Ο Lappi επικεντρώνεται στις αναβαθμίσεις του Fiesta

Ο οδηγός της M-Sport Ford Esapekka Lappi, ανυπομονεί να δοκιμάσει τη βελτιωμένη έκδοση του Ford Fiesta WRC, παρόλο που δε γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Η Βρετανική ομάδα προγραμμάτιζε να χρησιμοποιήσει ορισμένες καινοτομίες στη μηχανή στον αγώνα SpeedArgo Rally Argentina, όμως η αναβολή του αγώνα τους αναγκάζει να παγιοποιήσουν τα πλάνα.

Επιπρόσθετα με την αναβάθμιση της μηχανής, βρίσκονται σε εξέλιξη βελτιώσεις στα εμπρός αεροδυναμικά του αυτοκινήτου οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν το καλοκαίρι.
«Ακόμα δεν δοκίμασα τη νέα μηχανή», ανέφερε ο Lappi. «Ο Malcolm Wilson είπε ότι οι αριθμοί είναι καλοί και σίγουρα δε θα είναι ένα βήμα προς τα πίσω. Είπαμε να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο στη μηχανή, τα αεροδυναμικά και την ανάρτηση. Προς το παρόν έγινε μόνο στην ανάρτηση».

Ο Lappi ήταν ευχαριστημένος με τον όλο χειρισμό του Fiesta το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Μεξικό και παραδέχθηκε ότι ξεκίνησε τον αγώνα κάνοντας λάθος επιλογή στη μετάδοση.

«Αλλάξαμε διαφορικό στο shakedown. Υπολογίζαμε να το αλλάζαμε ξανά μετά το τέλος της πρώτης μέρας αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εκεί».

Ο αγώνας στο Μεξικό για τον Lappi τελείωσε άδοξα καθώς το Fiesta τυλίχθηκε στις φλόγες την πρώτη μέρα. Ο ίδιος πρόσθεσε, «Η αίσθηση με τη δεξιά μετάδοση του αυτοκινήτου ήταν καλή. Είχα παρόμοιο διαφορικό και φρένα με αυτά που είχα στην Φιλανδία με την Citroen πέρυσι. Αυτή η επιλογή δούλεψε και μου έδωσε αυτοπεποίθηση με το αυτοκίνητο. Ο χειρισμός ήταν πολύ καλός και το μόνο πράγμα που ήθελε βελτίωση ήταν οι αναρτήσεις. Παρόλο που δεν είναι άσχημες, εντούτοις κάναμε γεωμετρία, ρυθμίσαμε τα διαφορικά και όλα τα άλλα. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να δουλέψουμε».