Σημαντικά μειωμένη η τιμή του εμβληματικού Range Rover Sport

Η εταιρεία Cyprus Premium Automobiles, μέλος του Ομίλου Πηλακούτα, που εισάγει στην Κύπρο τα αυτοκίνητα της Jaguar και Land Rover προσφέρει πλέον το εμβληματικό Range Rover Sport σε μια τιμή που ξεκινά από €65.000. Η πρόσφατη κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από την Κυβέρνηση μείωσε αισθητά την τιμή του μοντέλου από τις €77.000 στις €65.000. Η μείωση της τιμής αφορά ολόκληρη τη γκάμα του Range Rover Sport που σε ορισμένες εκδόσεις πλησιάζει τις €20.000.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Land Rover. Το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με αποτέλεσμα το μοντέλο να έχει αισθητά μειωμένο βάρος, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων όσο και στις επιδόσεις. Φυσικά εφοδιάζεται με σύστημα αερανάρτησης που μπορεί να αυξήσει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος άλλα 185 χιλιοστά, συνολικά στα 278 χιλιοστά. Τόσο ο εξωτερικός όσο και ο σχεδιασμός του εσωτερικού έχει άμεσες επιρροές από το μεγαλύτερο Range Rover, με το R/R Sport να διαθέτει μια περισσότερο σπορ εμφάνιση, χωρίς να χάνει ούτε στο ελάχιστο τον επιβλητικό του χαρακτήρα, την υψηλή πολυτέλεια και τον καθόλα εντυπωσιακό του εξοπλισμό.


Το νέο Range Rover Sport διαθέτει μια πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου ενώ η τελευταία προσθήκη αφορά ένα Plug-in υβριδικό σύνολο. Με αποδόσεις από 249 μέχρι 575 ίππους μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη του υποψήφιου αγοραστή.


Όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων της ZF χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου.