Σημαντικό βήμα της Volvo Cars στην αυτόνομη οδήγηση

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα κάνει η Volvo Cars προς την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Zenuity, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού υποβοηθούμενης και αυτόνομης οδήγησης και της οποίας μέτοχος είναι και η Volvo Cars, θα χωριστεί σε δύο μέρη για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες εξελίξεων των συστημάτων της.

Ένα μέρος είναι μια νέα ανεξάρτητη εταιρεία, με επίκεντρο την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση ανεξάρτητου λογισμικού οδήγησης και ελέγχου και θα ανήκει στην Volvo Cars. Το δεύτερο μέρος θα επικεντρωθεί στη συνεχή ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση προηγμένων συστημάτων υποστήριξης των οδηγών και θα ενσωματωθεί στην Veoneer, την εταιρεία εξοπλισμού ασφαλείας αυτοκινήτων.

Drive Me, the world’s most ambitious and advanced public autonomous driving experiment, starts today

Η Zenuity είναι σήμερα μια κοινή επιχείρηση 50-50 μεταξύ της Volvo Cars και της Veoneer. Στο πλαίσιο της κοινής ιδιοκτησίας, η Zenuity έχει αναπτύξει μια ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού για προηγμένη βοήθεια οδηγού και αυτόνομα συστήματα οδήγησης, τα οποία και τα δύο μέρη θα συνεχίσουν να χτίζουν και να αναπτύσσονται περαιτέρω.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δραστηριότητες της Zenuity αλλά και το προσωπικό, με έδρα το Gothenburg της Σουηδία και τη Σαγκάη της Κίνας θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία που θα ανήκει στην Volvo Cars. Οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι της Γερμανίας και των ΗΠΑ θα μεταφερθούν στη Veoneer. Το τμήμα της Zenuity της Volvo Cars θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ανεξάρτητου λογισμικού οδήγησης και ανεξάρτητου ελέγχου, το οποίο θα εισαχθεί στην επόμενη γενιά αυτοκινήτων με βάση την αρχιτεκτονική του οχήματος SPA2 της Volvo. Η νέα εταιρεία θα παραμείνει ξεχωριστή από τη Volvo Cars και θα διαθέτει δικά της κανάλια διανομής.

Volvo 360c Interior Office

«Η Volvo Cars έχει δεσμευτεί να εισάγει ασφαλείς, αυτόνομες διαδρομές στις εθνικές οδούς με την επόμενη γενιά των αυτοκινήτων», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Η δυνατότητα της νέας εταιρείας να επικεντρωθεί πλήρως σε αυτήν την εξέλιξη θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε αυτές τις φιλοδοξίες μας».

«Η νέα εταιρεία θα αναπτύξει ασφαλές και προηγμένο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης», δήλωσε ο Dennis Nobelius, διευθύνων σύμβουλος της Zenuity. «Πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός από παγκόσμιες πλατφόρμες λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε μία από αυτές τις κερδοφόρες πλατφόρμες.»

Η νέα εταιρεία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.