Με το Nicosia Rally αρχίζει το Σαββατοκύριακο (17-18/02) το Παγκύπριο Πρωτάθλημα 2024

Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 17-18 Φεβρουαρίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2024, με τη διεξαγωγή του χωμάτινου Nicοsia Rally, στο οποίο θα λάβουν μέρος 20 πληρώματα. Χορηγός του πρωταθλήματος είναι η εταιρεία PSALTIS AUTO PARTS.

Xάρτες διαδρομής και πληροφορίες είναι διαθέσιμοι ηλεκτρονικά στην εφαρμογή Sportity με κωδικό NR2024.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00πμ από το Presse Café στον Στρόβολο το Σάββατο (17/2) ενώ ο τερματισμός θα γίνει στον ίδιο χώρο την Κυριακή (18/2 – 15:30). Το Service Park είναι παρά τα φώτα τροχαίας της πρώην υπεραγοράς Ορφανίδη. Το Αρχηγείο θα βρίσκεται στα γραφεία του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Με το Νο1 στις πόρτες του VW Polo GTi R5 θα αγωνιστούν οι Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου, που προέρχονται από τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων, ενώ συνολικά σε εφτά χρόνια στέφθηκαν έξι φορές πρωταθλητές Κύπρου. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος άλλα δυο πληρώματα κλάσης R5. Συγκεκριμένα οι Παναγιώτης Γιάγκου / Άριστος Νικολάου (Hyundai i20) και Κώστας Ζήνωνος / Φάνος Χριστοφή (Citroen DS3).

To Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλλυ διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, αποκλειστικός εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) σε όλη την επικράτεια της Κύπρου.

To πρόγραμμα του αγώνα

Οι οδηγοί θα καλύψουν συνολική απόσταση 344.80χλμ. και θα γίνουν οκτώ ειδικές διαδρομές, σε δύο σκέλη.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το πρωί του Σαββάτου (17/02) για να ακολουθήσουν οι ειδικές διαδρομές Δορυφορικός (12.45χλμ) και Λεύκαρα (10.28χλμ) πριν το σέρβις του μεσημεριού και το απογευματινό πέρασμα. Το πρώτο σκέλος ολοκληρώνεται στις 16:22 με την επιστροφή του πρώτου αυτοκινήτου στη Λευκωσία. Την επόμενη ημέρα θα γίνουν οι διαδρομές Κοτσιάτη (10.92χλμ) και Λυθροδόντα (11.38χλμ) με τον τερματισμό στις 15:30 και τις απονομές αμέσως μετά μπροστά από το Presse Cafe.

Πληροφορίες και πρόγραμμα στο https://cyprusautomobileassociation.com/ και στις σελίδες του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου στα social media.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ