Στόχος πέντε αγώνες για τον Latvala το 2020

Ο Jari-Matti Latvala ευελπιστεί ότι θα συμμετάσχει σε πέντε αγώνες στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, με απώτερο σκοπό την πλήρη εμπλοκή το 2021.

Ο πιο έμπειρος οδηγός στο WRC, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από την Toyota Gazoo Racing την προηγούμενη βδομάδα, δε θα τρέξει στον εναρκτήριο αγώνα της νέας σεζόν στο Μόντε Κάρλο για πρώτη φορά μετά το 2005.

Θα επιστρέψει όμως στην ενεργώ δράση με ένα Toyota Yaris για το Ράλι Σουηδίας (13-16 Φεβρουαρίου). Ο αγώνας που έχει τη βάση του στο Torsby, μαζί με το Neste Rally Finland (6-9 Αυγούστου) επιβεβαιώθηκαν από τον 34χρονο Latvala.

«Αυτούς τους αγώνες θα τους κάνω με την Toyota. Προσπαθώ να βρω χορηγίες για να τρέξω επίσης σε Σαρδηνία, Πορτογαλία και Ουαλία. Επίσης θα ήθελα πολύ να τρέξω και στην Νέα Ζηλανδία. Αυτό θα ήταν ονειρικό, όμως από ότι φαίνεται αυτό κοστίζει πολλά χρήματα», ανέφερε.

Ο Latvala παραδέχθηκε ότι θα ήταν ευχαριστημένος αν εντασσόταν μαζί με τον Takamoto Katsuta σε μια πιθανή δεύτερη ομάδα της Toyota Gazoo Racing, κάτι το οποίο πρέπει να αποφασιστεί από το αφεντικό της ομάδας Tommi Makinen.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να καταφέρω να οδηγήσω την ερχόμενη χρονιά. Αυτή η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη. Ήταν επίσης διαταραγμένη χρονιά και στην προσωπική μου ζωή και έτσι βλέπω την ερχόμενη χρονιά σαν διάλειμμα παρά να σταματήσω. Είμαι 34 και νομίζω ότι έχω ακόμα δυο καλά αγωνιστικά χρόνια ακόμα. Ίσως να ήταν καλά αν ήμουν μαζί με τον Katsuta σε μια δεύτερη ομάδα και να προσπαθούσα να σκοράρω βαθμούς. Το έχω ξανακάνει αυτό κατά τη διάρκεια της καριέρας μου όταν ήμουν με τον Matthew Wilson στην Stobart, όπου τότε το 2007, ήμασταν στη μάχη με τη Subaru για την τρίτη θέση. Βασικά θέλω να το κάνω αυτό. Μπορώ να βοηθήσω τον Tommi και όλη την ομάδα», πρόσθεσε