Στις 5-6 Σεπτεμβρίου το European Time Attack Challenge στην πίστα των Σερρών

Η οργανωτική ομάδα του European Time Attack Challenge επέλεξε το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών για να πραγματοποιήσει τον κυριότερο αγώνα Time Attack της Ευρώπης και ένα από τους τέσσερις πιο σημαντικούς αγώνες Time Attack του κόσμου. Το European Time Attack Challenge είναι ένας αγώνας γοήτρου που έχει σαν στόχο να αναδείξει τους γρηγορότερους οδηγούς της Ευρώπης (και όχι μόνο).

Είναι ένας αγώνας όπου οι καλύτεροι βελτιωτές έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη που βρίσκονται σε σχέση με τον ανταγωνισμό ενώ παράλληλα δίνει και την δυνατότητα στον οδηγό να εξελιχθεί μιας και το περιθώριο λάθους δεν υπάρχει. Έντονα Αεροδυναμικά κατασκευασμένα από πολύ ιδιαίτερα υλικά για μείωση βάρους και αντοχή καθώς και υπερβολικές ιπποδυνάμεις είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν τα αυτοκίνητα που λαμβάνουν μέρος σε αυτούς τους αγώνες. Μέχρι στιγμής έχουν δώσει συμμετοχή πάρα πολύ δυνατά ονόματα του χώρου από πολλές χώρες ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η οργανωτική ομάδα του European Time Attack Challenge προσκάλεσε και το TimeAttack Club Cyprus να παρευρεθεί με τους καλύτερους του αθλητές στον θεσμό, μιας και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Time Attack 2019 ξεχώρισε σαν ένα από τα 5 καλύτερα που έγιναν στην Ευρώπη.

Το Time Attack Club Cyprus βρίσκεται στο στάδιο της εξεύρεσης χορηγιών που αφορούν την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς των Κύπριων οδηγών που θα λάβουν μέρος με την Κυπριακή σημαία.  Οι συμμετοχές είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να κλείσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου εκτός και αν συμπληρωθούν οι 60 θέσεις που έχει ορίσει σαν ταβάνι η οργανωτική επιτροπή του ETAC. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει 41 οδηγοί (13 από την Κύπρο) ενώ ξεχωρίζει και η παρουσίαση που κάνει η οργανωτική επιτροπή για τον καθένα ξεχωριστά δίνοντας έμφαση στην χώρα του κάθε διαγωνιζόμενου. Αγώνας από τον οποίο δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί τόσο το Κυπριακό ταλέντο όσο και το Κυπριακό Automotive – Engineering.

Λίγα λόγια για το Time Attack

Το Time Attack είναι ένας αγώνας ο οποίος αναδεικνύει το Racing Build ταλέντο μιας χώρας μιας και η φιλοσοφία του έχει να κάνει καθαρά με το τρίπτυχο, Dream it – Build it – Racing it και ελληνιστή, φαντάσου το – φτιάξε το – τρέξε το. Ο θεσμό ξεκίνησε από την Ιαπωνία (όπως και το Drift) με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων εγχώριων βελτιωτικών οίκων καθώς και πολλών ιδιωτών.  Η φύση του αγώνα Time Attack τον κατατάσσει σαν τον απόλυτο αγώνα γοήτρου μιας και ο ένας και μοναδικός στόχος και το ένα και μοναδικό κριτήριο είναι ο απόλυτος χρόνος της πίστας. Στην Ευρώπη το Time Attack βρίσκεται σε μια καθόλα ανοδική πορεία  σε πολλές χώρες όπου πραγματοποιούνται πρωταθλήματα. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι, αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρωτάθλημα Time Attack, εν τούτης έχουμε πάρα πολλούς Έλληνες οι οποίοι τρέχουν σε γειτονικά πρωταθλήματα και μάλιστα με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.