καθώς πάει ισόβαθμος με τον Χριστόφορο Κάρυο στον τελευταίο αγώνα όπου θα κριθεί και ο φετινός πρωταθλητής. Από τη μεριά του ο Κάρυος έμεινε και στα δυο σκέλη δεύτερος και έχει μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο μεγάλο φινάλε. Με δυο τρίτες θέσεις ο Λούκας Σοφοκλέους τερμάτισε τρίτος στον αγώνα.

MXOPEN FREE – Νίκη τίτλου για τον Αντρέα Παναγή

Αντρέας Παναγή

Δυσκολεύτηκε όμως τελικά τα κατάφερε. Ο Αντρέας Παναγή για ακόμα ένα αγώνα αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση από τον Μιχάλη Αριστείδου όμως στην Ποταμιά είχε να αντιμετωπίσει και τον Mehmet Tan.

Στο πρώτο σκέλος κατάφερε να ξεπεράσει το σκόπελο των αντίπαλων του για να δει πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας δεύτερο τον πολύ δυνατό Μιχάλη Αριστείδου και τρίτο τον Mehmet Tan.

Mexel Pana

Στο δεύτερο σκέλος η αποστολή του ήταν ακόμα πιο δύσκολη καθώς ο Μιχάλης Αριστείδου προηγήθηκε και οδήγησε τον αγώνα ενώ ο Παναγή έμεινε πίσω και έπρεπε να υπερβάλει εαυτόν για να ανατρέψει την κατάσταση.

Αντρέας Παναγή – Mexel Pana

Σταδιακά ο Tan έφτασε και πέρασε τον Αριστείδου κάτι που επίσης έπραξε και ο Παναγή λίγο αργότερα. Η μάχη για τη νίκη στο δεύτερο σκέλος κράτησε μέχρι και τον τελευταίο γύρο όπου ο Παναγή προσπέρασε και τερμάτισε πρώτος μόλις μπροστά από τον Tan, με τον Αριστείδου να τερματίζει αυτή τη φορά τρίτος.

Μιχάλης Αριστείδου

Έτσι με δυο νίκες σε ισάριθμα σκέλη ο Παναγή κέρδισε τον αγώνα και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ο Mehmet Tan ολοκλήρωσε δεύτερος με τερματισμούς 3-2 και ο Μιχάλης Αριστείδου ολοκλήρωσε τρίτος με τερματισμούς 2-3.

Στο μεγάλο φινάλε στο Παραλίμνι θα κριθεί ο φετινός τίτλος. Ο Χρύσανθος Γεωργίου έχει προβάδισμα που του επιτρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση ενώ οι Μιχάλης Παμπουκκας και Χρήστος Τσαγγαράς θέλουν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να μπορέσουν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα. Με τους Πάμπουκκα και Τσαγγαρά να διατηρούν μαθηματικές ελπίδες το φετινό φινάλε αναμένεται το πιο συγκλονιστικό των τελευταίων χρόνων στην κατηγορία ΜΧ1.

Η πίστα MXPRO για ακόμα μια φορά ντύθηκε στο πορτοκαλί της ΚΤΜ η οποία ήταν παρόν με το δικό της περίπτερο και εξυπηρέτησε τους φίλαθλους με προϊόντα της Αυστριακής μάρκας.

Παρόν ήταν και η εταιρία REMETICA η οποία ήταν και ο μεγάλος χορηγός του αγώνα.

Το επόμενο και τελευταίο ραντεβού για τη φετινή χρονιά είναι στην πίστα Αμμοχώστου στο Παραλίμνι στις 25 Οκτωβρίου όπου θα αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής για τη σεζόν 2019-2020.

7ος Αγώνας Μοτοκρός Λευκωσίας 11-10-2020

RESULTS MOTOCROSS TOTAL 11-10-2020

Στάθης Ευσταθίου