Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil 5ος γύρος: Ανάβαση Κακοπετριάς: Ακόμη μια νίκη και απόλυτο για τον Γιάννη Καπετάνιο

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου με την ανάβαση Κακοπετριάς. Σχεδιαστικά η ειδική διαδρομή που επιλέγηκε ήταν μήκους 3,8 χιλιομέτρων και τελευταία φορά που είχε συμπεριληφθεί σε αγώνα ήταν πριν από τρία χρόνια.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Καπετάνιος, ο οποίος είχε εξασφαλίσει τον τίτλο στον προηγούμενο αγώνα, ήταν και αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστής. Όντας μακράν ο ταχύτερος οδηγός, πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer EVO IX έγραψε χρόνο 0:01:54.49 στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στους φετινούς αγώνες αναβάσεων, πολυπρωταθλητής Time Attack, Λούκας Χριστοφόρου με το νέο του απόκτημα, ένα Talex, έγραψε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο 4,56 δευτερόλεπτα πίσω από το νικητή, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις  για το μέλλον.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Στέλιος Σάββα με το Mazda MX-5, ο οποίος έγραψε χρόνο 0:02:02.45 κατακτώντας με αυτό τον τρόπο και την τρίτη θέση στην κατηγορία του για την φετινή χρονιά. Στην τέταρτη θέση και πρώτος στην κατηγορία RCE1 ο πάντα εντυπωσιακός οδηγός της Psaltis Autoparts Αβραάμ Αβραάμ με Nissan Pulsar GTI και χρόνο 0:02:03.32.   Στην πέμπτη θέση γενικής και τρίτο στην κατηγορία RCE2 βρέθηκε ο Ιάσωνας Φαίδωνος, με NissanSilvia S14 και χρόνο 0:02:07.68.  Με το αποτέλεσμα αυτό κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία για την φετινή χρονιά.

Στην 6η θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS2 ολοκλήρωσε ο Φώτος Φωτιάδης με το Psaltis Autoparts Mitsubishi Lancer EVO III και χρόνο 0:02:09.06 όπου με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα κατάφερε να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα στην RCS2. Έβδομοι και τέταρτοι στην κατηγορία RCE2 πλασαρίστηκαν οι Νικόλας Κωνσταντίνου και Νικόλας Ψύλλος με Mitsubishi Gallant VR4 και χρόνο 0:02:09.39 ενώ δεν ολοκλήρωσαν τη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή καθώς αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα.

Στην 8η θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS1 τερμάτισε ο Νίκος Σπύρου με Honda Civic Type R και χρόνο 0:02:11.45, ο οποίος κατέκτησε και το πρωτάθλημα στην συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Μηνάς Μηνά με Mazda MX5 τερμάτισε 9ος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία ολοκληρώνοντας τη φετινή σεζόν στη δεύτερη θέση της κατηγορίας.

Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Χρίστος Πολυκάρπου με το Psaltis Autoparts BMW M3 E36 ο οποίος είναι και ο φετινός δευτεραθλητής στην κατηγορία RCS2, ενώ κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο στην κατηγορία 2WD S.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.