Ζύγι Trial Rally Sprint 2021: Πολυκάρπου-Σιάλος οι μεγάλοι νικητές

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το Ζύγι Trial Rally Sprint, αγώνας τον οποίο διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου με μεγάλο χορηγό την εταιρία Psaltis Autoparts και τα λιπαντικά ENEOS .

Η κοινότητα Ζυγίου φιλοξένησε το πρώτο Trial Raly Sprintτης φετινής σεζόν με την εκκίνηση και τον τερματισμό να δίνονται από την κοινοτάρχη Ζυγίου κα. Γεωργία Μιχαήλ στην Μαρίνα Ζυγίου.

 

Ο αγώνας προσέλκυσε 20 συμμετοχές και δυνατά ονόματα από το χώρο του ράλι προϊδέαζαν για μεγάλες μάχες στην ειδική διαδρομή Λάγια-Καλαβασός από την οποία τα πληρώματα έπρεπε να περάσουν τρείς φορές. Χωρίς το άγχος των βαθμών όλοι κινήθηκαν χωρίς πίεση και το θέαμα ήταν πολύ μεγάλο προς τέρψη των φιλάθλων που βρέθηκαν στον αγώνα.

Το πλήρωμα που έφυγε νικητής από το Ζύγι Trial Rally Sprint ήταν οι Πολυκάρπου-Σιάλος (Mitsubishi Lancer EVO9) οι οποίοι όντας ταχύτεροι και στα τρία περάσματα άθροισαν τον καλύτερο χρόνο και όπως προαναφέραμε κέρδισαν τον αγώνα.

Εκ των διεκδικητών για τη νίκη ήταν και οι Πέτρου-Γεωργίου (Mitsubishi Lancer EVO7). Το δίδυμο είχε αρκετά καλή παρουσία στον αγώνα σημειώνοντας και στα τρία περάσματα το δεύτερο χρόνο, αποτέλεσμα που τους έφερε στη δεύτερη θέση γενικής.

 

Ονειρικό ήταν το αποτέλεσμα του Βασίλη Γραμμένου ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά σαν συνοδηγός τερματίζοντας στην τρίτη θέση γενικής δίπλα στον Γιώργο Παφίτη. Το πλήρωμα με το Q8 Oils Mitsubishi Lancer EVO9 είχε σταθερή απόδοση και με τρείς τρίτους χρόνους συμπλήρωσαν το βάθρο των νικητών.

Από τη θέση του συνοδηγού στη θέση του οδηγού. Ο λόγος για τον Κύπρο Χριστοδούλου που σε αυτό τον αγώνα έκατσε στο αριστερό μπάκετ του Q8 Oils Peugeot 208 R2 και με συνοδηγό τον Κυριάκο Δαμιανού έθελξαν με την απόδοση τους. Ήταν ταχύτατοι και στα τρία περάσματα και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση γενικής ενώ παράλληλα ήταν και πρώτο πλήρωμα στην κατηγορία 2WD.

Ακόμα ένα πλήρωμα που είχε θεαματικά περάσματα ήταν οι Νικόλας Χ΄΄Ματθαίου-Τούλης Αριστοδήμου (Honda Civic). Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αυτό αποδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα αφού ήταν πέμπτοι γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία 2WD με τη διαφορά από τους Χριστοδούλου-Δαμιανού να είναι μόλις στα 5 δευτερόλεπτα.

Οι υιός και πατέρας Ηλίας και Δημήτρης Πιερή τερμάτισαν στην έκτη θέση ενώ παράλληλα ήταν και πρώτοι στην κατηγορία RCS2.

Ακολούθησαν στην έβδομη θέση οι Αργύρης Σταύρου-Παναγιώτης Προδρόμου οι οποίοι ήταν επίσης και πρώτο μεικτό πλήρωμα. Κλεάνθης Έλληνας-Μιχαλάκης Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO7) ολοκλήρωσαν στην όγδοη θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RCS2.

Οι Chris Ανδρέου-Γιώργος Αλεξάνδρου έκαναν ακόμα ένα αγώνα εξοικείωσης με το καινούργιο Peugeot 208 Rally 4 και τερμάτισαν στην ένατη θέση γενικής. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μιχάλης Σοφοκλέους-Ευαγόρας Παντελίδης (VW GOLF) κερδίζοντας παράλληλα και την κατηγορία RCS1.

Στην 11η θέση τερμάτισαν ολοκλήρωσαν οι Νίκος και Στέφανος Φράγκου με Suzuki Vitara οι οποίοι κέρδισαν και την κατηγορία RCT1. Οι Ανδρέας Γεωργίου-Κώστας Μανώλη (Subaru Impreza) τερμάτισαν στην 12η θέση και οι Παναγιώτης Μέσσιος-Σοφοκλής Μιχαήλ (Seat Ibiza) ολοκλήρωσαν στη 13η θέση.

 

Στη 14η θέση και πρώτη στην κατηγορία Novice τερμάτισαν οι Παναγιώτης Μαρασίνος-Φρίξος Φρίξου με Mitsubishi Lancer EVO6.

 

Οι Σωτήρης Κασέτας-Μάριος Βανέζης ολοκλήρωσαν στη 15η θέση γενικής ενώ παράλληλα ήταν δεύτεροι στην κατηγορία Mixed.

Στον πρώτο του αγώνα επι Κυπριακού εδάφους ο Bar Yaniv με συνοδηγό τον έμπειρο Ανδρέα Νέστωρα τερμάτισαν με το Suzuki Vitara στη 16η θέση.

Δυο σκασμένα ελαστικά ήταν αρκετά για να θέσουν τους Φοίβος Νικολάου-Σάββα Ζάκο εταιρία (Mitsubishi LancerEVO9( εκτός διεκδίκησης της νίκης. Το πλήρωμα πέρασε τη ράμπα τερματισμού στη 17η θέση όμως κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία RC2.

Οι Άγγελος και Ανδρέας Πετρίδης (Mitsubishi Lancer EVO9) τερμάτισαν στη 18η θέση και στη 19η θέση ολοκλήρωσαν οι Ανδρέας Χαραλάμπους-Φίλιππος Φιλιππίδης με Honda Civic.

Το μοναδικό πλήρωμα που δεν κατάφερε να τερματίσει ήταν οι Πάμπος και Παναγιώτης Λαός (ζMitsubishi Galand VR4) οι οποίοι αποχώρησαν στο πρώτο πέρασμα.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού σε συνεργασία με τις κοινότητες Ζυγίου, Λάγιας και Καλαβασού προσέφεραν στους διαγωνιζόμενους ένα άρτια διοργανωμένο αγώνα αφού όλα κύλισαν ομαλά όσον αφορά τη διεξαγωγή του.

Χορηγός του αγώνα η είναι η εταιρία Psaltis Autoparts και τα λιπαντικά ENEOS.

Τον αγώνα υποστήριξαν επίσης η ETS, TOPTUL, TOP CARBATTERIES, PHILSONS Graphics, GOSCHER και το κοινοτικό συμβούλιο Ζυγίου.

Official Final Results Zygi Trial 2021