Ξανά τραυματίας ο Jorge Prado

Ο Ισπανός Jorge Prado μετά που ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα (σπασμένο μηρό), τραυματίστηκε και πάλι.

Η τύχη του γύρισε την πλάτη ακόμα μια φορά καθώς ο αναβάτης από την Γαλικία είχε πτώση κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Βέλγιο και έτσι αναγκαστικά θα ξαναμπεί χειρουργείο. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στην ΜΧ2 δεν ήταν τόσο τυχερός φέτος, αφού παρά το γεγονός ότι επανήλθε πλήρως τον Δεκέμβριο μετά τον τραυματισμό στο μηρό, εντούτοις θα αναγκαστεί να μείνει ξανά στο περιθώριο.

Όλα έγιναν όταν έχασε τον έλεγχο της ΚΤΜ 450 σε μια γρήγορη στροφή στην πίστα Honda Park, με την πτώση να επιφέρει τραυματισμό στο λαιμό.

Ο νεαρός Ισπανός κατά τη διάρκεια του lockdown ήταν στο σπίτι του στο Lommel (Βέλγιο) και είχε ξεκινήσει προπονήσεις με τη μοτοσυκλέτα πριν από δυο βδομάδες μετά που πέρασε μια έντονη περίοδο σκληρών προπονήσεων ούτως ώστε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχε στο πόδι.

Ο Jorge ήταν ευχαριστημένος με την πρόοδο που έκανε και ανυπομονούσε πολύ για την επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Αύγουστο. Η πτώση είχε ήρθε κατά τη διάρκεια προπόνησης και συγκεκριμένα στον τρίτο γύρο όταν ο Prado ήταν στην πίστα μαζί με άλλους αναβάτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι ακτινογραφίες έδειξαν κάταγμα στο λαιμό και οι γιατροί εισηγήθηκαν αμέσως όπως χειρουργηθεί.

Επιπλέον, ο αναβάτης είναι μόνος του καθώς τα προληπτικά μέτρα που οφείλονται λόγω Covid-19 απαγορεύουν την παρουσία μελών της οικογένειας του στο νοσοκομείο. Οι ατυχίες της οικογένειας Prado χρονολογούνται αφού πριν από λίγες μέρες ο πατέρας του Jorge, Jesus, υπέστη εξάρθρωση ώμου μετά από πτώση από ποδήλατο ενώ προπονούσε τον Jorge. Ο πιο πετυχημένος αναβάτης motocross της Ισπανίας θα προσπαθήσει να επανέλθει σε κανονική πορεία με απώτερο στόχο να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.