Η LG Energy Solution και η Honda ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου μπαταριών EV στο Οχάιο

Η Honda και η LG Energy Solution (LGES, KRX: 373220) πραγματοποίησαν την επίσημη τελετή θεμελίωσης ενός νέου εργοστασίου μπαταριών EV των δύο εταιρειών, εμβαδού άνω των 185.800 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα βρίσκεται στην κομητεία Fayette, κοντά στο Jeffersonville του Οχάιο.

Οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 3,5 δισεκ. δολάρια στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας, με τη συνολική τους επένδυση να προβλέπεται να φτάσει τα 4,4 δισεκ. δολάρια. Η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024, με σχέδια για τη δημιουργία 2.200 θέσεων εργασίας και στόχο την ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 40 GWh. Η κοινοπραξία θα παρέχει μπαταρίες ιόντων λιθίου με τεχνολογία αιχμής για την υποστήριξη του σχεδίου της Hondaνα κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (EV) στη Βόρεια Αμερική.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Toshihiro Mibe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor Co., Ltd., ο Dong-Myung Kim, πρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Προηγμένων Μπαταριών Αυτοκινήτων της LGEnergy Solution, ο κυβερνήτης του Οχάιο Mike DeWine, ο αντικυβερνήτης Jon Husted, άλλα μέλη της κυβέρνησης και αξιωματούχοι της τοπικής κοινότητας.

Κατά την τελετή, οι επικεφαλής της νέας κοινοπραξίας, ο CEO Robert H. Lee και ο COO Rick Riggle παρουσίασαν μία σειρά από ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες των νέων εγκαταστάσεων, που θα βρίσκονται περίπου 64 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Columbus.

«Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ δύο μεγάλες εταιρείες, τη Honda και την LG Energy Solution, οι οποίες έχουν μακρά και περήφανη ιστορία επιτυχίας. Η LG Energy Solution είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής μπαταριών παγκοσμίως και επενδύει επιθετικά για να καλύψει τη ζήτηση στην ηλεκτροκίνηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με τη Honda, έναν ηγέτη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με φήμη για την ποιότητα και την αξιοπιστία» δήλωσε ο Lee. «Αν αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνάμεις, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κοινοπραξία μας θα είναι η πιο επιτυχημένη μονάδα μπαταριών στον κόσμο και ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον τεράστιο μετασχηματισμό προς την κατεύθυνση της αειφορίας.»

«Έχουμε μιλήσει πολύ για τη συνεργασία μεταξύ της Honda και της LGEnergy Solution, αλλά οι κοινότητες του νότιου Οχάιο είναι επίσης μέρος αυτού του εγχειρήματος, και το βλέπουμε όχι τόσο ως ένα κοινό εγχείρημα, αλλά ως μια τριπλή κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών μας και της κοινότητας» δήλωσε ο Riggle. «Μοιραζόμαστε παρόμοιες αξίες και προοπτικές όσον αφορά τη σχέση που θέλουμε να έχουμε με το νέο μας εργατικό δυναμικό και αυτό το πνεύμα ομαδικής εργασίας θα είναι το κλειδί για την επιτυχία μας.»

Η τοποθεσία της κοινοπραξίας μεταξύ Honda και LGES ανακοινώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2022 και η κοινή εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα στις 12 Ιανουαρίου 2023. Στόχος του εργοστασίου είναι να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου τύπου pouch μέχρι το τέλος του 2025, οι οποίες θα παρέχονται αποκλειστικά σε εργοστάσια αυτοκινήτων της Honda για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων που θα πωλούνται στη Βόρεια Αμερική.

Η Honda ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της να επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσει αρκετά από τα υπάρχοντα εργοστάσια οχημάτων και κινητήριων μονάδων στο Οχάιο για την παραγωγή* ηλεκτρικών οχημάτων που θα χρησιμοποιούν τις μπαταρίες που κατασκευάζονται στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας. Η Hondaσχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων Honda στη Βόρεια Αμερική το 2026, βασισμένων στη νέα αρχιτεκτονική Honda e:Architecture. Στο πλαίσιο του στόχου της να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές της δραστηριότητες έως το 2050, η Honda έχει ως όραμα τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και κυψέλες καυσίμου να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεων οχημάτων της έως το 2040.

Με την υποστήριξη του μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου κατασκευής μπαταριών που έχει δημιουργήσει, η LG Energy Solution υλοποιεί την πρωτοβουλία της να επισπεύσει την παγκόσμια μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την ετήσια παραγωγική της ικανότητα των 200 GWh να αυξάνεται περαιτέρω σε 300 GWh μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία της στον τομέα Έρευνας & Εξέλιξης (R&D) και τη λειτουργική τεχνογνωσία της, η LGES είναι αφοσιωμένη στην παροχή ανταγωνιστικών λύσεων ενέργειας για τους πελάτες της, προωθώντας έτσι τις αξίες των πελατών και ενισχύοντας τις συλλογικές πρωτοβουλίες για τον ενεργειακό μετασχηματισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργοστάσιο της κοινοπραξίας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο lgeshonda.com.

Σχετικά με την LG Energy Solution
Η LG Energy Solution (KRX: 373220), που αποτελεί ξεχωριστή εταιρεία από την μητρική LG Chem, είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα, προϊόντα κινητικότητας και πληροφορικής καθώς και για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Με 30 χρόνια εμπειρίας στην επαναστατική τεχνολογία μπαταριών και εκτεταμένες κατακτήσεις στον τομέα Έρευνας και Εξέλιξης (R&D), η εταιρεία είναι ο κορυφαίος στον κόσμο κάτοχος πατεντών που σχετίζονται με μπαταρίες με πάνω από 25.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το ισχυρό παγκόσμιο δίκτυό της, το οποίο εκτείνεται σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία, περιλαμβάνει εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών που δημιουργήθηκαν μέσω κοινοπραξιών με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η General Motors, η Stellantis N.V., η Hyundai Motor Group και η Honda Motor Co. Ltd. Στην πρώτη γραμμή της πράσινης επιχειρηματικότητας και της βιωσιμότητας, η LG Energy Solution στοχεύει να καταστήσει τις δραστηριότητές της ουδέτερες ως προς τον άνθρακα έως το 2050, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα την αξία της κοινής ανάπτυξης και προάγοντας μία εταιρική κουλτούρα που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιδέες και τις καινοτομίες της LGEnergy Solution, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: lgensol.com

■ Σχετικά με την Honda Motor Co., Ltd.
Η Honda Motor Co., Ltd. (NYSE: HMC) είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τις πωλήσεις αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, προϊόντων ενέργειας και προϊόντων αεροπορίας σε όλο τον κόσμο. Η Hondaπαραδίδει σήμερα πάνω από 30 εκατομμύρια προϊόντα ετησίως μέσω των τριών προϊοντικών σειρών της. Η Honda και οι συνεργάτες της κατασκευάζουν προϊόντα σε περισσότερα από 60 εργοστάσια παραγωγής σε 27 χώρες, απασχολώντας περίπου 220.000 συνεργάτες παγκοσμίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2050, η Honda επιδιώκει να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες, καθώς και μηδενικούς θανάτους από τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες της Honda.