Κορυφαίο βραβείο σχεδιασμού για το επιβλητικό Range Rover

Το νέο Range Rover κατέκτησε το βραβείο «Production Car of the Year» στην ετήσια έκδοση Car Design Review του Car Design News. Το RangeRover της πέμπτης γενιάς ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής ανάμεσα στα υποψήφια μοντέλα και επιλέχθηκε από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμπεριλάμβανε ακόμα και κορυφαίους σχεδιαστές από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Lamborghini, Polestar, Volvo, Hyundai και άλλες. Το νέο Range Rover απέσπασε θετικά σχόλια για τον απλό και λιτό σχεδιασμό του και τον τρόπο που συνδυάζει μια σύγχρονη πολυτέλεια με μια εμβληματική φόρμα που συνδέει το νέο όχημα με την ασύγκριτη 50χρονη κληρονομιά του.

Χτισμένο στη νέα ευέλικτη μεταλλική αρχιτεκτονική Modular LongitudinalArchitecture (MLA) διαθέτει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων και αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,30 που είναι και ο χαμηλότερος από κάθε άλλο πολυτελές SUV. Το New Range Rover αποθεώθηκε ως ένα «απλό, θαρραλέο και το πιο κομψό πολυτελές SUV» από τον κριτή SangYup Lee, Αντιπρόεδρο και Επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδίασης της Hyundai. Παράλληλα, το μοντέλο επικροτήθηκε, επίσης, από τον κριτή Maximilian Missoni, υπεύθυνο σχεδιασμου στην Polestar, ο οποίος δήλωσε: «Για κάποιον που γνωρίζει πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η διατήρηση της αγνότητας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αυτό το αυτοκίνητο και οι δημιουργοί του έχουν τον πλήρη σεβασμό μου».

Οι ομάδες των ανθρώπων της Land Rover που κατασκεύασαν τα RangeRover SV και  Defender αναγνωρίστηκαν επίσης στα βραβεία ανθρώπων του Car Design News. Κέρδισαν από κοινού το βραβείο της Καλύτερης Ομάδας CMF. Το ίδιο για τους τεχνικούς στα τμήματα χρώματος, υλικών και φινιρίσματος (Colour, Materials and Finish teams), όπου κατέκτησαν το βραβείο για την καινοτόμα χρήση υλικών και χρωμάτων.

Περαιτέρω αναγνώριση ήρθε για τον σχεδιαστή της Jaguar Land RoverKen (Yujian) Gan με το βραβείο (Undiscovered Talent) για την εξαιρετική του δουλειά. Ο Gan, απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος στον σχεδιασμό αυτοκινήτων και μεταφορών από το Πανεπιστήμιο του Coventry, κέρδισε τον τίτλο μπροστά από τέσσερις άλλους ανερχόμενους σχεδιαστές.