Rally Μεξικού: Απόλυτος κυρίαρχος ο Ogier

Στην καταληκτική μέρα του Rally Μεξικού, ήταν ο Sebastien Ogier που πήρε την νίκη, με τους Evans και Neuville να δίνουν επικό σόου παλεύοντας για την δεύτερη θέση.

Φτάσαμε στο τέλος ενός χορταστικού Rally Μεξικού, που έπειτα από την απουσία δύο ετών δεν απογοήτευσε, με τις κλασσικές ειδικές στα 2500 μέτρα υψόμετρο να αποτελούν το ιδανικό πεδίο μάχης για τα πληρώματα του WRC. Η μέρα έκρυβε μία τελευταία έκπληξη, καθώς η μεγαλύτερη ειδική του αγώνα με το όνομα Otates στα 35,6 χιλιόμετρα οριακά ξαναέφερε τον κυρίαρχο έως εκείνο το σημείο Sebastien Ogier κοντά στους Evans και Neuville.

Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής όμως οδήγησε συντηρητικά, καταφέρνοντας να πάρει μία πανάξια νίκη με διαφορά στα 27,5 δευτερολέπτων από τον Thierry Neuville. Ακριβώς από πίσω του και μόλις στα 0,4 δευτερόλεπτα βρέθηκε ο Elfyn Evans, αφού από το πρωί της ημέρας είχαμε μία τρομερή μάχη για την δεύτερη θέση στο βάθρο, με τους δύο έμπειρους και ικανότατους οδηγούς να έχουν μία αμφιταλαντευόμενη διαφορά έως και την Power Stage. Εκεί ο Βέλγος επικράτησε επί του Ουαλού, καταφέρνοντας να τον προσπεράσει στην γενική κατάταξη την ύστατη στιγμή.

Τέταρτος τερμάτισε ο Kalle Rovanpera, σχεδόν δύο λεπτά από την κορυφή. Παρά την έλλειψη ταχύτητας και την αγγαρεία του να καθαρίζει τον δρόμο στις πρώτες μέρες, ο Φινλανδός μάζεψε πολύτιμους βαθμούς για την προσπάθειά του στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ αν εξαιρέσουμε τον Ogier από την γενική κατάταξη, ο περσινός πρωταθλητής βρίσκεται δεύτερος στο πρωτάθλημα πηγαίνοντας στην Κροατία.

Στην πέμπτη θέση και άλλο ένα λεπτό πιο πίσω ήταν ο Dani Dordo, παρά ένα λαθάκι στην εναρκτήρια ειδική της μέρας. Για άλλη μία φορά ο Ισπανός αντιμετώπισε θέματα με το i20, ενώ σε συνδυασμό με το χτεσινό του λάθος και κλατάρισμα δεν κατάφερε να κρατηθεί σε επαφή με τους πρωτοπόρους.

Ο Gus Greensmith αναδείχθηκε ως ο νικητής της κατηγορίας WRC2 και έκτος γενικής έπειτα από ταχύτατες επιδόσεις στις ειδικές του Μεξικό, με τον Emil Lindholm στα 33,6 δευτερόλεπτα μακριά από τον Βρετανό. Όγδοος γενικής βρέθηκε ο Oliver Solberg, και παρά το γεγονός ότι το Fabia RS Rally2 λειτουργούσε με μόνο τρεις κυλίνδρους στις τελευταίες δύο ειδικές, ο νεαρός Νορβηγός πίεζε μέχρι το τέλος.

Το τελευταίο βαθμολογούμενο Rally1 αυτοκίνητο στην δεκάδα ήταν ο Ott Tanak, στην ένατη θέση, ο οποίος αντιμετώπισε πάλι θέματα με ένα πληγωμένο αμορτισέρ στο Puma, και σίγουρα θα νιώθει χαρούμενος αφήνοντας πίσω του ένα τέτοιο απογοητευτικό τριήμερο.

Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Kajetan Kajetanowicz, τερματίζοντας τέταρτος στην κατηγορία WRC2, ενώ οι Loubet, Katsuta και Σερδερίδης συμμετείχαν και αυτοί στο τελευταίο σκέλος, αλλά δεν κατάφεραν να βαθμολογηθούν.

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος rally είναι η Κροατία στις 20-23 Απριλίου για τον δεύτερο ασφάλτινο αγώνα του θεσμού.

Πηγή:totalracing.gr