Ο.Φ.Α Rally Sprint 2020: Πρεμιέρα την Κυριακή για το πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου ξεκινά το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας, με διοργανωτή ως είθισται τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η διαδρομή που επιλέγηκε είναι συνολικής απόστασης 3.5km και τόπος διεξαγωγής του αγώνα είναι στην Κοκκινοτριμιθιά. Στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής σεζόν δήλωσαν συμμετοχή 19 οδηγοί, εκ των οποίων οι 9 θα αγωνιστούν με τετρακίνητα αυτοκίνητα και οι υπόλοιποι 10 με δικίνητα.

Εν τη απουσία του περσινού πρωταθλητή Χρίστου Δημοσθένους, τη νίκη θα διεκδικήσουν ο ταχύτατος Πέτρου Πέτρος, ο ανερχόμενος Γιώργος Πολυκάρπου, ο θεαματικός Δημήτρης Πιερή, ο ταλαντούχος Ηλίας Πιερή και ο πολύ δυνατός Γιάννος Ιωαννίδης. Δυνατοί αντίπαλοι οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες για διάκριση είναι και οι Μάριος Παύλου και Μάριος Παναγιώτου και Κώστας Παύλου.

Όσον αφορά τη δικίνητη κατηγορία, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει φαβορί και ακούει στο όνομα Θωμάς Θεοφάνους. Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας RCS1 είναι ο οδηγός που οι υπόλοιποι πρέπει να κερδίσουν και να εκθρονίσουν από την κορυφή.

OFA Kokinotrimithia Rally Sprint Provisional Starting List 2020

Και σε αυτή την κατηγορία δεν λείπουν τα δυνατά ονόματα όπως ο Σκεύος Γερολέμου, Χρίστος Μαννούρης και Μιχάλης Σοφοκλέους οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κοντράρουν τον Θωμά Θεοφάνους.

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία τις νίκες στους αγώνες του Ο.Φ.Α μοιράζονται δυο οδηγοί. Χρίστος Δημοσθένους και Chips Junior μετρούν, ο πρώτος τρείς νίκες και ο δεύτερος δυο, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ο.Φ.Α δεν διοργάνωσε αγώνα το 2018 με το θέμα που δημιουργήθηκε με τη μη ασφάλιση των αγώνων.

Ο Χρίστος Δημοσθένους κέρδισε και τις δυο διοργανώσεις το 2015 και στο τέλος της χρονιάς αναδείχθηκε πρωταθλητής. Νικητής σε αγώνα του Ο.Φ.Α ήταν και το 2019, όπου και πάλι κατάφερε στο τέλος της σεζόν να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Στο ενδιάμεσο, ο Chips Junior τις χρονιές 2016, 2017 και 2018 ήταν στο απόγειο της καριέρας του κατακτώντας και τις τρείς προαναφερθέντες χρονιές το πρωτάθλημα στους αγώνες ταχύτητας. Μια από τις νίκες που πέτυχε στην πορεία για τον τίτλο ήταν και στους αγώνες του Ο.Φ.Α τις χρονιές 2016 και 2017.

Η Κυριακάτικη συνάντηση θα ξεκινήσει με την δοκιμαστική διαδρομή στις 10:10 και θα ακολουθήσουν οι δυο χρονομετρημένες διαδρομές οι οποίες θα κρίνουν και το νικητή της πρεμιέρας.

OFA Kokinotrimithia Rally Sprint Provisional Starting List 2020