Το Nissan X-Trail βρέθηκε στην κορυφή για το «Καλύτερο Μεγάλο SUV» της αγοράς

Η κριτική επιτροπή του Γυναικείου Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς (WWCOTY) 2023 απένειμε στο Nissan X-Trail τον τίτλο του Καλύτερου Μεγάλου SUV 2023 για τη δέκατη τρίτη έκδοσή του.

Το WWCOTY, το μοναδικό διεθνές βραβείο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου, επαίνεσε το νέο X-Trail για την ευρυχωρία του, τις  αβίαστες οδηγικές του επιδόσεις και το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης, e-POWER.

Μιλώντας για τη διάκριση, ο Makoto Uchida, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, τόνισε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η κριτική επιτροπή του Γυναικείου Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς απένειμε το βραβείο του Καλύτερου Μεγάλου SUV στο Nissan X-Trail. Το X-Trail είναι ένα μοντέλο που υπάρχει στη γκάμα της μάρκας για πάνω από είκοσι χρόνια. Παρέμεινε πιστό στην αρχική του συνταγή: στιβαρή εμφάνιση SUV, προηγμένα και αποδοτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς και ευέλικτη πρακτικότητα, που συνδυάζονται για να επιτρέψουν οικογενειακές περιπέτειες».

Κατασκευασμένο στην πλατφόρμα Alliance CMF-C, το νέο X-Trailδιαθέτει μια δυναμική σχεδίαση και προηγμένες τεχνολογίες που προσφέρουν αβίαστη αίσθηση οδήγησης EV χάρη στην τεχνολογία e-POWER αλλά και το σύστημα e-4ORCE για την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το Nissan X-Trail είναι διαθέσιμο ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, προσφέροντας μια ιδανική πρόταση για εξορμήσεις με την οικογένεια ή φίλους. Ως «εξηλεκτρισμένο» επταθέσιο SUV, είναι μοναδικό στην κατηγορία του.

Το e-POWER είναι το καινοτόμο σύστημα κίνησης της Nissan που προσφέρει την αίσθηση EV, χωρίς την ανάγκη φόρτισης στην πρίζα. Το σύστημα e-POWER του νέου X-Trail αποτελείται από μπαταρία υψηλής απόδοσης και σύστημα μετάδοσης κίνησης ενσωματωμένα με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων μεταβλητής σχέσης συμπίεσης, γεννήτρια ισχύος, μετατροπέα και μπροστινό ηλεκτροκινητήρα 150 kW. Αυτό το μοναδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σημαίνει ότι η ισχύς στους τροχούς προέρχεται μόνο από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα την άμεση, γραμμική απόκριση στο γκάζι, με την τελική ισχύ του συστήματος να φτάνει τους 214 ίππους στην έκδοση e-4ORCE !

Το Nissan X-Trail βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα, είτε σε εκδόσεις Mild Hybrid είτε με την τεχνολογία e-POWER.