Στην Κύπρο ο χαρισματικός οδηγός αγώνων Ευαγόρας Παπασάββας για γνωριμία με τον Τύπο

Ο αστέρας του αμερικανικού πρωταθλήματος USF2000 συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του κυπριακού Τύπου στη Λεμεσό και μίλησε για το όνειρό του να δώσει στην Κύπρο την ευκαιρία να διακριθεί σε ένα από τα πιο ζηλευτά πρωταθλήματα στον πλανήτη.  

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (26.4.2023) στο ξενοδοχείο «FourSeasons» στη Λεμεσό, Διάσκεψη-Γνωριμίας του χαρισματικού οδηγού αγώνων Ευαγόρα Παπασάββα με τον κυπριακό Τύπο.

Ο μόλις 15χρονος οδηγός, κάτοικος Ohio με καταγωγή από τη Λεμεσό, έχει ξεκινήσει ήδη να διακρίνεται στο πρωτάθλημα USF2000 των ΗΠΑ, έχοντας πετύχει μία δεύτερη και μία τρίτη θέση μετά και την ολοκλήρωση των πρώτων τεσσάρων γύρων του πρωταθλήματος, που τοποθετούν το όνομά του -μαζί με αυτό της Κύπρου- στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εκτός από χαρισματικός, ο Ευαγόρας Παπασάββας χαρακτηρίζεται από την αφοσίωση του στο αγώνισμα και δεν είναι τυχαίο που έχει επιλεγεί από τον γνωστό κυνηγό-ταλέντων και πρώην οδηγό αγώνων Indycar, JayHoward, για να εκπροσωπήσει τη δική του ομάδα στις πίστες της Αμερικής.

Το πρωτάθλημα USF2000 απέχει τρία μόλις σκαλοπάτια από το ζηλευτό πρωτάθλημα των Indycar και ο νεαρός Κύπριος θα έχει στα επόμενα χρόνια την ευκαιρία να παλέψει για να εξασφαλίσει μια θέση σε ένα από τα πιλοτήρια των συγκεκριμένων υπερβολίδων, καθώς και ένα εισιτήριο συμμετοχής στη θρυλική κούρσα των 500 μιλίων της Indianapolis, βάζοντας έτσι τη χώρα μας στο παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων αυτοκινήτου.

Ο Ευαγόρας Παπασάββας, που υποδέχτηκε με χαρά τους εκπροσώπους του κυπριακού Τύπου στη Λεμεσό, δήλωσε για τους στόχους του: «Είμαι αποφασισμένος να πετύχω και να φτάσω μια μέρα στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είτε αυτό είναι η Formula 1 είτε τα Indycar. Για την ώρα θέλω να βλέπω την κάθε κούρσα του πρωταθλήματος που αγωνίζομαι ως ο επόμενος στόχος που θα με οδηγήσει σιγά-σιγά στο όνειρο. Είμαι μόλις 15 χρονών και ανταγωνίζομαι με πολύ πιο έμπειρους και μεγαλύτερους μου οδηγούς και η εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει ο Jay Howard μου δίνει το κίνητρο να παλέψω για τη νίκη».

Τα μονοθέσια του πρωταθλήματος USF2000, στο οποίο συμμετέχει ο Παπασάββας, φορούν κινητήρες Mazda MZR των 2.0 λίτρων (175 ίπποι και βάρος αυτοκινήτου μόλις 515 κιλά, τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα, 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4.0 δλτ.) και έχουν αναδείξει στο παρελθόν αστέρια όπως οι Colton Herta και Oliver Askew, που σήμερα πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα Indycar.

Το φετινό πρωτάθλημα USF2000 περιλαμβάνει 18 αγώνες στο καλεντάρι του και οι επόμενοι τρεις είναι προγραμματισμένοι για τις 12-13 Μαΐου, στην ξακουστή πίστα της Indianapolis.

Ευχή όλων μας είναι να στηρίξει και η δική μας πολιτεία τον Ευαγόρα Παπασάββα στο «δρόμο προς το Indy» και να αξιοποιηθεί η σπάνια αυτή ευκαιρία που έχει η χώρα μας για να διακριθεί διεθνώς.