Διάσκεψη τύπου Κ.Ο.Μ: Παρουσίαση Εθνικής Ομάδας Μότοκρος και βράβευσης με το Ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας εκπαίδευσης μοτοσικλετιστών

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ παρέθεσε σήμερα  στο μουσείο ιστορικής μοτοσικλέτας  στην Λευκωσία, δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας Μότοκρος αλλά και την βράβευση της με το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας εκπαίδευσης μοτοσικλετιστών.

Το παρών τους έδωσαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ.Γιάννης Καρούσος και ο σύμβουλος του προέδρου της Δημοκρατίας κ.Φοίβος Ζαχαριάδης.

Ο πρόεδρος της ΚΟΜ Άδωνης Χριστοφίδης τόνισε ότι η βράβευση της Ομοσπονδίας με το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας, δίνεται μόνο σε προγράμματα που πληρούν τα κριτήρια και φέτος το πήραν πέρα από την Κύπρο, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πoρτογαλία ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των μοτοσικλετιστών.

Ο κ.Καρούσος που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον χώρο στο μουσείο ιστορικής μοτοσικλέτας Κύπρου, ανέφερε ότι βλέπει με ικανοποίηση ότι η  Κ.Ο.Μ συμβάλει στην περαιτέρω εκπαίδευση και ασφάλεια των μοτοσικλετιστών στο δρόμο.

«Η διάκριση αυτή είναι σπουδαία επιτυχία και σίγουρα αξίζει η χώρα μας αυτό το σήμα ποιότητας. Οι μοτοσικλετιστές κινδυνεύουν περισσότερο στο δρόμο γιατί δύσκολα διακρίνονται ενώ δεν έχουν επιπλέον προστασία και στόχος όλων είναι οι μηδενικοί θάνατοι από τροχαίες συγκρούσεις» το σχόλιο του κ.Καρούσου που τόνισε ότι καμία απώλειας ζωής δεν μπορεί να γίνει δεκτή και το υπουργείο δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ.Καρούσος με αφορμή την διάκριση της Κ.Ο.Μ παρότρυνε τους οδηγούς να περάσουν από μαθήματα εκπαίδευσης ενώ τόνισε ότι είναι έτοιμο ένα σχέδιο επιδότησης για τα επόμενα 3 χρόνια με προτεραιότητα την αγορά γιλέκου αερόσακου.

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε από την πλευρά του ότι είναι περήφανος γιατί όταν οι θεσμοί και οι διαδικασίες αξιοποιούνται μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά ενώ τόνισε ότι η Κ.Ο.Μ με την προσπάθεια της συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας οδήγησης και της ασφάλειας στο δρόμο.