Η Audi και FC Bayern ενδυναμώνουν τη συνεργασία τους

Επεκτείνεται η συνεργασία μεταξύ της FC Bayern και της Audi, H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέγειρε συνολικά 21 σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα γύρω από την έδρα της ομάδας, στο Allianz Arena. Η υποδομή για την υποστήριξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα συνεχίσει να επεκτείνεται προσφέροντας την ευκαιρία σε πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φορτίζονται κατά την ώρα των αγώνων, και όχι μόνο, προσφέροντας ακόμη ένα λόγο για να επιλέξει ένας καταναλωτής ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Τον Σεπτέμβριο του 2020, οι FC Bayern και Audi συνέχισαν τον μεγάλο τους ταξίδι ως σύμμαχοι προς την βιώσιμη κινητικότητα αφού ο στόλος του συλλόγου να απαρτίζεται εξολοκλήρου από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή, ακόμη και οι διεύθυνση του συλλόγου αλλά και πολλοί παίκτες της ομάδας, επιλέγουν τα ηλεκτρικά μοντέλα της Audiγια τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Πρωταγωνιστής τα μοντέλα Audi e-tron και Audi e-tron Sportback, ενώ σε λίγες εβδομάδες θα παραδοθούν στους ποδοσφαιριστές και νέα Audi e-tron GT.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Audi έχει ήδη ανεγείρει 38 σταθμούς φόρτισης στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Säbener Straße, με αποτέλεσμα η  FC Bayern να έχει μειώσει τους ρύπους του στόλου της σε λιγότερο από 95 γραμμάρια CO2/km, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον της βιωσιμότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως η Audi βρίσκεται στο πλάι της FC Bayern από το 2002, ενώ από το 2011 η μάρκα είναι και μέτοχος του FC BayernMünchen AG.

Η υποδομή για τους σταθμούς φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επεκτείνεται μέρα με την μέρα, καθώς η Audiμέσω της υπηρεσίας e-tron Charging Service (eCS), προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερους από 220,000 σταθμούς φόρτισης σε 26 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, με την εταιρεία να συνεχίζει να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της.

Από το 2021 και μετά, περισσότερα από τα μισά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Audi θα είναι ηλεκτρικά, κάτι που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με την παγκόσμια πρεμιέρα του Audi e-tron GT ενώ τα Audi Q4 e-tron και Audi Q4 e-tronSportback θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους του κόσμου στα μέσα αυτής της χρονιάς. Ταυτόχρονα, για κάθε μοντέλο συμβατικού κινητήρα που θα παρουσιάζει η Audi, θα παρουσιάζεται και μια έκδοση PHEV (Plug-in Hybrid ElectricVehicle). Ο στόχος είναι μέχρι το 2025, η Audi να προσφέρει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ το ένα τρίτο των αυτοκινήτων της που θα κυκλοφορούν θα είναι υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά.