Το Fiat Concept Centoventi κατακτά και τον τίτλο «Best Concept Car»

Μετά τη σημαντική διάκριση στο θεσμό των Red Dot Awards, το Fiat Concept Centoventi έρχεται να προσθέσει άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό του. Πρόκειται για το βραβείο “Concept Car” της χρονιάς στο πλαίσιο του θεσμού CarDesign Awards, ο οποίος διοργανώνεται από το εξειδικευμένο σε θέματα σχεδιασμού αυτοκινήτων Car Design News. Οι 18 Επικεφαλής κέντρων σχεδιασμού που συνέθεσαν τη φετινή κριτική επιτροπή, δήλωσαν: «πρόκειται για ένα επαναστατικό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή του αρχιτεκτονική και την έξυπνη χρήση των υλικών και χρωμάτων».

Με την παρουσίαση του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, το Fiat Concept Centoventi προσέγγισε με έναν πρωτοποριακό τρόπο την ηλεκτροκίνηση. Μινιμαλιστικό και πλήρως προσαρμόσιμο σε κάθε στάδιο της ζωής του ξεκινά από μια βασική έκδοση, η οποία στη συνέχεια μπορεί να εξατομικευτεί μέσω του προγράμματος “4U” με την επιλογή μεταξύ 4 καλυμμάτων για την οροφή, 4 προφυλακτήρων, 4 σχεδίων για τους τροχούς και τέσσερα φιλμ καλύμματος του αμαξώματος. Παράλληλα στο εσωτερικό τα στοιχεία κουμπώνουν και ξεκουμπώνουν εύκολα και γρήγορα επιτρέποντας τη διαμόρφωση των θηκών και των διαθέσιμων χώρων. Ακόμα και η αυτονομία μπορεί να διαμορφωθεί χάρη στην πρωτοποριακή αρχιτεκτονική των μπαταριών, επιτρέποντας στο χρήστη να αλλάζει την αυτονομία του οχήματος από τα 100 έως και τα 500χλμ.

Από την πλευρά ο κ. Klaus Busse, Επικεφαλής Σχεδιασμού της FCA δήλωσε: «Η κατάκτηση αυτού του βραβείου είναι μια εξαιρετική τιμή για όλη την ομάδα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει μερικούς από τους σημαντικότερους σχεδιαστές σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που ζει στο παρόν, αλλά κρίνουν με τη ματιά στο μέλλον, για του οποίου τη διαμόρφωση η συμβολή τους είναι καθοριστική.»

Από το 1999, το Car Design News (CDN), αποτελεί την πλέον σημαντική πηγή πληροφοριών, νέων και γνώσεων για τους φοιτητές και τους επαγγελματίες σχεδιαστές αυτοκινήτων.  Τα θέματα του Car Design News διαβάζονται από περισσότερους από 500.000 μοναδικούς χρήστες κάθε χρόνο. Το κύρος του μέσου βασίζεται και στο γεγονός ότι η θεματολογία του μέσου διαμορφώνεται με τη συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων από το χώρου του σχεδιασμού.