Άλλη μια νίκη για τον Francesco Bagnaia στη Μεγάλη Βρετανία

Ο αναβάτης της Ducati, Francesco Bagnaia, ήταν ο νικητής ενός αρκετά έντονου αγώνα στη Μεγάλης Βρετανία, με τον Maverick Vinales να αναζωπυρώνει την μάχη του τίτλου. Την ίδια στιγμή που οι FabioQuartararo και ο τραυματίας Aleix Espargaro ίσα που μπόρεσαν να κρατηθούν μέσα στην πρώτη δεκάδα. O πρωταθλητής Quartararo χρειάστηκε να εκτίσει και μια ποινή μεγάλου γύρου μετά από την σύγκρουση του με τον με τον Espargaro στο Assen, ενώ δημιουργήθηκε και πρόβλημα μετά από τη σύγκρουση του στα δοκιμαστικά.

Ο Poleman Zarco έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση με τον FabioQuartararo να στρίβει δεύτερος μετά από μάχη με τον Vinales. Ο Γάλλος πρωταθλητής Quartararo προσπάθησε στην συνέχεια να αρπάξει τον Zarco στον δεύτερο γύρο χωρίς επιτυχία, ενώ έχασε την θέση του αφού έπρεπε να περάσει από τον μεγάλο γύρο για την ποινή του. Όταν επέστρεψε στην πίστα ήταν πέμπτος, έχοντας μπροστά του τους Bagnaia, Alex Rins και Miller.

Μπροστά ο Zarco – που αποφάσισε αργά να αλλάξει από μαλακό εμπρός ελαστικό σε μεσαίο – έχασε την μοτοσυκλέτα του, χαρίζοντας την πρωτοπορία προσωρινά στον Miller, ο οποίος δέχτηκε αμέσως επίθεση από τον Rins με την Suzuki του, περνώντας στην πρωτοπορία. Σιγά-σιγά ο Bagnaia κέρδισε έδαφος και πέρασε τον Miller για την δεύτερη θέση, μειώνοντας αμέσως την απόσταση από τον πρωτοπόρο Rins. Τον προσπέρασε στον γύρο 12, ενώ έχασε και την δεύτερη θέση στον 17ογύρο από τον Vinales. Η μάχη των Vinales και Bagnaia ξεκίνησε για τα καλά στον προτελευταίο γύρο, με τον αναβάτη της Aprilia να δοκιμάζει από την εσωτερική στην στροφή Village αλλά να μην μπορεί να περάσει τον Bagnaia. Το επόμενο επεισόδιο εξελίχτηκε στην ευθεία Wellingtonόπου και πάλι δοκίμασε ανεπιτυχώς ο Vinales να περάσει τον Bagnaia.

Ένα δεύτερο λάθος στην Stowe, αφαίρεσε όλες τις ελπίδες για νίκη του Vinales, αφήνοντας μπροστά τον Bagnaia να κερδίζει με απόσταση 0.426. Τρίτος, πίσω από τον Vinales, ήταν ο Miller με τον αναβάτη της Gresini, Enea Bastianini να τερματίζει τέταρτος μπροστά από τον JorgeMartin. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Miguel Oliveira, Rins, Quartararo, Espargaro και δέκατος ο Marco Bezzechi.

Η επόμενη συνάντηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP θα πραγματοποιηθεί στο Red Bull Ring της Αυστρίας, στις 21 Αυγούστου.

Τελική Κατάταξη
1 Francesco Bagnaia  Ducati
2 Maverick Viñales      Aprilia            +0.426
3 Jack Miller         Ducati           +0.614
4 Enea Bastianini Ducati           +1.651
5 Jorge Martin             Ducati           +1.750
6 Miguel Oliveira  KTM              +2.727
7 Alex Rins           Suzuki    +3.021
8 Fabio Quartararo      Yamaha        +3.819
9 Aleix Espargaro Aprilia            +3.958
10 Marco Bezzecchi    Ducati           +6.646