Το Nissan Ariya ετοιμάζεται για είσοδο στην παγκόσμια αγορά

Η Nissan παρουσίασε λεπτομέρειες για το σχολαστικό πρόγραμμα δοκιμών στο οποίο υποβάλλει το νέο Ariya. Ένα πρόγραμμα στο οποίο θέλει να αναδείξει τα ασυναγώνιστα επίπεδα απόδοσης, άνεσης και ελέγχου του μοντέλου. Στοιχεία τα οποία είναι σχεδιασμένα να βελτιστοποιούν την εμπειρία οδήγησης σε κάθε οδόστρωμα παγκόσμια.

Το νέο Ariya δοκιμάζεται εκτενώς από μια ομάδα βετεράνων μηχανικών εμπειρογνωμόνων στην πίστα δοκιμών της Nissan στο Hokkaido της Ιαπωνίας. Κάθε στοιχείο ξεχωριστά, από επιδόσεις, επιτάχυνση και απότομη αλλαγή πορείας έως και την άνεση της καμπίνας είχαν εξεταστεί προσεκτικά και βελτιωθεί στο μέγιστο βαθμό.

Με αυτό το αυστηρό αναπτυξιακό περιβάλλον η Nissan χρησιμοποιεί μια παγκόσμια προσέγγιση για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των πελατών της σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, η ελικοειδής πίστα στο Hokkaido έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει δρόμους που βρίσκονται συνήθως σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Για περαιτέρω αξιολόγηση, το Ariya δοκιμάζεται επίσης τοπικά για να αποδείξει τις δυνατότητες απόδοσης του οχήματος σε ευρωπαϊκούς δρόμους, όπως στενές στροφές, γρήγορους αυτοκινητόδρομους και ορεινές διαδρομές. Οι ειδικοί αξιολόγησης οχημάτων της Nissan στην Ιαπωνία και οι τεχνικοί έρευνας και ανάπτυξης στο Nissan TechnicalCenter στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, συνεργάζονται για να εφαρμόσουν τις κατάλληλες προσαρμογές για την Ευρώπη και να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

«Η δημιουργία του Nissan Ariya ήταν ένα πολύ περίπλοκο, αλλά απίστευτα ευχάριστο ταξίδι. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, συνεργαστήκαμε με τους συναδέλφους μας στην Ιαπωνία, εισάγοντας τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, και τώρα κάνουμε την τελική επικύρωση του προϊόντος εδώ, σε ευρωπαϊκούς δρόμους», δήλωσε ο Ian Shepherd, Διευθυντής Διαχείρισης Έργου στο Nissan Technical Center Europe. Συμπλήρωσε δηλώνοντας, «μέσω αυτών των πληροφοριών και του λεπτομερούς προγράμματος δοκιμών των συναδέλφων μας, είμαστε σίγουροι ότι το Ariya θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των πελατών μας.»

Δείτε το πρόγραμμα με τις εκτενείς δοκιμές που πραγματοποίησε το Ariya στο παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=kHN41XIjpgs