Κατ’ επείγον συνάντηση από τη Hyundai μετά το κακό αποτέλεσμα στο Μεξικό

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport Andrea Adamo, συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση με τα μέλη της ομάδας ούτως ώστε να δουν τι πήγε τόσο στραβά στον αγώνα του Μεξικού.

Η περσινή πρωταθλήτρια ομάδα κατασκευαστών στην προσπάθεια που κάνει για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, έχασε πολύτιμο έδαφος από την Toyota Gazoo Racing για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μετά τα μηχανικά προβλήματα στο i20 Coupe WRC που αντιμετώπισαν οι Dani Sordo και Thierry Neuville στο Μεξικό την προηγούμενη βδομάδα.

Η δεύτερη θέση που κατάφερε να πετύχει ο Ott Tänak παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ήταν το φως στο βάθος του τούνελ σε ένα κατά τα άλλα αποτυχημένο αγώνα για την Hyundai. Ερωτώμενος να συνοψίσει τον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ο Adamo ήταν πολύ σύντομος. «Ήταν σ……α».

Ο Sordo ήταν το πρώτο θύμα, όταν το δικό του αυτοκίνητο αντιμετώπισε πρόβλημα με τη σωλήνα του ψυγείου, γεγονός που τον ανάγκασε να σταματήσει και να ξεκινήσει επιδιορθώσεις στην ειδική El Chocolate, η οποία ήταν η πρώτη της Παρασκευής.

Δυο ειδικές αργότερα ήταν σειρά του Neuville να σταματήσει καθώς είχε πρόβλημα με τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου. Και ενώ ο αγώνας του Sordo καταστράφηκε από πρόβλημα στον κινητήρα που σχετίζονται με την ψύξη, ο Neuville κατάφερε να επιστρέψει το Σάββατο όπου ήταν ταχύτερος μάλιστα σε πέντε από τις εννέα ειδικές της ημέρας.

Ο Andrea Adamo ανέφερε σχετικά: «κάναμε λάθη σε αυτό τον αγώνα τα οποία δεν έπρεπε να κάνουμε και πρέπει να βρω το γιατί. Κάλεσα συνάντηση αυτή τη βδομάδα ούτως ώστε να δω γιατί έγινε αυτό και ακολούθως να λύσουμε όλα τα ζητήματα»

Ο Ιταλός ανέλαβε την ευθύνη για την απόδοση στο συγκεκριμένο αγώνα και πρόσθεσε, «είδαμε και χειρότερα στη ζωή. Σε περιπτώσεις σαν και αυτή αναλύουμε το τί έγινε και που έκανα εγώ λάθος. Μπορεί να μην άφησα την ομάδα να οργανωθεί και να εργαστεί σωστά. Η Hyundai Motorsport δεν έγινε από ηλίθιους ανθρώπους. Έγινε από ορισμένους έξυπνους ανθρώπους και κάποτε είμαι εγώ το αδύνατο σημείο, ο τελευταίος έξυπνος. Ίσως χρειάζεται να τους αφήσω να οργανωθούν από μόνοι τους. Είμαι υπεύθυνος για την ομάδα. Όταν είσαι αγωνιστικός διευθυντής ο κόσμος θέλει να φωτογραφηθεί μαζί σου, πρέπει να μιλάς με δημοσιογράφους και πάντα αναλαμβάνουμε την ευθύνη 100%. Αν υπάρχουν λάθη στην ομάδα μου είναι δικό μου λάθος».

Ερωτώμενος αν το πρόβλημα του Sordo προήλθε από τις σκληρές συνθήκες του αγώνα ο Adamo απάντησε, «Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Το πρόβλημα προήλθε από την προετοιμασία που κάναμε πριν από τον αγώνα».