Τρανταχτές και ποιοτικές οι συμμετοχές του Rallycross 2020

Η λίστα συμμετοχών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA με τους οδηγούς που θα τρέξουν σε όλους τους αγώνες ανακοινώθηκε και επίσημα, και η προοπτική για την διεκδίκηση του τίτλου από αρκετούς οδηγούς αφήνει υποσχέσεις για εξαιρετικό θέαμα τη φετινή χρονιά.

Συνολικά 13 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή και για τους 10 αγώνες του Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται νεαροί οδηγοί οι οποίοι έχουν την δυνατότητα και την θέληση να κάνουν την έκπληξη.

Μεταξύ των διαγωνιζόμενων που θα αγωνιστούν σε όλους τους αγώνες, σε αυτούς θα προστεθούν και αυτοί που θα αγωνιστούν σε μεμονωμένους, υπάρχουν οδηγοί απο οκτώ χώρες, υποστηριζόμενοι από ομάδες παγκόσμιας κλάσης και έξι κατασκευαστές που επιθυμούν να κερδίσουν τον αντίστοιχο τίτλο.

Το 2019, μετά από 196 αγώνες, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκλονιστικού φινάλε, οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος οδηγών – Timmy Hansen και Andreas Bakkerud – ήταν ισόπαλοι με 211 βαθμούς. Το τρόπαιο πήγε τελικά στον Hansen – λόγω των τεσσάρων νικών έναντι μίας του Bakkerud.

Μπορεί ορισμένοι να σκέφτηκαν ότι θα ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί η περσινή χρονιά που κρίθηκε στο νήμα στον αγώνα της Νότιας Αφρικής, όμως στις φετινές συμμετοχές αναγράφεται ο δυο φορές πρωταθλητής του World RX που έχει στόχο να μεγαλώσει την τροπαιοθήκη του και ακούει στο όνομα Johan Kristoffersson.

Ο Kristoffersson, πρωταθλητής το 2017 το 2018, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στο τιμόνι ενός VW Polo GTI RX με την ομάδα Kristoffersson Motorsport, υποστηριζόμενος από την Volkswagen Dealerteam BAUHAUS.

Όσο για τους Hansen, ο Timmy ο περσινός πρωταθλητής, μαζί με τον νεαρότερο αδερφό Κέβιν, πρώην πρωταθλητής Ευρώπης, θα είναι το δίδυμο της ομάδας Hansen Peugeot 208, όπου θα προσπαθήσουν επίσης να υπερασπιστούν το πρωτάθλημα των ομάδων.

Ο Νορβηγός Bakkerud θα βρεθεί και πάλι με τον Βρετανό Liam Doran κάτω από την σημαία της Monster RX Cartel – η ομάδα ετοιμάζεται φέτος από τη γαλλική GC Competition. Την φετινή χρονιά έχουν αφήσει τα Audi S1 για τα Renault Megane RS RX.

Ο ιδρυτής της GC Compete Guerlain Chicherit συνεργάζεται με τον Rokas Baciuska απο την Λιθουανία σε ένα άλλο δίδυμο των Renault Clio για την ομάδα της GC Uncorrupted. Ο Σουηδός Anton Marklund είναι και αυτός με ένα Renault Megane και συμμετοχή της GCK Bilstein.

Η Hyundai εκπροσωπείται από την GRX Taneco με τους Φινλανδό Niclas Gronholm και τον Ρώσσο Timur Timerzyanov. Ο Gronholm, ο οποίος σημείωσε δύο νίκες το 2019, αλλά έχασε δύο γύρους λόγω ασθένειας, αναμένεται να έχει πρωταγωνιστική παρουσία και φέτος, με τον Timerzyanov, να έχει σημείωσε μια αξιοσημείωτη παρθενική νίκη στο World RX στο αγώνα του Spa-Francorchamps.

Ο Timo Scheider μαζί με τον επικεφαλή της German ALL-INKL.COM Muennich Motorsport, Rene Muennich, θα αγωνιστούν και θα αναβαθμίσουν/βελτιώσουν το Seat Ibiza.
Ο Σουηδός Robin Larsson, Πρωταθλητής Ευρώπης του 2019, προχωράει στο Παγκόσμιο RX και θα αγωνιστεί με ένα Audi S1 και την ομάδα της JC Raceteknik.

Εκτός από τους οδηγούς που θα τρέξουν σε όλους τους αγώνες, θα ανακοινωθούν και πολλές συμμετοχές σε μεμονωμένους αγώνες.

Ο Paul Bellamy, αντιπρόεδρος Αγώνων στην IMG, υποστηρικτή του πρωταθλήματος, δήλωσε ότι η ποιότητα των συμμετοχών υπογραμμίζει την δυναμική του πρωταθλήματος FIA World Rallycross, τώρα στην έβδομη χρονιά.

“Η λίστα συμμέτοχών του Πρωταθλήματος FIA World Rallycross του 2020 υπογραμμίζει την ποιότητα του World RX για τις ομάδες και τους οδηγούς. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν δύσκολο να ξεχάσουν το δράμα και τον ενθουσιασμό της σεζόν του 2019, αλλά αν κοιτάξετε τις συμμετοχές του 2020, έχουμε όλα τα συστατικά για ένα ανεπανάληπτο πρωτάθλημα “, δήλωσε ο Bellamy.

“Η λίστα συμμετοχών του 2020 είναι γεμάτη με ταλέντο παγκόσμιας κλάσης – συμπεριλαμβανομένων δύο παγκόσμιων πρωταθλητών, πρωταθλητών Ευρώπης και πολλαπλών νικητών αγώνων”.

Το πρωτάθλημα του 2020 θα περιλαμβάνει 10 αγώνες σε τέσσερις ηπείρους, ξεκινώντας από την Ισπανία τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στην Πορτογαλία, μιας πρώτης επίσκεψης στην εικονική πίστα Nurburgring και θα ολοκληρωθεί στη Νότια Αφρική το Νοέμβριο.

Το κοινό του πρωταθλήματος συνεχίζει να αναπτύσσεται με εκτεταμένες συνεργασίες εκπομπών σε περιοχές κλειδιά, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ευρώπης και των χωρών της Βαλτικής με κάλυψη σε 160 χώρες. Το πρωτάθλημα είναι επίσης έτοιμο να ανακοινώσει μια εταιρική σχέση διανομής με την Κίνα τις προσεχείς εβδομάδες.

Το World RX δημιούργησε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα απευθείας μετάδοσης, γεμάτο με αδρεναλίνη motorsport, το οποίο είναι ειδικά προσαρμοσμένο για αυτούς.
Την περασμένη χρονιά το πρωτάθλημα προσέλκυσε πάνω από 530.000 θεατές ανά Σαββατοκύριακο μέσω απευθείας μετάδοσης και η ψηφιακή έκταση αυξήθηκε κατά 33%. Η απευθείας μετάδοση θα επεκταθεί και πάλι το 2020 για να συμπεριλάβει την ευρωπαϊκή σειρά Super1600.

Σύμφωνα με τον Bellamy, η χρονιά του 2002 ήταν ένα καίριο έτος καθώς το άθλημα του rallycross έκανε τα πρώτα του βήματα στον δρόμο της ηλεκτροκίνησης.

“Μαζί με τη FIA δεσμευόμαστε για ένα ηλεκτρικό μέλλον στο rallycross”, είπε. “Αυτό τη χρονιά θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας σε μια σταδιακή εισαγωγή ενός ηλεκτρικού παγκόσμιου πρωταθλήματος το 2021 με την εισαγωγή της ηλεκτρικής σειράς Projekt Ε ως μέρος αυτής της διαδικασίας”.

“Υπάρχει τεράστια αίσθηση υποστήριξης για το ηλεκτρικό Rallycross από τις ομάδες και τους εμπλεκόμενους φορείς της βιομηχανίας. Υπάρχει μια μεγάλη τάση προς την ηλεκτροκίνηση στην αυτοκινητοβιομηχανία και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτής.”
To 2020 ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει με το παγκόσμιο RX της Καταλονίας-Βαρκελώνης της Ισπανίας στις 18-19 Απριλίου, όμως λόγω του κορονοϊού ο αγώνας έχει αναβληθεί.

Όσον αφορά το ημερολόγιο του Projekt E θα περιλαμβάνει πλέον και το Holjes στην Σουηδία (4-5 Ιουλίου), ενώ το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIA για το Super1600, στο μεταξύ, διοργανώσει αγώνα επίσης το Nurburgring στις 1-2 Αυγούστου.