Μετά από μια εξαιρετική χρονιά γεμάτη επιτυχίες και προκλήσεις, ο Παύλος Σαμαράς μας μιλάει για την εντυπωσιακή του νίκη στον πιο δύσκολο αγώνα της χρονιάς στις Σέρρες, αλλά και για τη μεγάλη επιτυχία του να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Drift Kings στην κατηγορία Pro2. Η συνέντευξη αυτή μας επιτρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα τον οδηγό πίσω από τις επιτυχίες του και να μάθουμε περισσότερα για την πορεία του στον κόσμο του Drift.
Αγαπητέ Παύλο σε χαιρετώ. Θα αρχίσουμε την συνέντευξη λέγοντας μας αρχικά λίγα λόγια για τη φετινή σου χρονιά και τα συναισθήματα από την τελευταία νίκη στις Σέρρες.
Ήταν ένας ιδιαίτερος αγώνας με ένα αποτέλεσμα που το περιμέναμε καιρό εγώ και η ομάδα μου, καθώς όλη τη χρονιά υπήρξαν ατυχίες. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα, αφού ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι ταλαιπωρίες μας. Η νίκη αυτή ήταν καρπός σκληρής δουλειάς και υπομονής.
Πώς ήταν ο αγώνας σε μια βρεγμένη πίστα και στη συνέχεια σε μια μισά-βρεγμένη διαδρομή;
Οι συνθήκες ήταν περίπλοκες. Όσο και να είχα προετοιμαστεί, δεν είχα ξαναδοκιμάσει το αμάξι μου σε τέτοιες καταστάσεις. Η πίστα απαιτούσε προσοχή και στρατηγική. Έπρεπε να μην κάνω υπερβολές και να βρω την ισορροπία. Το πιο σημαντικό ήταν να μείνω ψύχραιμος και να προσαρμοστώ στην κατάσταση.
Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας σου στον αγώνα;
Νομίζω το μυστικό για την πρωτιά ήταν η στρατηγική οδήγηση και το να μην κάνεις την υπερβολή. Έπρεπε να βρω το κατάλληλο ρυθμό για να πιέσω το αμάξι χωρίς να ρισκάρω υπερβολικά.
Πες μας για το πρωτάθλημα Drift Kings, δεύτερη θέση στην κατηγορία σου. Πώς νιώθεις που είσαι ο πρώτος Έλληνας και Κύπριος με αυτή την επιτυχία;
Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την επιτυχία, καθώς η χρονιά ήταν δοκιμαστική για το καινούργιο αμάξι μου και το setup. Παρά τις δυσκολίες, όπως το πρόβλημα με το grip στη Ουγγαρία και τη βλάβη στη Γερμανία, κατάφερα να πετύχω τη δεύτερη θέση μέσω των αγώνων στη Γαλλία και στις Σέρρες. Είναι τιμή για εμένα που είμαι ο πρώτος Έλληνας και Κύπριος που το πετυχαίνει στην ιστορία του Drift Kings.
Ποιος αγώνας της χρονιάς σου έμεινε περισσότερο στη μνήμη σου;
Ο αγώνας στη Γαλλία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Κατάφερα να βγω 5ος από 55 συμμετοχές και είναι από τις αγαπημένες μου πίστες, καθώς είναι τεχνική και απαιτητική. Είχα την ευκαιρία να πιέσω πολύ το αμάξι μου και να το τεστάρω σε συνθήκες υψηλών χιλιομέτρων, κάτι που το κάνει μοναδικό.
Υπήρξε κάποια πίστα που δεν σου άρεσε φέτος;
Η πίστα του Nürburgring στη Γερμανία ήταν πολύ δύσκολη και επικίνδυνη. Η είσοδος με 186km/h και η ανάγκη να μειώσεις στα 20km/h μέσα σε δύο στροφές με ανηφόρα ήταν υπερβολικά απαιτητική και το setup του αμαξιού δεν ήταν κατάλληλο για τέτοιες συνθήκες.
Αν μπορούσες να επιλέξεις μια πίστα για το Drift Kings, ποια θα ήταν αυτή;
Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω στην πίστα Biķernieku Trase στη Λετονία. Είναι μια πολύ θεαματική και τεχνική πίστα που απαιτεί πολλά χιλιόμετρα και στρατηγική, όπως και η πίστα της Γαλλίας.
Ποιο από τα δύο Toyota GT86 προτιμάς;
Προτιμώ το καινούργιο GT86 με τον κινητήρα 2JZ. Είναι ένα αμάξι που στήθηκε από το μηδέν και έχει τρομερές δυνατότητες. Η δύναμη του κινητήρα και το setup του είναι απίστευτο και με βοηθά να πιέζω το όριο του Drift.
Πότε και γιατί ξεκίνησες το Drift;
Από πολύ μικρός είχα το μικρόβιο με τα αυτοκίνητα, χάρη στον πατέρα μου. Ξεκίνησα το Drift τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ νωρίτερα ασχολούμουν με το καρτ στην πίστα του Λαγκαδά. Ο προπονητής μου, Μάκης Παπαδόπουλος, με έβαλε πολλές φορές συνοδηγό στο αμάξι του, και έτσι τρελάθηκα με το Drift και αποφάσισα να το δοκιμάσω κι εγώ.
Ποιος ήταν ο πρώτος σου αγώνας και το πρώτο σου αγωνιστικό;
Ο πρώτος μου επίσημος αγώνας ήταν το 2020 στην Κύπρο. Δεν συμμετείχα με το πρώτο μου αμάξι, το BMW E30 με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα M5, αλλά με ένα E30 που είχε κινητήρα 2JZ. Αυτή η εμπειρία με βοήθησε να εξελιχθώ και να πάρω τα πρώτα μου βήματα στον αγωνιστικό χώρο.
Πως πήρες την απόφαση να ακολουθήσεις το Drift Kings;
Η ομάδα μου και εγώ αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το Drift Kings γιατί είναι ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με υψηλό επίπεδο και πολλές ευκαιρίες για να αναδειχθείς και να μαζέψεις εμπειρίες.
Ποιο θεωρείς το δυνατό σου και ποιο το αδύνατο σημείο;
Το δυνατό μου σημείο είναι ότι μπορώ να κάνω υψηλής βαθμολογίας runs και να πιέζω μέχρι το όριο. Το αδύνατό μου σημείο είναι η σταθερότητα με το καινούργιο μου αμάξι, καθώς δεν έχω εξοικειωθεί ακόμα πλήρως.
Από τις δύο θέσεις στο Drift (chaser/leader), ποια προτιμάς και γιατί;
Προτιμώ τη θέση του chaser γιατί η αίσθηση του να πιέζεις τον leader είναι φοβερή.
Υπάρχει κάποιος οδηγός που θαυμάζεις;
Θαυμάζω ιδιαίτερα τον Lauri Heinonen, τον φετινό πρωταθλητή του Drift Masters. Μου αρέσει η σταθερότητά του και η ικανότητά του να πιέζει το αμάξι σε κάθε run.
Ποιο είναι το όνειρό σου;
Το όνειρό μου είναι να συμμετάσχω και να αναδειχθώ στο Drift Masters, το κορυφαίο πρωτάθλημα Drift.
Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την νέα χρονιά;
Οι στόχοι μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στο Drift. Σίγουρα θα συμμετάσχω σε κάποιους αγώνες του Drift Kings και ίσως ακολουθήσω κάποιο ξένο τοπικό πρωτάθλημα.
Δύο λόγια για την οικογένειά σου και την ομάδα που σε στηρίζει.
Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει πάντα, την ομάδα μου που δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε κάθε αγώνα και όλα τα άτομα που με βοηθούν να πετύχω τους στόχους μου.
Ο Παύλος Σαμαράς είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους οδηγούς στο Drift, και η φετινή του πορεία αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του στον αθλητισμό. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, συνεχίζει να προσπαθεί για το καλύτερο και να ανεβαίνει σιγά-σιγά στην κορυφή. Η ιστορία του είναι έμπνευση για νέους οδηγούς και για όλους όσους πιστεύουν στην αξία της επιμονής και του πάθους για αυτό που κάνουν. Ο κόσμος του Drift είναι σίγουρα ένα μέρος στο οποίο θα συνεχίσουμε να τον παρακολουθούμε και να τον υποστηρίζουμε στα επόμενα βήματά του.