Drift Kings 2ος Αγώνας – Σέρρες: Έσπασε το αρνητικό σερί και κέρδισε ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο

Επιτέλους νίκη!! Ο Γιώργος Χριστοφόρου με το αναβαθμισμένο Μ1 αυτή τη φορά τα κατάφερε, καθώς μετά από ένα αρνητικό σερί κατάφερε να κερδίσει τον δεύτερο αγώνα του Drift Kings, με τις δυνατότητες αλλά και τις απαιτήσεις να είναι πλέον ψηλές.

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Μάϊου διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για το Drift Kings International Series στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην πίστα των Σερρών.  Ο αγώνας δεν μάζεψε την ποσότητα των συμμετοχών που θα μπορούσε υπό κανονικές συνθήκες λόγω  διαφόρων αρνητικών παραγόντων, αφού προηγήθηκαν 3 αγώνες τον τελευταίο μήνα στην Ελλάδα,  συνέπιπτε με την μέρα των εκλογών την Κυριακή αλλά και το ότι υπήρχαν και άλλοι αγώνες στην περιοχή των Βαλκανίων.

Σχεδιαστικά η πίστα ακολούθησε την λογική του περσινού μεγάλου τελικού στις Σέρρες, με τη διαφορά ότι μίκρυνε η διαδρομή και ανοίχτηκαν εξαιρετικά οι γραμμές με την στροφή Κ5 να είναι το κλειδί του αγώνα.  Μια στροφή η οποία αν δεν την προσέξεις μπορεί εύκολα να σε βγάλει εκτός και να σε μηδενίσει.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο στις 9:00 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές για τον σχεδιασμό της πίστας και το τι θα ζητούσαν από αυτούς.  Στις 10:00 έγιναν μονά δοκιμαστικά περάσματα από τους οδηγούς της κατηγορίας Pro2 και Queen και στις 11:00 ακολουθήσαν τα δοκιμαστικά από τους διαγωνιζόμενους στην κατηγορία Pro.  Στις 12:00 πήραν σειρά τα ελεύθερα δοκιμαστικά περάσματα από όλους τους διαγωνιζόμενους, πριν μεταβούν για την τελευταία ενημέρωση από τους κριτές και φτάσουν στην κορύφωση της μέρας με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, ο Ιωάννης Βέρνικο πλησίασε το τέλειο παίρνοντας μια βαθμολογία στο 99 και έχοντας την ψηλότερη ταχύτητα από όλους που ήταν 145 χιλιόμετρα.

Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο νικητής του τελευταίου αγώνα στις Σέρρες Σταύρος Γρίλλης με 96,75 βαθμούς, έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 129 χιλιόμετρα και την τριάδα συμπλήρωσε ο περσινός δευτεραθλητής του Drift Kings International Series Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» με 93 βαθμούς, ο οποίος είχε ταχύτητα εισόδου 134 χιλιόμετρα έχοντας δυο σχεδόν πανομοιότυπα περάσματα.

Ο δεύτερος μας οδηγός Άντρος Αντωνίου πήρε την 10η θέση με 50,75 βαθμούς αφού στο πρώτο του βαθμολογημένο πέρασμα πήρε μηδέν.

Στην κατηγορία Pro2, την πρώτη θέση με 83,75 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 117 χιλιόμετρα πήρε ο Dimo Georgiev. Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Γιάννης Φουντούκης με 77,5 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 121 χιλιόμετρα και την τριάδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Καντέρης ο  οποίος πήρε 76 βαθμούς έχοντας μαζί με την Iva Rusinova την ψηλότερη ταχύτητα όλων στην κατηγορία με 122 χιλιόμετρα.

Μεγάλος άτυχος ο νεαρός Παύλος Σαμαράς όπου ένα ατύχημα δεν τον άφησε να διαγωνιστεί και να διεκδικήσει κάτι. Τέλος στην κατηγορία Queen στην πρώτη θέση πήρε η Sandra Janusaus kaite με 74,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 124 χιλιόμετρα, με την Iva Rusinova στην δεύτερη θέση με 70 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 122 χιλιόμετρα.

Την Κυριακή, δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 9:00 με την ανακοίνωση στους διαγωνιζομένους της βαθμολογίας των μονών περασμάτων. Ακολούθησε ενημέρωση από τους κριτές για τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα, πριν περάσουν οι οδηγοί σε δοκιμαστικά της Pro 2 και Queen, με το πρόγραμμα των δοκιμαστικών να ολοκληρώνετε με την κατηγορία Pro στις 11:00.  Εν συνεχεία κορυφώθηκε η μέρα με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.

Στην κατηγορία Pro, ο περσινός δευτεραθλητής Γιώργος Χριστοφόρου ήταν πραγματικά εξαιρετικός αφού κατάφερε να εξορκίσει την κατάρα που τον ήθελε να μην τα πάει καλά στις Σέρρες.  Απέκλεισε διαδοχικά τους Gediminas Levickas και τον Σταύρο Γρίλλη στον ημιτελικό, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό όπου επικράτησε του δεύτερου στην βαθμολογία Patrick Csolotei, κατακτώντας την πρώτη θέση για πρώτη φορά στην καριέρα του στην συγκεκριμένη πίστα. Στον μικρό τελικό τέθηκαν αντιμέτωποι ο Σταύρος Γρίλλης με τον Ιωάννη Βέρνικο ο οποίος είχε το πρώτο μονό βαθμολογημένο πέρασμα.  Μεγάλος νικητής της μάχης για την τελευταία θέση στο βάθρο ο νεαρός Σταύρος Γρίλλης.

Ο νικητής του αγώνα Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» μας ανάφερε: «Επιτέλους!!! Μετά από αρκετές άτυχες χρονιές στην πίστα των Σερρών, ενώ όλα έδειχναν ότι μπορούσαμε να έχουμε βγει στο βάθρο επιτέλους καταφέραμε να πάρουμε την πολυπόθητη πρώτη θέση!!! Φέτος όπως γνωρίζεται θα διαγωνιστούμε στο πρωτάθλημα του DriftKings και κάναμε αρχή στο δεύτερο γύρο όπου πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στις Σέρρες! Το πρόγραμμα είχε προπόνηση και βαθμολογημένα το Σάββατο όπου πήραμε την τρίτη θέση με 93 βαθμούς! Το αυτοκίνητο και η ομάδα κυριολεκτικά ήταν αλάνθαστοι. Πήγαμε την Κυριακή γνωρίζοντας ότι έχουμε να κάνουμε μάχες όπου θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν τελικός. Κάναμε το πρωί την προπόνηση στα διπλά όπου μετά από αλλαγές σε θέμα ρυθμίσεων βρήκαμε και άλλη πρόσφυση και είμασταν έτοιμοι να τα δώσουμε όλα! Στην πρώτη μάχη με τον Λιθουανό με Toyota GT86, ο οποίος ήταν στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, τον αποκλείσαμε με δύο νίκες.  Στους 4 βρήκαμε απέναντι μας τον πολύ φορμαρισμένο Σταύρο Γρίλλη, περσινό νικητή στις Σέρρες! Πάλι με δύο νίκες καταφέραμε να επικρατήσουμε και να περάσουμε στον μεγάλο τελικό. Εκεί αντιμετώπισα τον δεύτερο στο πρωτάθλημα Drift Kings, τον Patrick με ένα πολύ ανταγωνιστικό 350Ζ.  Κάνοντας ένα εξαιρετικό «Leading Run» πήραμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα 8-2, με τους ρόλους να αλλάζουν, εκεί που θα έπρεπε να κάνουμε ένα ασφαλισμένο πέρασμα και να πάρουμε την νίκη κάτι που όπως γνωρίζεται δεν κάνουμε ποτέ.  Δείξαμε σε όλους ότι ήρθαμε και θέλουμε να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα και αυτό κάναμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ήρθε από Κύπρο αλλά και τους φίλους Έλληνες που απόλαυσαν τα περάσματα μας καθώς και τους φίλους που παρακολούθησαν ζωντανά τον αγώνα.  Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ  στην οικογένεια μου και τους χορηγούς Texaco, Alco Filters, C.C Racing, P.Neophytou, Satworks, Digital Signs, Poumbourides, VP Fuels Cy, S. Kotzias Insurance, Brand Performance που είναι δίπλα μου.  Κάναμε αρχή με το δεξί και ευελπιστώ να συνεχίσουμε έτσι».

Όσον αφορά τον Άντρο Αντωνίου, ο δεύτερος οδηγός μας ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 23η θέση μετά που αποκλείστηκε στο πρώτο twin battle.

Στην κατηγορία Pro2, o Francesco Giori απέκλεισε τους Αλέξανδρο Ματθαίου, Dimo Georgiev και στον τελικό αντιμετώπισε την Iva Rusinova για να κατακτήσει την πρώτη θέση.  Στον μικρό τελικό ο Gabor Kanalovics επικράτησε του Dimo Georgiev για να κατακτήσει το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.  Στην κατηγορία Queen μεγάλη νικήτρια η Sandra Janusauskaite.

Επόμενος αγώνας στις 9-10 Ιουνίου στην Γαλλία με την παρουσία πέραν των 160 οδηγών αναμένεται να γίνουν τρομερές μάχες για το ποιος θα επικρατήσει.