Η Volkswagen παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη το επαναστατικό VW ID. 2all concept

Η Volkswagen συνεχίζει την ιστορία επιτυχίας των συμπαγών αυτοκινήτων της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας το επαναστατικό VW ID. 2all concept. Το μοντέλο, όταν θα περάσει τις γραμμές παραγωγής, θα διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς και αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα κοστίζει λιγότερο από 25.000 ευρώ. Το πλήρως ηλεκτρικό Volkswagen ID. 2all concept βασίζεται στην πλατφόρμα MEB Entry και είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η μάρκα μέχρι το 2026.

Το μοντέλο αναμένεται ότι θα περάσει τις γραμμές παραγωγής το 2025 και θα είναι εξοπλισμένο με μια αποδοτική τεχνολογία κίνησης, μπαταρίας και φόρτισης διαθέτοντας ένα ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 226 ίππων (166 kW) και υπολογισμένη αυτονομία, σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP, έως και 450 χιλιόμετρα.

 

 

Με μήκος 4,050 μέτρα, ύψος 1,530 μ., πλάτος 1,812 μ. αλλά και μεταξόνιο στα 2,600 μέτρα, το VW ID. 2all concept υπόσχεται άνετους χώρους για οδηγό και επιβάτες. Η εξωτερική του εμφάνιση επαναδιαπραγματεύεται τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Volkswagen για τα μοντέλα ID. προσφέροντας περισσότερο δυναμισμό και κομψότητα. Ξεχωρίζουν τα LED μπροστινά φωτιστικά σώματα που καλύπτουν τη μάσκα και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών ενώ ενοποιημένα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Οι πίσω κολώνες (C-pillars) καθορίζουν τη σιλουέτα του μοντέλου που παραπέμπει σε προηγούμενες γενιές του θρυλικού VW Golf.

Το εσωτερικό διαθέτει μια σαφή σχεδίαση με τα ποιοτικά υλικά, την εργονομία αλλά και τα υψηλά επίπεδα τεχνολογίας στον τομέα της άνεσης, της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας να έχουν τον πρώτο λόγο. Μαζί με το σύστημα infotainment θα διαθέτει και πολλά άλλα καινοτόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά όπως Travel Assist, IQ.LIGHT και Electric Vehicle Route Planner. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 490 λίτρα και φθάνει μέχρι τα 1.330 όταν αναδιπλωθούν τα καθίσματα. Αριθμοί που υπερβαίνουν ακόμα και μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Η έκδοση παραγωγής του ID. 2all l είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσαριστούν από τη Volkswagen μέχρι το 2026. Παρά τις προκλήσεις της αγοράς, η Volkswagen εργάζεται παράλληλα και πάνω σε ένα άλλο ηλεκτρικό μοντέλο με τιμή κάτω των 20.000 ευρώ. Αυτό θα δώσει στον κατασκευαστή τη μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, με την εταιρεία να στοχεύει ένα μερίδιο της τάξης του 80% στην κατηγορία αυτή στην Ευρώπη.

Όλη την γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να την γνωρίσουν κάνοντας και ένα test drive στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars.