Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη: Ο Oliver Solberg είναι έτοιμος για το ξεκίνημα της χρονιάς στο ERC

Ο νεότερος νικητής ενός αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι FIA ERC θα διαγωνιστεί στον εναρκτήριο αγώνα του ERC 2020, της παλαιότερης σειράς διεθνών ράλι στον κόσμο, αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Oliver Solberg, ο οποίος έγραψε ιστορία όταν κέρδισε το Rally Liepāja του ERC την περσινή χρονιά σε ηλικία 17 ετών, οκτώ μηνών και τριών ημερών, θα κάνει το ντεμπούτο του στο Rally di Roma Capitale στις 24 με 26 Ιουλίου, που σηματοδοτεί την επιστροφή του διεθνούς FIA- επιπέδου αγώνων με περιορισμούς, που προκύπτουν από την πανδημία COVID-19, σε ορισμένες χώρες.

Ο Solberg, γιος του Παγκόσμιου πρωταθλητή Ράλι 2003, Petter Solberg, θα οδηγήσει ένα Volkswagen Polo GTI R5  με Pirelli, κάτω απο την σημαία της ομάδας PA Racing του Alessandro Perico από την Ιταλία. Ο Aaron Johnston θα είναι ο συνοδηγός του.

Στροφή στην άσφαλτο για άνοδο το ανερχόμενο αστέρι

Ο αμιγώς ασφάλτινος αγώνας προσφέρει την ευκαιρία στον Solberg, τώρα 18 ετών, να αποκτήσει  εμπειρία σχετικά με την οδήγηση του σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές. Χωρίς να γνωρίζει το Rally di Roma Capitale, ο Solberg επικεντρώνεται στο να επιτύχει τον τερματισμό μετά από σχεδόν 200 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών νοτιοανατολικά της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Έκανα το Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο, αλλά η Ρώμη θα έπρεπε να είναι το πρώτο στεγνό ασφάλτινο ράλι με τον Polo», δήλωσε ο Σουηδός που γεννήθηκε στη Νορβηγία. «Δεν έχω δει ποτέ τους δρόμους, οπότε θα είναι ενδιαφέρον. Θα κάνω κάποια δοκιμαστικά πριν από τον αγώνα για να προετοιμαστώ σωστά για τον ασφάλτινο αγώνα. Προσπαθώ απλώς να μαθαίνω όλη την ώρα, αλλά νομίζω ότι είμαι πολύ καλός οδηγός στην άσφαλτο, οπότε ελπίζω να τα καταφέρω. Για να αποκτήσω εμπειρία, πρέπει να φτάσω μέχρι τον τερματισμό που είναι και ο στόχος μας».

Περιήγηση στην πόλη, μια «δροσερή» ευκαιρία

Πριν από την έναρξη της ειδικής διαδρομής το Σάββατο 25 Ιουλίου, ο Solberg θα συμμετάσχει με τους αντιπάλους του στο ERC σε μια περιοδεία στο κέντρο της Ρώμης το προηγούμενο απόγευμα, στο τιμόνι του Volkswagen Polo GTI R5. Με τη διαδρομή να περνά από πολλά ιστορικά κτήρια και ορόσημα της Ρώμης, είναι μια προοπτική που θα απολάυσει ο Solberg.

«Έχω δει μερικά βίντεο της περιδιάβασης και φαίνεται φανταστικό όταν οδηγούν στην πόλη με τα αυτοκίνητα του ράλι», είπε. «Είναι περίεργο να το βλέπεις, αλλά είναι ωραίο που οι διοργανωτές κατάφεραν να κάνουν κάτι τέτοιο.»

Το ERC1 Junior προετοιμάζεται για τη Ρώμη

Αρκετά ανερχόμενα αστέρια θα διαγωνιστούν στην κατηγορία ERC1 Junior και το Rally di Roma Capitale. Εκτός από τον Solberg, σε εκείνους που ανακοίνωσαν τα πλάνα τους περιλαμβάνονται οι Erik Cais (Τσεχία), Callum Devine (Ιρλανδία), Dominik Dinkel (Γερμανία), Emil Lindholm (Φινλανδία), Efrén Llarena (Ισπανία) και Miko Marczyk (Πολωνία).