Σταυροβούνι Rally Sprint: Με 32 συμμετοχές

Με την κλασσική διαδρομή παρά το Σταυροβούνι συνεχίζετε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας την Κυριακή 12 Μαρτίου. Διοργανωτής είναι η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου με συνδιοργανωτές την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου.

Το πρόβλημα που προέκυψε τις προηγούμενες μέρες με την ασφάλιση των αγώνων φαίνεται να έχει ξεπεραστεί και ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, με τις συμμετοχές να ανέρχονται στις 32 γεγονός που προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον στην δεύτερη αναμέτρηση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Την μήκους 2,6 χιλιομέτρων λίγο πολύ γνωρίζουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι και αναμένονται μάχες μέχρι και το τελευταίο μέτρο με στόχο την νίκη.

Με τον Νίκο Θωμά στο μπάκετ του SEMOG BRAVO SPORT έγινε η έκπληξη στην πρεμιέρα, καθώς ο Λεμεσιανός οδηγός άρχισε νικηφόρα το φετινό πρωτάθλημα και ο στόχος παραμένει ο ίδιος και σε αυτό τον αγώνα.

Στο Σταυροβούνι όπου είχε κερδίσει πέρυσι, ο πρωταθλητής του 2022 Γιάννος Ιωαννίδης θα προσπαθήσει να επαναλάβει το ίδιο αποτέλεσμα πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo VII.

Με πάντα πρωταγωνιστικούς στόχους πάει στον αγώνα ο Σταύρος Αντωνίου με το Mitsubishi Lancer Evo X, καθώς επίσης και ο Λάμπρος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo IX), με τους δυο οδηγούς να είναι και στη μάχη για νίκη στην κατηγορία RC2.

Πάντα δυνατός στο Σταυροβούνι παρουσιάζετε και ο Πέτρος Πέτρου (Mitsubishi Lancer Evo VII), ο οποίος δικαίως συγκαταλέγετε ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη.

Τη νίκη στην RCS2 αναμένετε να διεκδικήσουν οι Μάριος Παύλου (Mitsubishi Lancer Evo VII) και Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer EvoVI), ενώ σφήνα στους προαναφερθέντες θα επιδιώξει να μπει ο Κωνσταντίνος Σιόφερος με Mitsubishi Lancer Evo VI.

Στην RCS2 θα αγωνιστούν επίσης και οι Μάριος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer Evo VI), Νικόλας Ρέππας (mitsubishi Lancer Evo VII) και Κώστας Παύλου (Mitsubishi Lancer Evo VII). Μετά από αρκετά χρόνια θα αγωνιστεί ξανά και ο Γιώργος Χ’’Σάββας σε αγώνα ταχύτητας με Mitsubishi Galant VR4.

Στην RCL1 το μοναδικό αυτοκίνητο που θα τρέξει είναι το Ford Fiesta DYTKO με οδηγό τον Κλεάνθη Έλληνα και συνοδηγό τον Νικόλα Ψύλλο.

Στην δικινητη κατηγορία επίσης ένα οδηγός θα τρέξει και δεν είναι άλλος από τον περσινό πρωταθλητή Παναγιώτη Ξενοφώντος με Honda Civic FN2.

Αμφίρροπη κρίνετε η κατηγορία RCS1 όπου εν τη απουσία του περσινού πρωταθλητή Δημήτρη Παρέλλη θα τρέξουν 8 οδηγοί.

Ο Θωμάς Θεοφάνους με το Peugeot 106 είναι εκ των φαβορί για τη νίκη, την οποία εποφθαλμιούν επίσης ο GEPA MECHANICALINSTALATIONS Μιχάλης Σοφοκλέους (VW GOLF GTI) και ο Σωκράτης Παπαναστασίου (Seat Ibiza). Μαζί με τους προαναφερθέντες θα αγωνιστούν επίσης και οι Παναγιώτης Μέσσιου (Seat Ibiza), Χάρης Ιωάννου (Renault Clio), Άγγελος και Ανδρέας Ξενοφώντος (Peugeot 206), Σοφοκλής Μιχαήλ και Απόστολος Κωνσταντιάντος/Φάνος Μυλωνά, αμφότεροι με VW GOLF.

Στην Κυριακάτικη αναμέτρηση θα τρέξουν επίσης και τα θεαματικά Cross Kart, τα οποία ανέρχονται στα 10 και χωρίζονται σε δυο κατηγορίες.

Στην RCK1, πέραν από τον Νίκο Θωμά θα αγωνιστούν επίσης με SEMO BRAVO SPORT και οι Κύρος Γεωργίου, Λούκας Χριστοφόρου, Νικόλας Χούτρης, Σωκράτης Φανή και Haroutune Khatchatrian, ενώ με YACAR 2 Cross θα τρέξει ο Ανδρέας Χριστοφόρου.

Στην κατηγορία RCK2 τη νίκη θα διεκδικήσουν οι Μιλτιάδης Μηλτιάδους (Speed Car Wonder), Γιώργος Γεωργίου (EDGECOMPETITION) και Νίκος Μιλτιάδους (Speed Car Extreme).

Η έναρξη της δοκιμαστικής διαδρομής είναι προγραμματισμένη στις 10:10 και θα ακολουθήσουν οι δυο χρονομετρημένες, οι οποίες θα αναδείξουν και τον νικητή, τόσο του αγώνα όσο και των υπόλοιπων κατηγοριών.