Ο Oliver Solberg δοκίμασε το FABIA Rally2 evo

Ο νεαρός και ταλαντούχος οδηγός Oliver Solberg, ήδη αγωνίστηκε στον πρώτο του αγώνα στο WRC πίσω από το τιμόνι ενός FABIA Rally2 evo, καθώς έτρεξε στον αγώνα της Σουηδίας με την υποστήριξη της ŠKODA Motorsport.

Η εργοστασιακή ομάδα του παρείχε μεταξύ άλλων την τεχνική προετοιμασία του αυτοκινήτου, όπως επίσης και έμπειρους μηχανικούς οι οποίοι ήταν μαζί του και στον αγώνα. Αυτό είναι ένα μέρος της στρατηγικής της ŠKODA Motorsport για τη φετινή χρονιά που έχει σαν στόχο να παρέχει συνεχόμενη υποστήριξη στις ομάδες πελατών και να βοηθήσει νεαρούς και ταλαντούχους οδηγούς.

Πριν από τον αγώνα της Σουηδίας, ο Solberg πήγε στην Τσεχία για να δει από κοντά το αυτοκίνητο και να το ρυθμίσει στα μέτρα του. Μαζί με τους μηχανικούς και τους τεχνικούς της ŠKODA Motorsport εξέτασαν την κάθε λεπτομέρεια.

«Η συνεργασία με την ŠKODA Motorsport ήταν ένα όνειρο για μένα. Είναι εκ των κορυφαίων ομάδων και εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε», ανέφερε ο Solberg. Ο νεαρός ήταν σαφώς ικανοποιημένος μετά τα πρώτα χιλιόμετρα που έκανε με το αγωνιστικό. «Για μένα ένα καλό αυτοκίνητο είναι αυτό που μπορείς να το οδηγήσεις εύκολα, έχει εύκολο χειρισμό και μεγάλη ασφάλεια. Μόνο τότε μπορείς να είσαι γρήγορος παντού. Η FABIA είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο με μεγάλη προοπτική». Παρόν στις δοκιμές ήταν και ο Peter Solberg, πρωταθλητής στο WRC το 2003, ο οποίος συνόδευσε τον γιό του.

Δείτε το video από τις δοκιμές που έγιναν στην Σουηδία πριν από τον αγώνα.

Κατά την περσινή χρονιά ο Solberg είχε αρκετές επιτυχίες. Κέρδισε τρείς αγώνες στο πρωτάθλημα ράλι της Βόρειας Αμερικής με ένα Subaru WRX STI, ενώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έγινε ο νεαρότερος οδηγός που κέρδισε το Rally Liepāja. Θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Polo GTI Rally2 σε επιλεγμένου αγώνες του WRC ( έτρεξε στο Μόντε Κάρλο και θα αγωνιστεί και στο Μεξικό).

Ο επόμενος αγώνας που ο Solberg θα οδηγήσει ένα ŠKODA FABIA Rally2 evo, είναι προγραμματισμένος από τον ίδιο και την εργοστασιακή ομάδα της ŠKODA Motorsport για το Rally de Portugal.