Η Porsche γιορτάζει την διπλή της νίκη στο μαραθώνιο των 24ων ωρών του Le Mans

Η Porsche γράφει ιστορία ακόμα μια χρονιά και στις δυο κατηγορίες GTE στον πιο σκληρό αγώνα αντοχής και ταχύτητας του πλανήτη. Στην κατηγορία pro, η Porsche 911 RSR με το νούμερο 92 ολοκλήρωσε την 86η έκδοση των 24ων Ωρών του Λε Μαν στην πρώτη θέση μετά από 344 γύρους. Το τρίο των οδηγών ήταν οι Kévin Estre (Γαλλία), Laurens Vanthoor (Βέλγιο) και ο Michael Christensen (Δανεία) κράτησαν την πρωτοπορία του αγώνα σχεδόν για ολόκληρο το 24ωρο για να μαζέψουν την 106η νίκη της Porsche εκεί.
Το δορυφορικό αυτοκίνητο (#91) το οποίο μοιράστηκαν οι Richard Lietz (Αυστρία), Frédéric Makowiecki (Γαλλία) και ο  Gianmaria Bruni (Ιταλία) έδεσαν την διπλή νίκη της Porsche στην κατηγορία GTE-Pro. Μάλιστα  ο Frédéric Makowiecki πάλεψε με έναν αντίπαλο μία ώρα και τριάντα λεπτά για να πάρει την δεύτερη θέση. Με τον θρίαμβο αυτό στην Γαλλία, η Porsche άνοιξε ακόμη περισσότερο την διαφορά της από τους αντιπάλους της στο πρωτάθλημα παγκόσμιο πρωτάθλημα WEC της FIA.

Porsche 911 RSR, Porsche GT Team (92), Michael Christensen (DK), Kevin Estre (F) Laurens Vanthoor (B), Le Mans 2018

Το αυτοκίνητο #93 αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα που του κόστισαν θέσεις κατά την διάρκεια της νύχτας.  Οι Patrick Pilet (Γαλλία), Earl Bamber (Νέα Ζηλανδία) και ο Nick Tandy (Μεγάλη Βρετανία) έχασαν συνολικά 25 λεπτά για επιδιορθώσεις καταλήγοντας στην καρό σημαία στην ενδέκατη. Για τους Romain Dumas (Γαλλία), Timo Bernhard και Sven Müller (Γερμανοί και οι δυο), ο αγώνας τελείωσε μετά από επτά ώρες αφού το αυτοκίνητο τους (#94) εγκατέλειψε την νύχτα με ζημιά στις αναρτήσεις.

Porsche 911 RSR, Porsche GT Team (92), Michael Christensen (DK), Kevin Estre (F) Laurens Vanthoor (B), Le Mans 2018
Le Mans: 24 Hours of Le Mans 2018 on June, 12, 2018, (Photo by Antonin Vincent )

Η #77 Porsche της ομάδας Dempsey-Proton Racing γιόρτασε μία εντυπωσιακή νίκη στην κατηγορία GTE-Am. Με φοβερή οδήγηση, ο Matt Campbell (Αυστραλία) της ακαδημίας Porsche Young Professional, ο Christian Ried (Γερμανία) και ο Porsche Junior Julien Andlauer (Γαλλία) πέτυχαν την 107η νίκη της Porsche σε αυτή την κατηγορία. Στα, μόλις, 18 του χρόνια, ο Julien Andlauer έγινε ο νεαρότερος οδηγός που κερδίζει αυτή την κατηγορία του LeMans.

Porsche 911 RSR, Porsche GT Team (91), Gianmaria Bruni (I), Richard Lietz (A), Frederic Makowiecki (F), Le Mans 2018

Το δεύτερο αυτοκίνητο της Dempsey-Proton Racing team (#88) αντιμετώπισε ζημιά στις αναρτήσεις, ενώ η 911 (#99) των 510 ίππων της Proton Competition τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Οι Porsche 911 RSR με τους αριθμούς 80 (Ebimotors) και 56 (Team Project1) τερμάτισαν τον μαραθώνιο στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Η #86 Gulf Racing έπεσε πολύ πίσω μετά από ατύχημα στην αρχή του αγώνα μετά που πήγε θύμα άλλου ατυχήματος. Η ομάδα έτριξε όμως τα δόντια και έφερε το αυτοκίνητο στον τερματισμό στην δέκατη θέση.