Ο Meeke κάνει ντεμπούτο στην Νέα Ζηλανδία με Mazda

Ο Kris Meeke θα κάνει το ντεμπούτο του στη Νέα Ζηλανδία με Mazda 2 στο Διεθνές Ράλι του Whangarei τον Μάιο.

Πέρα την προσπάθεια του στο Dakar με τον γείτονα και φίλο του Cyril Despres νωρίτερα φέτος, ο Meeke διατηρεί χαμηλό προφίλ στους αγώνες μετά που έχασε την θέση του στην Toyota στο τέλος της περασμένης χρονιάς.

Ο αγώνας στο Whangarei δεν θα το αλλάξει μόνο αυτό, θα είναι επίσης και η πραγματοποίηση ενός ονείρου του Meeke να αγωνιστεί στη Νέα Ζηλανδία.
“Έκανα τα «Recce» για το Ράλι Νέας Ζηλανδίας προηγουμένος, αλλά ποτέ δεν αγωνίστηκα εκεί και αυτό ήταν ένα πράγμα που πάντα ήθελα να κάνω”, είπε.

Ο Meeke και ο συνοδηγός Seb Marshall θα αγωνιστούν με ένα αυτοκίνητο της Force Motorsport AP4.
“Μεγάλωσα με τις εικόνες αυτών των φημισμένων ειδικών της Νέας Ζηλανδίας με τους Juha Kankkunen, Colin McRae και Richard Burns και πάντα ήθελα να το κάνω και εγώ”, πρόσθεσε ο Meeke.

“Έτσι, όταν είχα κάποια επαφή με τον πρωταθλητή Ράλι 2017 της Νέας Ζηλανδίας, Andrew Hawkeswood και μου πρότεινε να πάρω την ευκαιρία και να οδηγήσω σε αυτές τις ειδικές, για μένα ήταν σίγουρα κάτι το οποίο δεν θα μπορούσα να αρνηθώ”.

Ο Meeke θα βρεί απέναντι του τον παλιό του αντίπαλό στο WRC και έξι φορές νικητή του Whangarei, Hayden Paddon, ο οποίος θα βρεθεί στο τιμόνι ενός Hyundai i20 AP4 στο North Island rally.

“Προφανώς όλοι γνωρίζουμε τον Hayden Paddon και τα επιτέυγματα του”, δήλωσε ο Meeke. “Ήταν βεβαίως ένας απο τους κορυφαίος οδηγούς του WRC για μια χρονική περίοδο.
“Θέλω να πάω και να το διασκεδάσω, αυτή είναι η προτεραιότητα νούμερο ένα. Θέλω να το απολαύσω και να βιώσω αυτές τις ειδικές, δεν έχω καμία προσδοκία για να προσπαθήσω να νικήσω τον Hayden, αλλά σίγουρα αν κάποιος με ξέρει μέχρι τώρα, πηγαίνω σε κάθε πρόκληση δίνοντας το 100% και θα δούμε πού θα καταλήξουμε”.

Ο αγώνας με βάση το Whangarei, είναι ο δεύτερος γύρος τόσο του πρωταθλήματος NZ όσο και του APCC Pacific Cup και χρησιμοποιεί κλασικές ειδικές όπως τις Helena και Waipu.